step26 27.08.2009 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 witammam dylemat bo nie wiem, które okna wybrać czy z Sokółki czy z Urzedowskiego;chcę kupić okna tylko i wyłącznie drewniane z drzewa meranti w kolorze mahoniu z pakietem 3-szybowym;ważna jest dla mnie ich jakość tzn. aby długo mi służyły i żeby ich wygląd zewnętrzny nie uległ z biegiem lat zniszczeniu;oraz ich właściwości techniczne tzn. współczynnik przenikania ciepła, zabezpieczenia antywłamaniowe itp Ale nie wiem z której firmy okna będą lepsze?Cenowo są podobne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgośka Ł. 27.08.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Witam, ja miesiąc temu miałam taki sam dylemat. Po długich poszukiwaniach wybrałam okna KRC. Pisałam z forumowiczem, który ma te okna od 2 lat i jest bardzo zadowolony. Ta firma wygrała u mnie, ponieważ miała najmniej reklamacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 28.08.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Małgosia.. ja jestem "zaangażowany" w jedną z firm z tytułowego dylematu, ale co do Twojej wypowiedzi...Urzędowski i Sokółka mają roczne przychody na poziomie blisko 100 mln złotych. KRC - ponad 10-krotnie mniej..Więc i "liczba" reklamacji jest zdecydowanie mniejsza. Wypominam to, bo Twój argument nie jest aż tak oczywisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.08.2009 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Tu wybierali (również drewniane) okna: http://forum.muratordom.pl/okna-drewniane-jakiej-firmy-macie,t36031.htm?highlight=okna http://forum.muratordom.pl/okna-urzedowski,t86346.htm?highlight=okna http://forum.muratordom.pl/okna-drewnian-czy-pcv-z-okleina-drewnopodobna,t32383.htm?highlight=okna%20polecacie http://forum.muratordom.pl/szukam-dobrych-okien,t2695.htm?highlight=okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 29.08.2009 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Ja polecam Stolbud Włoszczowa. http://www.stolbud.pl/ Mam od 6 lat, bez zastrzeżeń. Meranti. Wtedy były sporo tańsze od Urzędowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁL 29.08.2009 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Ja z kolei mam Urzędowskiego - drzewo Dąb kolor Mahoń. Drugi raz również wziąłbym Urzędowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 29.08.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Ja polecam Stolbud Włoszczowa. http://www.stolbud.pl/ Mam od 6 lat, bez zastrzeżeń. Meranti. Wtedy były sporo tańsze od Urzędowskiego. A to mnie zaskoczyłeś! Włoszczowa tańsza w drewnie egzotyczynym? Nie możliwe, szczególnie w lazurach na drewnie litym.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_si 29.08.2009 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Moi rodzice założyli sobie Sokółkę na poddaszu jakieś 10 lat temu. 4 lata temu część okien zaczynała pruchnieć. Dzisiaj wszystkie są do wymiany bo po prostu zgniły. Praktycznie szyba tylko jest w calości, wszystko trzeszczy, nie domyka się, w ramie można dziury paluchami robić. Ot takie byle co.Okna były robione z drewna sosnowego chyba, może czasy się znieniły i technologie też... nie wiemPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 29.08.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Moi rodzice założyli sobie Sokółkę na poddaszu jakieś 10 lat temu. 4 lata temu część okien zaczynała pruchnieć. Dzisiaj wszystkie są do wymiany bo po prostu zgniły. Praktycznie szyba tylko jest w calości, wszystko trzeszczy, nie domyka się, w ramie można dziury paluchami robić. Ot takie byle co. Okna były robione z drewna sosnowego chyba, może czasy się znieniły i technologie też... nie wiem Pozdrawiam Ech, chcąc być uczciwym muszę tu trochę obronić(?) Sokółkę : ta firma jak to stare stolbudy - miała w ofercie okna i tanie, i lepsze. Tanie warianty nigdzie nie są warte kupienia. Wybierając te lepsze jest szansa na dobre okno. Okno drewniane po 5-6 latach ma prawo mieć objawy starzenia sią lakieru ale nigdy nie ma prawa zgnić. Tzn. że było bardzo źle zrobione lub fatalnie zamontowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 29.08.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 A to mnie zaskoczyłeś! Włoszczowa tańsza w drewnie egzotyczynym? Nie możliwe, szczególnie w lazurach na drewnie litym.. Tak było w 2003 roku.Teak meranti. Jak jest teraz- nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgośka Ł. 30.08.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 finlandia Ja osobiście postawiłam na małą firmę, ponieważ duże odwalają masówkę. A skutki tzw. masówki bardzo szybko wychodzą w użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 31.08.2009 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 finlandia Ja osobiście postawiłam na małą firmę, ponieważ duże odwalają masówkę. A skutki tzw. masówki bardzo szybko wychodzą w użytkowaniu. To Twoje zdania i nie krytykuję Cię za nie. Po części mogę się z nim zgodzić, ale w drugą stronę.. nie każda firma traktuje okna jako "masówka". Mógłbym przytoczyć też wady małych firm.. ale nie widzę potrzeby. Nie tego dotyczyło pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
step26 19.09.2009 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 ja postanowiłem, że wezmę urzędowskiegoze dębowe okna z montażem mam do zapłaty 13 tyś.jeszcze tylko na kolor się nie zdecydowałem ale coś w okolicach meranti lub ciemny orzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts