nania 27.08.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Właśnie stoję przed wyborem płytek i o ile do salonu i kuchni już wybrałam WOODENTIC OCHRA tak nie wiem co na holl, niby miałąm upatrzone, ale nagle mój mąż wyskoczył (no w i glazurnik wcześniej też taką propozycję rzucił) żeby wszędzie ułożyc tego woodentica ale ja mam obiekcje jak wygląda wszystko w jednakowych płytkach!!a może to jednak lepsze rozwiązanie jeśli w zasadzie żadne drzwi nie oddzielają poszczególnych pomieszczeń??? Czy ktoś z szanownych forumowiczów może pochwalić się takim rozwiązaniem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sanyaa 27.08.2009 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Ja się mogę pochwalić i polecić takie rozwiązanie Oplytkowanie wszystkich pomieszczeń tak samo bardzo zwiększa przestrzeń - zapraszam do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 27.08.2009 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 U nas podobnie, oprócz łazienki i wiatrołapu, który jest do reszty dołu oddzielony drzwiami, mamy taką samą podłogę (kuchnia, salon, przedpokój). Tak chciałam i tak mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 28.08.2009 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 U mnie kuchnia, salon, przedpokój i wiatrołap w tych samych płytkach. Wydaje mi sie, ze dzięki temu jest przestronniej choć wydzielenie stref za pomoca podłogi tez pewnie ma swój urok Aha, kuchnia jest otwarta na salon i do przedpokoju nie ma drzwi. U mnie cały czas trwa wykończeniówka ale jak masz ochotę wpaść i zobaczyć moja podłogę to zapraszam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 28.08.2009 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 U mnie też prawie cały parter : salon, jadalnia, kuchnia otwarta na salon, spiżarnia i wiatrołap będą w jednych płytkach. Tak radzą też dekoratorzy. Tak jak piszą dziewczyny wyżej : daje to wrażenie większej przestrzeni i dodatkowo wrażenie spójności stylowej ( jednego, przemyślanego kierunku stylowego domu ). Tyle, że tak nalezy dobrać płytki aby były ładnie pasujące do wszystkich tych pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 28.08.2009 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 U na właśnie kładzie się (od wczoraj, jeszcze nie ma czym się chwalić)woodentic brown: wiatrolap, kuchnia otwarta na salon, korytarz i salon. Tyle, że małż wymyślił, że aby oddzielić strefy (kuchnie od salonu, korytarz od wiatrolapu), to w salonie i korytarzu plytki będą wzdłuż, a w kuchni i wiatrolapie wszerz. Nie mam pojęcia, czy to dobrze, mam wrażenie, że jednak nie...majster proponuje jednakowo na calosci, bo wtedy nie widac nierownosci (a takowe pojawily się) na scianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monisien 28.08.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Moja mama tak sobie zrobiła. Przedpokój, część salonu przy kominku (komunikacja), kuchnia oraz łazienka. Oto fotki: kuchnia bez mebli http://images40.fotosik.pl/184/26044abf57022141med.jpg kuchnia z meblami http://images48.fotosik.pl/189/1be68bc9aabdaef4med.jpg salon - widok na przedpokój z lewej oraz kominek (różowe) http://images39.fotosik.pl/185/8830af572e380d00med.jpg łazienka http://images47.fotosik.pl/189/c92207f7207dbd5amed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 28.08.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 U na właśnie kładzie się (od wczoraj, jeszcze nie ma czym się chwalić)woodentic brown: wiatrolap, kuchnia otwarta na salon, korytarz i salon. Tyle, że małż wymyślił, że aby oddzielić strefy (kuchnie od salonu, korytarz od wiatrolapu), to w salonie i korytarzu plytki będą wzdłuż, a w kuchni i wiatrolapie wszerz. Nie mam pojęcia, czy to dobrze, mam wrażenie, że jednak nie...majster proponuje jednakowo na calosci, bo wtedy nie widac nierownosci (a takowe pojawily się) na scianach. Obawiam się, że to oddzielanie stref nie jest zbyt dobrym pomysłem Ogólnie co do jednolitej podłogi - TAK. Moja koleżanka ma w każdym pomieszczeniu na parterze (kuchnia, wielki pokojo-hall, salon) inną podłogę i powiem wam, że wygląda to fatalnie - zresztą ona sama to przyznaje. Na dodatek ma między tymi pomieszczeniami wielkie i szerokie przejścia, co jeszcze podkreśla te zmiany podłogi - nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patisiak 28.08.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 U mnie też jedne płytki w otwartej kuchni, holu, wiatrołapie i częsci salonu (półkole w drewnie). Wygląda bardzo fajnie, wszystko tworzy jedną całość. Polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiaa256 28.08.2009 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 U mnie też jedne płytki w otwartej kuchni, holu, wiatrołapie i częsci salonu (półkole w drewnie). Wygląda bardzo fajnie, wszystko tworzy jedną całość. Polecam! Patisiak masz może zdjęcia swojej podłogi. Tez planuję połączenie płytek z drewnem półkolem, ale potrzebuję inspiracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daszaA 28.08.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Ta same płytki, zróżnicowane tonacją. Wiatrołap, kuchnia, łazienka ciemniejsze. Korytarz i salon jasne. W salonie pomiędzy łączeniem z drewnem i pod ścianą w części gdzie płytki pasek, ciemniejszych. Wygląda fajnie.Drewno będzie jesion, a listwy w kolorze ciemnym nawet tam gdzie kafle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 28.08.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 U nas też jednakowe płytki (dom parterowy): salon + jadalnia, wiatrołap, korytarz. Inne płytki są w łazienkach, pomieszczeniu gospodarczym i garażu, w pokojach deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 28.08.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 U mnie są jednakowe płytki wszędzie oprócz kotłowni i gabinetu (parkiet). W dodatku mam dobrane z serii ściennej płytki do tych podłogowych w łazience (DELCONCA KY9 i KY1). Super rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulkaa 28.08.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nania 28.08.2009 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Noo zaczynam się jednak przekonywać! Może pokażę jak to wygląda...................powiedzcie ę będzie dobrze salon +kchnia+kawałek hollu http://images47.fotosik.pl/189/978b5b8a8656c75emed.jpg no i dalsza część hollu do drzwi idąc za czerwonąstrzałką!! http://images39.fotosik.pl/185/70a5fef94fd3b63fmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arc-en-ciel 28.08.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 ja mam caly parter oprocz kuchni i spizarni w woodenticu ochra, kuchnia to gres szary o nierownej powierzchni ( nie chce, zeby bylo slisko), poza tym meble w kuchni sa debowe, zdjecia w przyszlym tygodniu, tylko, ze ja mam zrobione dylatacje i poodcinane plytki, nie wiem, czy mozna bylo inaczej, z pewnościa byloby ladniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elzbietkask 28.08.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 ja tak mam, cały parter oprócz łazienki i kotłowni wyłożony gresem polerowanym. tylko w kuchni mam dekor z granitu w kolorze blatu, i w salonie wstawka z drewna.http://ela.skoworodko.pl/dom/image/budowa_sierpien/16/sierpien16_02.jpg jeszcze nie zafugowane czarne płytkihttp://ela.skoworodko.pl/dom/image/budowa_sierpien/16/sierpien16_25.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anulek2005 28.08.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 nania - przy tym układzie koniecznie jeden typ podłogi, inaczej będziesz miała wszystko takie "poszatkowane" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nania 02.09.2009 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 noo i decyzja zapadła cały dół w WOODENTIC OCHRA!! mam nadzieję że to był dobry pomysł i będzie to "wyglądało" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 09.09.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 ja mam cały parter w tych samych 60x60, błyszczący gres polerowany, w łazience może i robi sie ślisko jak jest woda, lub mokre stopy ale nie jest to na tyle śliskie zebym żałowała, trzeba wiedzieć i lekko uważac, w holu też mam to samo, generalnie: ładnie, jednolicie to wygląda, małe zużycie na odpadki, resztki, przejścia- tylko do łazienki miałam przecinane bo tam było duże pracowanie wylewki, reszta jest tak że płytki lecą bez przycinania, tak jak wypadało w poprzednim pomieszczeniu, pomimo że to mleczny gres- wystarczy zamieść, nie jest brudno, nie mam fobi sprzątania- dom cały czas jest w budowie, ale...nie mamy psa, nie mamy dzieci, kot- myje łapki jak wchodzi na salony ... jestem za całościowym minimalizmem podłogi na 1obszarze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts