Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grzejniki Korado Radik

anetina

Recommended Posts

czy ktoś o nich słyszał ?

czy ktoś je ma ?

czy ktoś wie, jaka jest o nich opinia ?

będę wdzięczna za każdą odpowiedź :)

Ja je mam. Trzy lata. Montowała je firma w której pracuje "Mały" jeden z uznanych doradców tego forum. Chciałem Purmo ale powiedział mi tak:

Ten sam grzejnik radik waży więcej niż purmo. Co to oznacza? Ano że Purmo robi z cieńszej blachy. Nie wiem czy to źle że z cieńszej ale skoro cena była podobna to zdecydowałem się na Korado. Niczym się nie różnią od Purmo. I nic złego z nimi się nie dzieje. Z Purmo zresztą też nic złego sie nie działo w moim poprzednim domku. Więc kwestia chyba jedynie indywidualnego wyboru

• 1 year później...
Witam , właśnie stoje przed wyborem dolnozasilanych 22 : Karado vs Purmo vs Radson , hydraulik poleca Korado ja nie moge zbyt wiele informacji o nich znaleźć stąd pytanie , które są najlepsze pod względem jakości i jak często ( co jaki czas wymienia się teoretycznie takie grzejniki ).

To troszkę inaczej z mojej strony wyglądało - zauważyłem podczas przenoszenia Korado i identycznych wymiarowo i tego samego typu Purmo znaczną róznicę w wadze.

Co do korado - własnie otrzymałem nowy katalog:

Zmiany

1 - kolor z RAL 9010 na RAL 9016

2- grzejniki ozdobne, pionowe Vertikal

3- grzejniki modernizacyjne, czyli o wysokości 550mm (zamiast żeberek)

4- dwa ciekawe gadżety - szczotka do czyszczenia kratek grzejnikowych oraz kanałów pionowych

- wieszak na krawędź grzejnika do suszenia np ręczników.

Co do żywotności - w przeciągu ok 9 lat , żadnych reklamacji , kilkanascie zamarźniętych i spuchnietych sztuk pracuje nadal bez zarzutu (oprócz kwestii estetycznej - popękał lakier w miejscach zgrzewu).

I to chyba na tyle.