anetina 28.08.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 czy ktoś o nich słyszał ? czy ktoś je ma ? czy ktoś wie, jaka jest o nich opinia ? będę wdzięczna za każdą odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goike 28.08.2009 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 czy ktoś o nich słyszał ? czy ktoś je ma ? czy ktoś wie, jaka jest o nich opinia ? będę wdzięczna za każdą odpowiedź Ja je mam. Trzy lata. Montowała je firma w której pracuje "Mały" jeden z uznanych doradców tego forum. Chciałem Purmo ale powiedział mi tak: Ten sam grzejnik radik waży więcej niż purmo. Co to oznacza? Ano że Purmo robi z cieńszej blachy. Nie wiem czy to źle że z cieńszej ale skoro cena była podobna to zdecydowałem się na Korado. Niczym się nie różnią od Purmo. I nic złego z nimi się nie dzieje. Z Purmo zresztą też nic złego sie nie działo w moim poprzednim domku. Więc kwestia chyba jedynie indywidualnego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 31.08.2009 05:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 dzięki za informacje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiss88 08.02.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 Witam , właśnie stoje przed wyborem dolnozasilanych 22 : Karado vs Purmo vs Radson , hydraulik poleca Korado ja nie moge zbyt wiele informacji o nich znaleźć stąd pytanie , które są najlepsze pod względem jakości i jak często ( co jaki czas wymienia się teoretycznie takie grzejniki ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 10.02.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 To troszkę inaczej z mojej strony wyglądało - zauważyłem podczas przenoszenia Korado i identycznych wymiarowo i tego samego typu Purmo znaczną róznicę w wadze. Co do korado - własnie otrzymałem nowy katalog: Zmiany1 - kolor z RAL 9010 na RAL 90162- grzejniki ozdobne, pionowe Vertikal3- grzejniki modernizacyjne, czyli o wysokości 550mm (zamiast żeberek)4- dwa ciekawe gadżety - szczotka do czyszczenia kratek grzejnikowych oraz kanałów pionowych - wieszak na krawędź grzejnika do suszenia np ręczników. Co do żywotności - w przeciągu ok 9 lat , żadnych reklamacji , kilkanascie zamarźniętych i spuchnietych sztuk pracuje nadal bez zarzutu (oprócz kwestii estetycznej - popękał lakier w miejscach zgrzewu). I to chyba na tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts