annecy 28.08.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 strefa przemarzania 1,2 m u mnie....same piaski murek ma zabezpieczać skalniak...cegła pełna czerwona lub klinkier -1 m wysoki może 1,2m? z góry dzięki za odppozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 29.08.2009 05:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 60cm miałem nadzieję uzyskać podobną odp., bo średnio mi się chcę drylować głebiej... dzięki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makak 29.08.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Niech mi ktos wytlumaczy co da te 60cm w ziemi?Przeciez i tak jest to powyzej granicy przemarzania wiec jak przyjdzie mroz to to moze wysadzic. Mnie uczono albo dawac plytko tak by bylo stabilne albo glebiej niz granica przemarzania.Chyba ze jestem w bledzie to prosze wytlumaczyc dlaczego akurat 60cm a nie 45? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 29.08.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Jeżeli chodzi o przemarzanie to te 60cm na pisaku by mogło byc, ale jeżeli chodzi o stabilność całości to kiespko to widzę. Ten metr to bedzie obsypany z jednej strony ten murek ? Jeżeli tak to powinien być mur żelbetowy wykonany w kształcie litery L inaczej będize ci pekać lub sie z czasem osuwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annecy 29.08.2009 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 tak, to ma być L 3 m długie 1m szerokie...ten murek ma być coś ala donicą na byliny rosnące koło tarasu...moze by tak ten 60cm fundament z lekka przezbroić, co go wzmocni i nie pozwoli pracować? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 29.08.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 tak, to ma być L 3 m długie 1m szerokie... ten murek ma być coś ala donicą na byliny rosnące koło tarasu... moze by tak ten 60cm fundament z lekka przezbroić, co go wzmocni i nie pozwoli pracować? pozdr Jeżeli to bedzie szerokie na 1 metr to da rade. Ale to nie murek a "blok" oporowy Albo ja nie rozumiem wymiarów, może jakiś szkic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts