poselrulez 28.08.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Witam mam do wylania 68m2 podłogi w stodole adaptowanej na warsztat a dalej na dom , jaka bedzie cena wylania ekipy z pompa albo z gruszki ewentualnie samemu z betoniarki ale to juz ostatecznosc czy w 1500 zł zmieszcze sie z materiałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 28.08.2009 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Nie wiem jaka grubość, jeśli 10cm to potrzebujesz ok 7m3 betonu.Beton kosztuje ok 250zł/m3 + robota.Nie zmieścisz się w tej kwocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poselrulez 28.08.2009 16:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 czemu 10cm bardziej myslalem o 5-6 cm zbrojone siatka czy to za mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 29.08.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Witam mam do wylania 68m2 podłogi w stodole adaptowanej na warsztat a dalej na dom , jaka bedzie cena wylania ekipy z pompa albo z gruszki ewentualnie samemu z betoniarki ale to juz ostatecznosc czy w 1500 zł zmieszcze sie z materiałem ? Co to znaczy wylania ? Masz już piasek, podkład betonowy i styropian czy chodzi ci o całość ? IMHO: - piasek 20cm = 10zł/m2 - podkład B15 10cm = 20zł/m2 - styropian 10cm = 15zł/m2 - wylewka 5cm = 12zł/m2 A robocizna ? Ja wylewałem podkład pompą z gruchy + 2 szwagrów i 2 wujków i zajęło nam to z zatarciem 3h. Z kolei za taką małą powierzchnię wylewki firma z zacieraczką weźmie ci 1000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poselrulez 29.08.2009 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 a wiec tak na podłode aktualnie nia ma nic jest piach , podłoga ma byc bez styropianu bo narazie tylko auta beda stały chodzi mi o wylanie samege betonu ze zbrojeniem 5-6 cm na papie albo na foli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 30.08.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 a wiec tak na podłode aktualnie nia ma nic jest piach , podłoga ma byc bez styropianu bo narazie tylko auta beda stały chodzi mi o wylanie samege betonu ze zbrojeniem 5-6 cm na papie albo na foli Zrób to sensownie czyli 10cm betonu żwirowego na dobrze ubitym piasku. Izolacji na razie nie dawaj żadnej - przy samochodach nie jest potrzebna a przy robieniu z tego docelowej podłogi potrzebne będzie zrobienie izolacji na nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poselrulez 31.08.2009 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 ok dobra rada tylko nazwa beton żwirowy tzn jaki zwirek bedzie najlepszy jakis gruba ziarnisacy czy taki jak uzywaja posadzek w domach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 01.09.2009 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 ok dobra rada tylko nazwa beton żwirowy tzn jaki zwirek bedzie najlepszy jakis gruba ziarnisacy czy taki jak uzywaja posadzek w domach Do posadzek stosuje się beton na samym piasku. Do podkładu normalny żwirowy. Przy 7m2 nie opłaci ci się robić go w betoniarce tylko kupić gotowy i zamówić z pompą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts