Pepe 11.12.2003 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 Dostałem z Inspektoratu Nadzoru Budowlanego druki:1. Zawiadomienie o zakończeniu budowy2. Oświadczenie kierownika budowyNa tym drugim jest miejsce na 3 podpisy: kierownika budowy, inspektora nadzoru inwestorskiego i projektanta. Pytanie - dlaczego, skoro to jest oswiadczenie kierownika budowy. Przecież inspektora n.i. mogło wcale nie być, a projektant np. wyjechał lub umarł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luśka 11.12.2003 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2003 Te trzy miejsca obejmują wszystkie potencjalne możliwości. Ale nie wszystkie podpisy muszą być. U nas był tylko kierownik budowy i inspektor nadzoru. I żadnych zastrzeżeń nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepe 12.12.2003 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 Dzięki, to już lepiej wygląda. A czy do odbioru musiałaś mieć badanie wody z sanepidu? u nas bez tego PWiK nie robią odbioru, toż to głupota i naciaganie nas na wydatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moritz 15.12.2003 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2003 Oświadczenie kierownika budowy. Na tym drugim jest miejsce na 3 podpisy: kierownika budowy, inspektora nadzoru inwestorskiego Jeżeli nie było konieczności powołania insp. nadzoru na pozw. na budowę to Ciebie to nie dotyczy i projektanta. Jeżeli kierownik opisze na druku jakiekolwiek zmiany to musi być podpis projektanta zatwierdzający te zmiany (chociaż przyznaję, że spotkałem się z mniej lub bardziej rygorystycznymi urzędami jeżeli chodzi o brak podpisu projektanta). Pytanie - dlaczego, skoro to jest oswiadczenie kierownika budowy. Przecież [...] a projektant np. wyjechał lub umarł. To musisz wynająć innego (ale - jak napisałem powyżej). Twarde prawo, ale prawo. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts