Piotr śląskie 28.08.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Witam mam pytanie czy to prawda że wymieniając stare okna na nowe i wstawiając okno balkonowe musze miec jakies pozwolenie ?????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
labas1 28.08.2009 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 W spółdzielni może i tak, ale w chałupie nie słyszałem o czymś takim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 28.08.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 http://www.gunb.gov.pl/dzia%B3a/pliki/w11.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldek78 30.09.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 no tak, ale zależy to jeszcze od tego czy budynek nie podlega ochronie konserwatorskiej, jeśli tak to trzeba by było i jego o zgodę zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasius23 02.10.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 a może chodzi o zgłoszenie wyminy okien -składa się taki wniosek w wydziale budownictwa, trzeba opisac ile okien będize wymienianych i na jakie i pokazać na prostym rysunku - taki szkic - tak jest u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga112 14.10.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 W zasadzie każdy remont,przeróbki należy zgłosić.Oczywiście nikt tego nie robi,ale w wydziale architektury w starostwie,każda zmiana musi być uwzględniona. Jeśli twój dom nie jest zabytkiem,to w zasadzie nie ma o czym gadać,ale jeśli jest,a jeszcze do tego masz "Zyczliwego sasiada"to już jest problem,bo wszystko musi być zatwierdzone przez konserwatora. Ja mam taki problem,co prawda mój dom nie jest zabytkiem,ale lezy w strefie zabytków tzw.białej strefie więc musiałam zgłosić zmianę poszycia dachu na taki sam typ dachówki i kolor.Problem mam natomiast z pomieszczeniami gosp.Wystąpiłam o pozwolenie na rozbiórkę,bo dachy się zawaliły i okazało się ze to sa zabytki i muszę mieć zgodę konserwatora,a ten wcale nie musi się na to zgodzić.Może mi kazać odtworzyć te budynki I co ja mam zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzych Warsaw 20.10.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 A jak wygląda sytuacja jesli chodzi o okna dachowe. Sam mam 4, Nie planuje wymieniać bo wszystko wporządku- problemów brak- ale nigdy nie wiadomo.... Czy ktoś orientuje się w temacie???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graiger 20.10.2009 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 tak jak napisał kolega wyżej, teoretycznie wszystkie prace remontowe itp trzeba zgłaszać, jednakże nikt tego nie robi... Co do wymiany okna, to tak samo... a co do wymiany okna w budynku pod ochroną konserwatorską ( koleżanka w takim właśnie w piątek będzie wymieniała) to jeżeli okna będą tych samych wymiarów to nie trzeba. Trzeba zachować wystruj z zewnątrz, czyli tynk, albo np kraty w oknach (takie metalowe), które są zamontowane od X lat.... ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts