lazik 28.08.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Zastanawia mnie pytanie jak najoptymalniej kłaść tynk na ścianę 1W lub 3W. Głównie chodzi o warstwowość. Czy najlepszym rozwiązaniem jest wybrać tynk (mineralny, silkionowy, silikatowy itd.) i go położyć bezpośrednio na osłonówce czy jednak zalecana jest dodatkowa warstwa np. jak przy 2W klej+siatka i na to dopiero tynk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 28.08.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Na 1W , 3W najlepiej położyc tynk cementowo-wapienny i potem pomalować farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazik 29.08.2009 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Na 1W , 3W najlepiej położyc tynk cementowo-wapienny i potem pomalować farbą. Ale cementowo-wapiennego chyba nie ma w strukturze? Ja chciałbym kornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 29.08.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 z czego jest ściana i z jaką dokładnością postawiono mury ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazik 29.08.2009 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 z czego jest ściana i z jaką dokładnością postawiono mury ? Zewnętrzna PTH 8. A co do dokładności to na moje oko równo i "czysto", ale wiadomo jak to jest z tym okiem inwestorskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 29.08.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 przy porothermie ze względu na jego rowkowatą powierzchnię może ci wyjść dużo masy do zatapiania siatki, ale jeżeli cię to nie przeraża to tak zrób.Siatkę powinno się ja stosować przy tynku cienkowarstwowym kładzionym bezpośrednio na np silkę lub komórkowyJeżeli muru są postawione niestarannie to jednak położyłbym najpierw tynk c-w i dopiero na to tynk cienkowarstwowy - warstwa zbrojona nie zaszkodzi a pomoże w przypadku ewentualnych pęknięć tynki cw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lazik 17.09.2009 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 przy porothermie ze względu na jego rowkowatą powierzchnię może ci wyjść dużo masy do zatapiania siatki, ale jeżeli cię to nie przeraża to tak zrób. Siatkę powinno się ja stosować przy tynku cienkowarstwowym kładzionym bezpośrednio na np silkę lub komórkowy Jeżeli muru są postawione niestarannie to jednak położyłbym najpierw tynk c-w i dopiero na to tynk cienkowarstwowy - warstwa zbrojona nie zaszkodzi a pomoże w przypadku ewentualnych pęknięć tynki cw A tynku cw nie da się ewentualnie zazbroić? Jaką do tego ewentualnie siatkę użyć? Też taką jak do klejów przy 2W czy raczej stalową z drobnymi oczkami do 1cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts