AGry 28.08.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Witam,Czy istnieje jakaś szansa aby "dokleić" balkon do wybudowanego już domku w stanie zamkniętym, z wylanymi wylewkami betonowymi na podłodze ? Nie wiem czy dobrze to wytłumaczę, ale mam pod wprawionymi oknami balkonowymi, wcześniej przewidzianymi do balkonu francuskiego (rzygownika), przestrzeń sięgającą od zewnątrz muru aż do wewnętrznej krawędzi okna i zastanawiam sie czy zmiana koncepcji na "normalny" balkonik jest jeszcze możliwa. W kolejnym pokoju mam też balkon, który znów jest bardzo wąski i tu pojawia się drugie pytanie - czy uda się go jeszcze poszerzyć ? Jeżeli tak to jak ? Z góry dziękuję za odpowiedzi ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 28.08.2009 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 nic nie rozumiem ale poszukaj w guglach kotwy wklejane, wklejanie kotew itp, np hilti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 28.08.2009 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Ja też nie bardzo rozumiem To jest w końcu ten rzygownik ( ) czy nie ma żadnego balkonu i są tylko okna? W sumie to wszystko da się zrobić..duży miałby być ten balkon? Chodzi o to że balkon ten musiałbyś w jakiś sposób połączyć z domem. Zapytaj jakichś murarzy jeśli masz gdzieś takowych w pobliżu żeby zobaczyli na własne oczy jak się sytuacja przedstawia.. Jeśli będą widzieć możliwość połączenia balkonu z domem to ewentualnie możesz dla swojego świętego spokoju do tego balkonu dać dwie kolumny podtrzymujące żebyś za każdym razem jak wyjdziesz nie myślał że wylądujesz głową w ogródku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 28.08.2009 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Rzygownik! Boskie! Mógłbym mieć taki nick.Do rzeczy:Raczej w gre wchodzi balkon drewniany.Konstrukcja taka:http://www.styropiany.pl/IMAGESE/rys6.gif Wyglada to tak:http://www.budujemydom.pl/images/stories/wokol_domu/balkon_starannie2_600.jpg Tylko odpowidz sobie na dwa pytania:1. Po ch.... Ci balkon? - zaręczam w domu jest niepotrzebny2. Czy taki jak powyżej dizajn Ci pasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 28.08.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Rzygownik! Boskie! Mógłbym mieć taki nick. boszszsszzz.... to się zdecyduj ostatnio chciałeś mieć : "Porucha na rypadle" choć nie ... tytuł taki chciałeś chyba mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadio77 28.08.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 jak gesto dalibyscie te zastrzaly? - moze ktos z odpowienia wiedza dodac wymiary do ostatniego rysunku - od jakiegos czasu wlasnie o takim czyms myslalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 28.08.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 uwaga podaję wymiary 90 60 90 inne nie warte zachodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 28.08.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 uwaga podaję wymiary 90 60 90 inne nie warte zachodu takie to chyba tylko u Angeliny Jolie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 28.08.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 już nie ,teraz to ma ponad 65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 28.08.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 już nie ,teraz to ma ponad 65 jak znam facetów - to w jej przypadku te 5cm nie gra żadnej roli ....z takimi ustami mogłaby mieć nawet 100 /70/ 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 28.08.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 jak znam facetów....z takimi ustami mogłaby........ oj znasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 28.08.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 jak znam facetów....z takimi ustami mogłaby........ oj znasz a to źle ? p.s. ja tam sie facetom nie dziwię ....jak jakaś fajna doopa idzie to samej mi sie głowa odwraca ....w poprzednim wcieleniu ni chybi byłam facetem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadio77 29.08.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 moje pytanie podkrecilo atmosfere widze, a tak na serio jak gesto dac te zastrzaly zeby nie zleciec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 29.08.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 moje pytanie podkrecilo atmosfere widze, a tak na serio jak gesto dac te zastrzaly zeby nie zleciec? Się lepiej zastanów, czy to jest zmiana istotna i kto to naniesie na projekt... On ci też wyliczy wymiary. W końcu musi wziąć za to odpowiedzialność ktoś inny, niż forum muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 29.08.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 No ja myślę, że to projektant musi policzyć i zatwierdzić kierownik budowy - choćby formalnie, bo jednak odpowiedzialność jest bardzo duża, jakby się zarwało. Z drewna nawet stropy się robi i całe domy, ale muszą być odpowiednie obliczenia. Dawni cieśle robili oczywiście "na oko" i dobrze, ale wg przepisów budowlanych tu na pewno musi być projekt.I raczej widywałam balkony drewniane na osobnych słupach pionowych niż zastrzałach, ale się nie upieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadio77 29.08.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 lubie duzo wiedziec czytam, zapamietuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 30.08.2009 00:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Ja u siebie dałem belki nośne o przekroju 12x6cm równolegle do muru, podparte co 180cm (żeby objąć wyjście na taras) belkami prostopadłym i zastrzałami o takich samych przekrojach. Na wierzch deski o grubości 32mm i długości około 100cm prostopadle do muru. W dzienniku są zdjęcia. Zastrzał dałem pod zbyt dużym kątem. 45 stopni w zupełności by wystarczyło. Oczywiście nikt mi tego nie projektował. Cały problem nie w przekrojach belek tylko ich w zakotwieniu. Ja nie miałem problemu, bo taki balkon był przewidziany od poczatku i przy wylewaniu wieńca wypuściłem na zewnątrz gwintowane pręty fi=12mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 30.08.2009 01:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Widziałam tak "doklejone" balkony na konstrukcji stalowej. Wyłożene drewnem. "Podpórki" były prawie niewidoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadio77 30.08.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 am00 bardzo dziekuje - najwieksze wrazenie z dziennika to boisko miedzy choinkami, to tacy dodatkowi zawodnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGry 31.08.2009 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i przepraszam za mało zrozumiałe pytanie POzdrawiam, AGry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts