Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

FIrma KOSBUD?! Kto coś wie?

Recommended Posts

jezeli ma byc tanio i dobrze, to mineralny malowany porzadnej firmy a nie takie wynalazki. Mineralny malowany w zasadzie nie ma wad, najtaniej, po pomalowaniu nie ma przebarwien, jest latwy w nalozeniu, tylko dobra farba na to i bedzie GIT.

ramotki - z deszczu pod rynne

Panie coulignon do 3 razy sztuka :p zobaczymy co bedzie dalej

Tanio było skierowane do ramotki.

Caparol, STO, Weber - OK

Greinplast, Ceresit, Kreisel, - może być

Dryvit - super

Masjterpole itp - brrrrr

Ale poważnie, wg mnie mineralny malowany wg mnie jest jednym z najlepszych rozwiązań, a to, że do tego jest najtańszy to tylko jego kolejna zaleta.

Tanio było skierowane do ramotki.

Caparol, STO, Weber - OK

Greinplast, Ceresit, Kreisel, - może być

Dryvit - super

Masjterpole itp - brrrrr

Ale poważnie, wg mnie mineralny malowany wg mnie jest jednym z najlepszych rozwiązań, a to, że do tego jest najtańszy to tylko jego kolejna zaleta.

Nie wrzucałbym Majsterpola do tego samego worka co Kosbud i innych niewielkich producentów. Trochę się tam pozmieniało. W tej chwili, jak na tą półkę cenową, ich tynki są przyzwoite.

Ramotki,

Jeśli jednak nie akryl tylko tynk mineralny malowany to polecałbym firmę Dominat z Guzowa http://dominat.eu/produkty/

Jakość dokładnie taka sama jak systemu mineralnego Dryvit. Za to cena zupełnie inne. I to mam u siebie na ścianie. Firma jest mała i raczej nie jest nastowiona na klientów "lokalnych" (cała produkcja idzie na eksport) w związku z tym nie ma sieci sprzedaży a tynk trzeba wozić samemu lub zapłacić za wynajęty transport. Ale i tak się opłaca.

Kabe sklasyfikowalbym do tych moze byc, cena normalna, jakosc normalna... srednia polka srednia cena. Jezeli wybrales akryl z powodu tego, ze jest barwiony w masie, to zastanow sie czy nie lepiej dolozyc pare zl i kupic tynk silikatowy, jego przewaga nad akrylem jest to, ze pod wplywem temperatury nie staje się miękki, a co za tym idzie: nie wylapuje brudu.

Co do majsterpola: mialem stycznosc z tymi produktami 3-4 lata temu i wtedy to jeszcze firma miala problemy z utrzymaniem ciągłosci baz, a co za tym idzie: kolejna partia towaru była nieco inna niż poprzednia, a to miało wpływ na kontynuacje zamawianego koloru.

Jeżeli teraz poprawili te małe niedociągniecie to w mojej klasyfikacji sa w grupie może być.

• 11 months później...