evien 28.08.2009 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 Witam, Mam mały dylemat Co sądzicie o firmie KOSBUD ?? Chodzi o tynki elewacyjne! Dostałem od nich dziś ceny i są zachęcające bardzo ! Doradźcie coś, CO lepiej nałożyć tynk silikatowy czy akrylowy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 28.08.2009 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 wg mnie dylemat dopiero bedziesz mieć kiedy sie zdecydujesz na te tynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 28.08.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 wg mnie dylemat dopiero bedziesz mieć kiedy sie zdecydujesz na te tynki. Panie Fighter! To juz po raz trzeci sie zgadzamy.... Raczej nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 28.08.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 właśnie miałem zapytać o Kosbud, bo dziś nawiedził mnie ich przedstawiciel. Co z nimi jest nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 28.08.2009 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 dość szybko elewacja może być brudna. Doświadczenia paru osób to potwierdzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 28.08.2009 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 dzięki. Czyżby tynki brudoprzyciągające? Cenowo wyglądają całkiem całkiem, ok. 20 PLN/m2 materiał + 17 PLN robocizna. Ale w tej sytuacji będę trzymał się wersji z Majster-polem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evien 28.08.2009 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 co to znaczy "szybko się brudzą"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 28.08.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 jezeli ma byc tanio i dobrze, to mineralny malowany porzadnej firmy a nie takie wynalazki. Mineralny malowany w zasadzie nie ma wad, najtaniej, po pomalowaniu nie ma przebarwien, jest latwy w nalozeniu, tylko dobra farba na to i bedzie GIT. ramotki - z deszczu pod rynne Panie coulignon do 3 razy sztuka zobaczymy co bedzie dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evien 29.08.2009 04:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Nie powiedziałem że ma być tanio, Poprostu pytam jak juz to określiłeś " co to za wynalazki"? W takim razie co sądzicie o firmie Caparol, Greinplast? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 29.08.2009 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Tanio było skierowane do ramotki. Caparol, STO, Weber - OKGreinplast, Ceresit, Kreisel, - może byćDryvit - superMasjterpole itp - brrrrr Ale poważnie, wg mnie mineralny malowany wg mnie jest jednym z najlepszych rozwiązań, a to, że do tego jest najtańszy to tylko jego kolejna zaleta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ramot 29.08.2009 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 o Majster-polu opinie rzeczywiście czytałem różne, ale ostatnio jakość podobno przyzwoita... Hmm... A jak na Twojej liście plasuje się Kabe? Po lekturze forum mam niezły mętlik w głowie, ale urodziła mi się myśl o akrylowym i tego póki co się trzymam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 29.08.2009 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Tanio było skierowane do ramotki. Caparol, STO, Weber - OK Greinplast, Ceresit, Kreisel, - może być Dryvit - super Masjterpole itp - brrrrr Ale poważnie, wg mnie mineralny malowany wg mnie jest jednym z najlepszych rozwiązań, a to, że do tego jest najtańszy to tylko jego kolejna zaleta. Nie wrzucałbym Majsterpola do tego samego worka co Kosbud i innych niewielkich producentów. Trochę się tam pozmieniało. W tej chwili, jak na tą półkę cenową, ich tynki są przyzwoite. Ramotki, Jeśli jednak nie akryl tylko tynk mineralny malowany to polecałbym firmę Dominat z Guzowa http://dominat.eu/produkty/ Jakość dokładnie taka sama jak systemu mineralnego Dryvit. Za to cena zupełnie inne. I to mam u siebie na ścianie. Firma jest mała i raczej nie jest nastowiona na klientów "lokalnych" (cała produkcja idzie na eksport) w związku z tym nie ma sieci sprzedaży a tynk trzeba wozić samemu lub zapłacić za wynajęty transport. Ale i tak się opłaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 30.08.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Kabe sklasyfikowalbym do tych moze byc, cena normalna, jakosc normalna... srednia polka srednia cena. Jezeli wybrales akryl z powodu tego, ze jest barwiony w masie, to zastanow sie czy nie lepiej dolozyc pare zl i kupic tynk silikatowy, jego przewaga nad akrylem jest to, ze pod wplywem temperatury nie staje się miękki, a co za tym idzie: nie wylapuje brudu. Co do majsterpola: mialem stycznosc z tymi produktami 3-4 lata temu i wtedy to jeszcze firma miala problemy z utrzymaniem ciągłosci baz, a co za tym idzie: kolejna partia towaru była nieco inna niż poprzednia, a to miało wpływ na kontynuacje zamawianego koloru.Jeżeli teraz poprawili te małe niedociągniecie to w mojej klasyfikacji sa w grupie może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evien 31.08.2009 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 ok dzięki za odpowiedź, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlaniec2772 28.08.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 według mnie kosbud jest ok sprawdziłem na własnym domu i znam opinie wykonawców dobra jakość i rozsądna cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vivia 29.08.2010 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Przychylam się. Za tę cenę naprawdę wypadają dobrze, lepiej od Stronga, Mitechu czy Majsterpolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts