qwert 28.08.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 mam taki układ:studnia głębinowa z zanużoną pompą na 25m -> zbiornik hydroforowy ->instalacja wody uzytkowej po odkręceniu kranu, pluje, charcze i hałasuje. najpierw leci woda, potem pluje powietrzem, potem znow woda. pompa chyba ok, bo leci z niej woda bez powietrza- robiłem próbę, puszczalem wodę bezposrednio z pompy. pewnie wina lezy w okolicach zbiornika hydroforowego, albo dalej, gdzie?co mogęzrobić sam , by to naprawic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 28.08.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2009 mam taki układ: studnia głębinowa z zanużoną pompą na 25m -> zbiornik hydroforowy ->instalacja wody uzytkowej po odkręceniu kranu, pluje, charcze i hałasuje. najpierw leci woda, potem pluje powietrzem, potem znow woda. pompa chyba ok, bo leci z niej woda bez powietrza- robiłem próbę, puszczalem wodę bezposrednio z pompy. pewnie wina lezy w okolicach zbiornika hydroforowego, albo dalej, gdzie? co mogęzrobić sam , by to naprawic? jakie masz ciśnienie w zbiorniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts