Nefer 09.09.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Nikomu. Zwłaszcza przepowiedniom gospodarczym z forum budowlanego. Zwłaszcza przekazanym przez anonimowego czyjegoś męża :) Warto czasem użyć własnego romumu, nie ? Ja wiem, że szacunek dla współmałżonka to podstawa - ale ślepa wiara |???:) Koleś musi mieć niezłe argumenty (poza zeputymi bankomatami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 09.09.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 hehe ...ta bankomaty się popsuły i kasy niet wszystko wina masonów i Rzydów co to uknuli na nas spisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 09.09.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Mmmmmm ........ Mozna to tak nazwaz - ze bankomaty sie popsuly USA zapozyczyly sie i wciaz zapozyczaja na te awantury wojenne w Afganistanie i Iraku - skads pieniadze trzeba brac , nie ? Czlolgi jezdzace w ta i z powrotem po gorach i pustyni nie przyczyniaja sie do wzrostu PKB ...a nawet bombardowania Pakistanu - tez nie. Wiec najpierw pozyczyli od Chin, teraz od Inddi a pozniej to juz gdzie sie da ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigwa 09.09.2009 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Mmmmmm ........ Mozna to tak nazwaz - ze bankomaty sie popsuly USA zapozyczyly sie i wciaz zapozyczaja na te awantury wojenne w Afganistanie i Iraku - skads pieniadze trzeba brac , nie ? Te "awantury" jak dotąd kosztowały Amerykę dużo mniej niż ratowanie bankrutów i planowana "reforma" służby zdrowia. I tu dopiero zacznie się drukowanie dolarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 09.09.2009 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 To "ratowanie bankrutow" to chyba raczej ratowanie wysokich milionowych premii bankierow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teco 09.09.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 To "ratowanie bankrutow" to chyba raczej ratowanie wysokich milionowych premii bankierow przecież te premie to kropla w morzu tego co wyciągnęli od rzadu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 09.09.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 No niemozliwe ! Jest kryzys, ale go nie ma Na haslo " ogorki i blyskawice " odpowiedz brzmi " najlepsza jajecznica to omlet " Wojna na dluzsza mete zawsze niesie ze soba deficyt budzetowy . Tak na marginesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigwa 09.09.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 przecież te premie to kropla w morzu tego co wyciągnęli od rzadu. Wyjaśnijmy sobie, że nie od rządu, tylko od podatników. Rząd niczego nie produkuje, tylko zdziera forsę z tych najproduktywniejszych i wywala na pierdoły. I oczywistym jest, że na premie (co zreszta jest skandaliczne) nie wydano 800 miliardów dolarów, a upaństwowienie służby zdrowia (jeśli im się uda) pochłonie 2 tryliony, czy jak tam się u was nazywa - biliony i też będą to pieniadze podatników, którzy tych "reform" wcale nie chcą. Nawet super drastyczna podwyżka podatków ( oczywiscie na tych najproduktywniejszych) takiej dziury budżetowej nie załata. No ale papieru mamy skolko ugodno, się dodrukuje trochę gotówki i szlus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 10.09.2009 02:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 No i ? Patrzcie i uczcie sie " naocznie " oraz lopatologicznie jak wojna i zapyzialy imperializm rodem z 19 wieku wali ekonomicznie mperia na kolana Najpierw Brytanie, pozniej Rosje a teraz ich dumnego spadkobierce - Stany . Wojny w Afganistanie wyprodukowaly im taki deficyt, ze stracily swoj status imperium na zawsze . Te bonusy bakofcuff to pryszcz w porownianiu z tym ile kosztuje utrzymanie armii w kraju gdzies za oceanem - dziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopen 10.09.2009 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Ja jeszcze czytałam pororctwo Majów i Nostradamusa na 2012 Roznica między oficjalnym listem napisanym przez bankowcow z szwajcarskiego banku Wegelin a proroctwem Majow może faktycznie nie wydawać się oczywista dla osób nie przyzwyczajonych do samodzielnego zdobywania informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lump praski 10.09.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 A bo w Polsce kryzysu nie ma ........Polska to taka wyspa szczesliwa , ktora wszystkie deszcze omijaja , nie ma tam burz a huragany przechodza bokiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olenia_Decop 10.09.2009 23:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 A czy wiecie, że FED System Rezerwy Federalnej USA taki bank centralny.. Czy wiecie, że to jest w 100% prywatny bank, który drukuje i pożycza pieniądze stanom zjednoczonym NA PROCENT ??? !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teco 11.09.2009 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 A czy wiecie, że FED System Rezerwy Federalnej USA taki bank centralny.. Czy wiecie, że to jest w 100% prywatny bank, który drukuje i pożycza pieniądze stanom zjednoczonym NA PROCENT ??? !!! tak, wiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 11.09.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Ja jeszcze czytałam pororctwo Majów i Nostradamusa na 2012 Roznica między oficjalnym listem napisanym przez bankowcow z szwajcarskiego banku Wegelin a proroctwem Majow może faktycznie nie wydawać się oczywista dla osób nie przyzwyczajonych do samodzielnego zdobywania informacji. Najgorzej to jak ktoś ślepo wierzy we wszystko co mu media zaserwują (bez znaczenia jakie, przecież do Ciebie tego listu nie napisali tylko też w jakiejś mądrej gazecie czy na stronie wygrzebałeś). Szkoda mi ludzi z brakiem dystansu do tego typu informacji i na dodatek nie rozumiejących u innych słowa sarkazm. Jednak nawet Cię rozumiem demaskując spisek na światową skalę czujesz się mądrzejszy. z pozdrawieniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopen 11.09.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Szkoda mi ludzi z brakiem dystansu do tego typu informacji i na dodatek nie rozumiejących u innych słowa sarkazm. Jednak nawet Cię rozumiem demaskując spisek na światową skalę czujesz się mądrzejszy. z pozdrawieniami Pani tutli_putli, nie rozumiem dlaczego sadzi Pani (na podstawie czego), że ja "demaskuje światowy spisek", albo nawet, że zgadzam się z autorem wątku. (EDIT: pomylka co do plci) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 11.09.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Z wielkim przejęciem ktoś wvcześniej napisał nawiązując do przedstawionego nam tutaj artykułu Olenia_decop "Czyżby już się zaczynało ?". Fajnie się pośmiać, ale to już czytaliście? http://www.adamduda.pl/2009/09/07/wegelin-czyli-pozegnanie-z-amerka/ Eh chyba się kompletnie nie rozumiemy. Dla mnie to nic więcej niż doszukiwanie się spiskowej teorii dziejów i reklama strony angażującego się w politykę libertarianina. To oczywiście moja subiektywna ocena wynikająca według Pana z braku umiejętności samodzielnego poszukiwania informacji. Snucie fatalistycznej wersji przyszłości przez niektórych mnie nie przeraża, a nawet śmieszy i jest porównywalne do wszelkich innych proroków czy niespełnionych końców świata, które czają się za każdym rogiem. Jeśli jednak nastąpią to i tak już pewnie będzie mi wszystko jedno w zaświatach, co się stało z szwajcarskim bankiem czy amerykańskimi bankomatami. I naprawdę lepiej się czasem pośmiać niż nadymać się o byle co i chodzić nabzdyczonym i doszukującym się we wszystkim podstępu. Tak na marginesie Witkacy wymyślając Tutli Putli z pewnością nie miał na myśli mężczyzny. pozdrawiam i życzę radosnego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pigwa 11.09.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Dla mnie to nic więcej niż doszukiwanie się spiskowej teorii dziejów... Mnie już nic nie dziwi. Przecież ciągle jeszcze trafiają się durnie głoszący spisek administracji Busha wespół z Żydami, że to oni zaplanowali i spowodowali atak terrorystyczny na Twin Towers, aby mieć motyw do inwazji na Bogu ducha winnych terrorystów. W tej sytuacji głoszenie światowego Armagedonu gospodarczego nie jest jeszcze najgorsze, aczkolwiek niepoważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teco 11.09.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 może skrajny przykład - ale w połowie 1939 też nie wszyscy wierzyli w wojnę z Niemcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 11.09.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 teco to co według Ciebie powinniśmy zrobić na wypadek grożącej nam zagłady? Dzisiaj ludzkość może się sama załatwić nie koniecznie globalnym kryzysem, w try miga można to zrobić kilkoma atomowymi bombkami, bronią chemiczną i biologiczną. Muszę jeszcze zmartwić tych co myślą, że problem powstał nie dawno np.na skutek kryzysu. Problem zapędów Ameryki na resztę świata jest dość stary bo już w 1877 r powstała tajna organizacja, której celem było dążenie do globalnej dominacji anglo-amerykańskiej elity finansowej. Jak czas pokazał sami się wykończyli tymi zapędami. Być może sięgną i w ostateczności po bardziej radykalne środki. Jednak takie samo prawdopodobieństwo wpłynięcia na bieg historii niesie za sobą błąd pijanego kierowcy czy samotny szaleniec z karabinem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.09.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 nooooooooooo ja niedługo kupię półki do spiżarni :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts