gabsien 30.08.2009 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Ja w całym domu mam tylko podłogówke,cała zeszła zimę ogrzewalismy dom mimo,że nie mieszkalismy-prace wykończeniowe( skończyc ocieplenie,pomalować itp...).Nic się nie skraplało:) a róźnica temeratu wewnątrz/na zewnątrz spora:)wentylacja niestety grawitacyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 30.08.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 ...to gdzie lezy ten tajemniczy blad,o ktorym tak szyderczo sie wypowiadasz?.... co bede gagal, nic skomplikowanego zdejmij plyte glifu bedziesz wiedzial. Lookita - kolego - przecież widziałeś zdjęcia termowizyjne moich okien dachowych - obróbki glifów , ocieplenia - wiesz jak to wygląda w podczerwieni - widziałeś przecie czy mam mostki termiczne przy takiej obróbce okien jak mam - no ale jak fachowiec co nie będzie gadał wie lepiej - no cóż - trudno z takim dyskutować ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 30.08.2009 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 takie glify jak ma pablitoo są na pierwszej stronie katalogu Fakro, Flashback coś ściemnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 30.08.2009 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 takie glify jak ma pablitoo są na pierwszej stronie katalogu Fakro, Flashback coś ściemnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 30.08.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 pewnie chodzi o to, że najpierw mały glif na 6-7cm równolegle do dplnej ramy okna (żeby tam więcej wełny weszło) i potem dopiero do dołu płyta. Zapewne masz rację,(...) Zapewne - ale generalnie nie tak do końca ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 30.08.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 ...toz tez majac na uwadze ,w pamieci Twoja termowizje,moja....lekko oglupialem,ale...sprawil to maciciel......on tak ma,od pewnego czasu maci,w innych watkach,choc nie az tak zamacal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 30.08.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 takie glify jak ma pablitoo są na pierwszej stronie katalogu Fakro, Flashback coś ściemnia i niech tak bedzie (nie znam sie wytyczne zabudowy okien to mrzonka i teie to nie estetyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 30.08.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 i niech tak bedzie (nie znam sie wytyczne zabudowy okien to mrzonka i teie to nie estetyczne._________________Korzystaj i Ciesz się. Przyjmuję zapisy do niedzielnej szkółki wykonywania suchej zabudowy i ocieplania poddaszy. Niskie czesne ..jak te Twoje wypowiedzi,podpisy nalezy rozumiec,tlumaczyc?to sie sensu nie trzyma,jedynie kupy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 30.08.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 i niech tak bedzie (nie znam sie wytyczne zabudowy okien to mrzonka i teie to nie estetyczne. _________________ Korzystaj i Ciesz się. Przyjmuję zapisy do niedzielnej szkółki wykonywania suchej zabudowy i ocieplania poddaszy. Niskie czesne ..jak te Twoje wypowiedzi,podpisy nalezy rozumiec,tlumaczyc?to sie sensu nie trzyma,jedynie kupy.... A nick? Nie odwracaj kota ogonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 31.08.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Tnapiszecie w czym jest błąd czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martek1981 08.11.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Odświeżam stary temat. Proszę o opinię osób, które mają ogrzewanie tylko podłogowe i sporą ilość okien dachowych. Jak to się sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 09.11.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Podbijam Rowniez planuje podlogowke na calosci a na poddaszu (100m^2) 9 polaciowek. Mysle, ze zageszczenie rurek pod oknami (jak to sie robi przy fasadowkach) a nawet wpuszczenie ich w sciane kolankowa zalatwi sprawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sentralix 13.11.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Mam na piętrze łazienkę z oknem połaciowym 78x160 i podłogówkę. Sprawdza się bez problemu. Podłogówka z suchym jastrychem. Żałuję, że podłogówka na piętrze tylko w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 10.04.2012 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Witam. Zamierzam w całym budynku w tym również na poddaszu zastosować ogrzewanie podłogowe.Czy z uwagi na zamontowane tam okna dachowe Velux istnieją jakieś przeciwskazania dla takiego ogrzewania? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 10.04.2012 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Podbijam Rowniez planuje podlogowke na calosci a na poddaszu (100m^2) 9 polaciowek. Mysle, ze zageszczenie rurek pod oknami (jak to sie robi przy fasadowkach) a nawet wpuszczenie ich w sciane kolankowa zalatwi sprawe. Najpierw trzeba wykonać dokładne ozc, i na podstawie strat mocy w kazdym pomieszczeniu zaprojektować podłogówkę. Przy duzej ilości okien polaciowych mogą byc duże straty, jak również zyski słoneczne w zalezności od stron swiata. Dobor na tzw. oko moze spowodowac niedogrzanie niektórych pomieszczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 10.04.2012 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Witam. Zamierzam w całym budynku w tym również na poddaszu zastosować ogrzewanie podłogowe. Czy z uwagi na zamontowane tam okna dachowe Velux istnieją jakieś przeciwskazania dla takiego ogrzewania? Pozdrawiam. Ani Veluxy ani inne okna połaciowe nie są przeciwskazaniem dla ogrzewania podłogowego. Wpływają one na moc strat w danym pomieszczeniu i powinno to byc uwzględnione w projekcie OP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FeniX1 09.12.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Ja mam podłogówkę w całym domu i woda leje mi się po ścianach a skrapla sie w oknach dachowych. Mam 5 okien dachowych i na każdym woda się skrapla i spływa po ścianie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 09.12.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Ja mam podłogówkę w całym domu i woda leje mi się po ścianach a skrapla sie w oknach dachowych. Mam 5 okien dachowych i na każdym woda się skrapla i spływa po ścianie... To nie jest normalne zachowanie. Jakie to okna? Czy byly zastosowane dodatkowe kolnierze przy instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts