Monika_Gdynia 29.08.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 zastanawiam się nad wyborem piekarnika i z tego co się zorientowałam jest wiele róznych sposobów czyszczenia : wkłady katalityczne , pyroliza , jakieś pwierzchnie łatwoczyszczące . Czym to wszytko sie żóżni w praktyce i co się sprawdza a co zdecydowanie nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 29.08.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 My wybraliśmy piekarnik Siemensa HB33AB650, który ma na tylnej ścianie Ecoclean z innego forum:ecoclean -to system łatwiejszego czyszczenia piekarnia. wlewasz 0,5l wody do głębokiej blachy do pieczenia ,nastawiasz tem.50oC i po godzinie z dużą łatwością wycierasz przypalony tłuszcz . ecoClean to specjalna ceramiczna warstwa pokrywająca powierzchnie scian pieca ktora skutecznie rozklada zanieczyszczenia powstajace podczas pieczenia natomiast PYROLIZA to tzw spalanie resztek Piekarnik na kilka minut uruchamia sie do temp 500 stopni i po prostu zamienia pozostale resztki w popiol sypki. i ot cala roznica. Poza tym są rózne środki ulatwiające czyszczenie. Na stronei z naszym piekarnikiem oferowanych jest kilka:http://www.maximedia.pl/?c=piekarniki_do_zabudowy&p=siemens_hb_33ab650_hb33ab650 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.