Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Podniesione panele ,przyczyna?

dizzeeRascal

Recommended Posts

Podnioslo mi panele w pokoju zrobila sie duza gorka na srodku i mala w rogu pokoju.Jaka moze byc przyczyna ?Panele mam juz od pol roku zalozone i na poczatku nic sie z nimi nie dzialo,dopiero teraz niedawno mi wywalilo.Pod panelami mam podklad z ekoplyty z Barlinka .Moze ta plyta nabrala wilgoci i podniosla panele albo same panele nabraly wilgoci??Tylko skad? Mam jeszcze jedna teze czy mozliwe jest zeby stalo sie to od pary wodnej z zaparowanej lazienki.Lazienke mam praktycznie w samym pokoju ,po prysznicu zeby odparowac lazienke otwieralem drzwi szeroko i tak sobie mysle ze moze to ta para wodna z lazienki tak wplynela na te panele a po przekatnej mialem otwarte okno ,czyli w rogu gdzie tez mi lekko wybilo wiec moze ta para leciala wlasnie w strone okna i dlatego tak mi w rogu wywalilo.Co o tym sadzicie??

[ od moderatora: temat zamknięty - zdublowany

http://forum.muratordom.pl/podniesione-panele-przyczyna,t167987.htm ]

Może wielkim specjalistą od paneli nie jestem..ale czy w rogu to nie listwa powinna trzymać panele "na miejscu"? Ja miałem taka historie w hallu. Przedpokój jest raczej długi ale niezbyt szeroki. Przyczynę tego upatruję w tym że pod panele "fachowiec" dał samą płytę bo zapomniał dać folii. To było w dodatku na niepodpiwniczonym parterze i panele pięknie wywaliło do góry. Szczelina była dookoła niestety nic nie dała. Musiałem je rozebrać, położona została terakota, a te panele położyłem sam rok temu w przedpokoju na górze i nie ma żadnych problemów :)

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...