dizzeeRascal 29.08.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Podnioslo mi panele w pokoju zrobila sie duza gorka na srodku i mala w rogu pokoju.Jaka moze byc przyczyna ?Panele mam juz od pol roku zalozone i na poczatku nic sie z nimi nie dzialo,dopiero teraz niedawno mi wywalilo.Pod panelami mam podklad z ekoplyty z Barlinka .Moze ta plyta nabrala wilgoci i podniosla panele albo same panele nabraly wilgoci??Tylko skad? Mam jeszcze jedna teze czy mozliwe jest zeby stalo sie to od pary wodnej z zaparowanej lazienki.Lazienke mam praktycznie w samym pokoju ,po prysznicu zeby odparowac lazienke otwieralem drzwi szeroko i tak sobie mysle ze moze to ta para wodna z lazienki tak wplynela na te panele a po przekatnej mialem otwarte okno ,czyli w rogu gdzie tez mi lekko wybilo wiec moze ta para leciala wlasnie w strone okna i dlatego tak mi w rogu wywalilo.Co o tym sadzicie?? [ od moderatora: temat zamknięty - zdublowany http://forum.muratordom.pl/podniesione-panele-przyczyna,t167987.htm ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 29.08.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Proszę sprawdzić czy jest przerwa między panelami a ścianą. Naqleży ściągnąć listwy i sprawdzić, przerwa ma mięć około 1 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizzeeRascal 29.08.2009 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Przerwa jest moze nie centymetrowa wszedzie ale dylatacja jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 29.08.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Może wielkim specjalistą od paneli nie jestem..ale czy w rogu to nie listwa powinna trzymać panele "na miejscu"? Ja miałem taka historie w hallu. Przedpokój jest raczej długi ale niezbyt szeroki. Przyczynę tego upatruję w tym że pod panele "fachowiec" dał samą płytę bo zapomniał dać folii. To było w dodatku na niepodpiwniczonym parterze i panele pięknie wywaliło do góry. Szczelina była dookoła niestety nic nie dała. Musiałem je rozebrać, położona została terakota, a te panele położyłem sam rok temu w przedpokoju na górze i nie ma żadnych problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizzeeRascal 29.08.2009 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Tzn wg.ciebie powinna byc jeszcze folia pod ekoplyta ,dlatego wywalilo panele tak?Ja mam listwy przypodlogowe wszedzie ,w rogach tez . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaEgon 29.08.2009 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Tak, wg mnie folia powinna być jeśli jest to podłoga na dole, na niepodpiwniczonej posadzce tak jak było to u mnie. W innych wypadkach folia wydaje się zbędna.. Ale może jeszcze ktoś się wypowie kto albo potwierdzi albo obali moją teorię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts