Zeyo 29.08.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Chciałbym Was zapytać w jakich odległościach od dróg budujecie domy. W moim przypadku nieprzekraczalna linia zabudowy pozwalała na budowę 12 metrów od asfaltu. Działkę mam dość dużą bo 25 szerokości i 60m długości. Te 12 metrów wydawało mi się stanowczo za blisko dlatego ostatecznie dom powstaje w odległości 18 metrów od drogi. Teraz już nic nie da się zmienić bo fundamenty zalane ale jestem po prostu ciekawy jak to jest u Was. Także pytanie brzmi ile metrów macie od frontu domu do drogi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 29.08.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Prawie 50 m do frontu domu , do garażu ponad 50 m, bo przyklejony do tylnej ściany domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gombrowicz 29.08.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Cóż, wszystko zależy od wielkości działki i też od rodzaju drogi, przy której budujesz. U mnie warunki zabudowy dopuszczały budowę 6 m od drogi, a ja odsunąłem dom jeszcze o 2, czyli mam 8 od drogi. Chętnie odsunąłbym jeszcze parę metrów, ale to z kolei zmniejszyłoby mi "prywatną" część działki z tyłu (działka ma jakieś 29 m długości). Droga jest gruntowa i raczej zawsze będzie osiedlówką, więc nie musiałem tak bardzo odsuwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAJMAHAL 29.08.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 U mnie w WZ-tce obowiązująca linia zabudowy to 20 m, ale do granicy działki, nie do drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 29.08.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Chciałbym Was zapytać w jakich odległościach od dróg budujecie domy. W moim przypadku nieprzekraczalna linia zabudowy pozwalała na budowę 12 metrów od asfaltu. Działkę mam dość dużą bo 25 szerokości i 60m długości. Te 12 metrów wydawało mi się stanowczo za blisko dlatego ostatecznie dom powstaje w odległości 18 metrów od drogi. Teraz już nic nie da się zmienić bo fundamenty zalane ale jestem po prostu ciekawy jak to jest u Was. Także pytanie brzmi ile metrów macie od frontu domu do drogi ? 15m od drogi do domu-to jest blisko(jeszcze nie tak dawno wydawało mi się daleko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
himlaje 29.08.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Ja na początku miałem mieć 6,5 m ale szybko zmieniłem na 12m i to mi się wydaje bezwzględne minimum - jak dla mie oczywiście. działka pozwalała mi sie odsunąć jeszcze bardziej i teraz żałuje, że nie odsunałem się jeszcze o kilka metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 29.08.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 U nas działka 38x40m / 1480m2 / - linia zabudowy to 10m - takoż wiele do powiedzenia nie mieliśmy budując dom - wszystkie domy przy naszej ulicy są oddalone o taką samą odległość - czyli 10m - więc i u nas tyle - ale - niestety - to jest trochę mało ... - więc jak to mówią : jak się nie ma co się lubi , to się lubi co się ma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek.w 29.08.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Dom w odległości 80 m od drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 29.08.2009 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 chcielismy 60m , niestety musielismy w zwiazku z WZ przystac na 20m.dla nas stanowczo za malo.ale jak sie nie ma co sie lubi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pajogor 29.08.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 6 m od drogi, ale droga jest ślepa a my jesteśmy przedostatnia posesją nia niej więc problem, że będzie zbyt duży ruch na drodze raczej nas nie dotyczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agajada 24.08.2013 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 Dom w odległości 80 m od drogi. witam, jak się Panu wydaje - 80 m od drogi to nie za dużo? mam możliwość kupienia działki, ale właśnie z warunkiem zabudowy 80 m od drogi i zastanawiam się, jak wygląda dom odsunięty tyle od drogi. Będę wdzięczna za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lusia191 25.08.2013 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2013 9metrów od krawędzi jezdni drogi ,a 8 od granicy od frontu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12michal 26.08.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Moja działka taka jak w załączniku. Wjazd na działkę jest od boku, który ma 29m. Linie zabudowy od drogi mam 6m ale cofnę się chyba jeszcze 2m, czyli w sumie 8m od krawędzi drogi. Dzialka jest ostatnia w ślepej uliczce także nie obawiam się hałasu itp Długość elewacji domu to 10,5 m. Co sądzicie o takiej odległości od drogi ? Wystarczy "prywatnej" przestrzeni z tyłu domu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts