mark36 29.08.2009 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Witam. W tym miesiącu planuję cyklinowanie parkietu i jednocześnie chciałem pozbyć się plamy. Plama powstała, gdy dzieci zostawiły na kilka dni za łóżkiem mokry plecak. Parkiet jest dębowy i kilka klepek jest zupełnie czarnych. Przypuszczam, że głębokość może być na tyle duża, iż cyklinowanie nie usunie przebarwienia. Czy są jakieś sposoby na usunięcie tego przebarwienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 29.08.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Witam. W tym miesiącu planuję cyklinowanie parkietu i jednocześnie chciałem pozbyć się plamy. Plama powstała, gdy dzieci zostawiły na kilka dni za łóżkiem mokry plecak. Parkiet jest dębowy i kilka klepek jest zupełnie czarnych. Przypuszczam, że głębokość może być na tyle duża, iż cyklinowanie nie usunie przebarwienia. Czy są jakieś sposoby na usunięcie tego przebarwienia? Wymiana klepek. Dla fachowca "bułka z masłem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark36 30.08.2009 06:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Można gdzieś dostać klepki w ilości 4 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 30.08.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Można gdzieś dostać klepki w ilości 4 ? można nawet w Castoramie. Napewno u parkieciarzy. Zleć tę pracę cykliniarzowi. Wspomnij o małej reperaturze. Nie wszyscy z nich potrafią to zrobić inni nie chcą. Jesteś z Trójmiasta? Możesz poszukać w sklepach parkieciarskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark36 30.08.2009 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Jestem z Krakowa. Zastanawiam się na próbą wybarwienia, znalazłem info, iż ktoś próbował jakimś olejem i preparemtem do odbarwiania plam z parkietów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej Włodarczyk 30.08.2009 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Wiem że zaraz pewnie zostanę "zjedzony" przez fachowców, ale sposób działa, plamy odbarwiają się. A jeśli już nie ma innego ratunku jak wymiana, zawsze można spróbować, prawda? http://www.sztormiaki.pl/rambler/tips.html#plamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 30.08.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Witam nie bede nikogo zjadał ale..nie wierze ze ace da sie zrobic tak aby nie było plamy po plamie ..potraktowana czesc parkietu chlorem n pewno odbarwi inaczej te czesc parkietu bedzie plama tak czy tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 30.08.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Kochani. Wymiana tych 4 klepek to praca na około godzinę czasu dla mało wyrobionego fachowca. Mozna spróbować odbarwić ługami czyli chlorem 30%. Jednak plama zostanie tak jak pisze ghost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark36 30.08.2009 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Pod koniec listopada planuję remont, wtedy spraqwdze metode i napisze o efekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_eu 16.10.2009 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Też nie sądzę aby plama zniknęła (większe szanse że przy szlifowaniu zejdzie - zależy jak głęboko woda poszła - na dębie rzadko się udaje ale bywa) Masz rację Jarek wymiana klepek to bardzo szybka robota ale problem w tym że po wymianie raczej nie przystąpisz do szlifowania od razu - chyba że parkiet na deskach (i montaż na sztyfty)- musi złapać klej bo klepki będą wstawiane bez piór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 16.10.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Też nie sądzę aby plama zniknęła (większe szanse że przy szlifowaniu zejdzie - zależy jak głęboko woda poszła - na dębie rzadko się udaje ale bywa) Masz rację Jarek wymiana klepek to bardzo szybka robota ale problem w tym że po wymianie raczej nie przystąpisz do szlifowania od razu - chyba że parkiet na deskach (i montaż na sztyfty)- musi złapać klej bo klepki będą wstawiane bez piór. eeetam 1kg pu210 w 24 godz wiaze..albo na kleju pinkowym godzina i po sprawie mozna cyklinować.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz_eu 16.10.2009 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Wszystko prawda.Jak zajadę na renowację podłogi i się dowiaduję że klepki do wymiany (o czym wcześniej nie wiedziałem) to się zwykle nie cieszę z tych 24h.Piankowy czasem ok ale przy kliku klepkach obok siebie bez piór śpię spokojniej jak przykleję na poliuretan 2k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 16.10.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Wszystko prawda. Jak zajadę na renowację podłogi i się dowiaduję że klepki do wymiany (o czym wcześniej nie wiedziałem) to się zwykle nie cieszę z tych 24h. Piankowy czasem ok ale przy kliku klepkach obok siebie bez piór śpię spokojniej jak przykleję na poliuretan 2k. wiec dlatego napisałem o wakolu pu 210 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 16.10.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Też nie sądzę aby plama zniknęła (większe szanse że przy szlifowaniu zejdzie - zależy jak głęboko woda poszła - na dębie rzadko się udaje ale bywa) Masz rację Jarek wymiana klepek to bardzo szybka robota ale problem w tym że po wymianie raczej nie przystąpisz do szlifowania od razu - chyba że parkiet na deskach (i montaż na sztyfty)- musi złapać klej bo klepki będą wstawiane bez piór. eeetam 1kg pu210 w 24 godz wiaze..albo na kleju pinkowym godzina i po sprawie mozna cyklinować.. dokładnie tak, szczególnie gdy idzie o 4 klepki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulinka58 19.10.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 Klepki do wymiany i tyle zleć renowacje profesjonalnej firmie i tyle nie są to duże koszty przy wymianie ale jak juz ktoś napisał klej poliuretanowy Ultrabond 2Kk-ów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriana P 07.02.2019 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 Witam, bardzo prosze o pomoc, mam smugi na podlodze dębowej(lakier eko- nie polecam fatalny) nie moge sie ich pozbyc, moze ktos ma/mial podobny problem ?? Prosze o rade:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriana P 07.02.2019 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2019 prosze o radne, mam debowa podloge lakier eko, slady chyba zostaja od biegania dzieci, tak mysle , nie moge ich sie pozbyc, moze ktos mi doradzi jak sie ich pozbyc??? Bardzo prosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts