alfa36 29.08.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Zaczęliśmy wykanczanie domu, ale nie damy rady przeprowadzić się przed zimą. I teraz problem: zakładać drewniane drzwi, drewniane parapety, drewniane podłogi (tylko w sypialniach) i drewniane listwy podlogowe czy czekać do wiosny? malować czy czekać? W domu nie będzie pieca, nie będziemy palić. W domu są/będą przed zimą: plytki, meble kuchenne i łazienkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 29.08.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Jesli nie będziecie grzać to jak położycie drewno ?Wylewka powinna miec odpowiednią wilgotność.Kiedy ją wylaliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mery26 29.08.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 zakładać drewniane drzwi, drewniane parapety, drewniane podłogi (tylko w sypialniach) i drewniane listwy podlogowe czy czekać do wiosny? malować czy czekać? NIE, czekać, jedynie malowanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 29.08.2009 22:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Tynki, wylewki były w maju. Teraz są kladzione plytki, a w sypialniach ma być mozaika drewniana (dostalismy takową, co prawda ma 30 lat ale jest dobra), ewentualnie panele. W pazdzierniku dom będzie ocieplany. Piec mozemy wstawic, ale nie chcemy grzać, bo to i koszty i praca (ogrzewanie na grosik). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom.f 30.08.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Jeżeli nie zamierzacie grzać to ja bym nie robił dalszych prac jak malowanie czy drewno absolutnie. W zimę ściany przemarzną i będzie problem później. Przez ostatnią zimę nie ogrzewałem bo nie miałem jeszcze pieca i to był błąd. Miałem wykończone poddasze płytami gipsowymi i zrobione tynki i gładzie, teraz na poddaszu zostały pomalowane ściany i skosy i tam gdzie były wkręty do KG odeszła farba z papierem od KG. Także jeżeli nie zamierzasz grzać to ja bym odpuścił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VIP Jacek 30.08.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 jeśli dom nie ogrzewany tym bardziej świeży, to czekać do ciepłej wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paul997 30.08.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Przez ostatnią zimę nie ogrzewałem bo nie miałem jeszcze pieca i to był błąd. Miałem wykończone poddasze płytami gipsowymi i zrobione tynki i gładzie, teraz na poddaszu zostały pomalowane ściany i skosy i tam gdzie były wkręty do KG odeszła farba z papierem od KG. Z tynkami i gładziami nic się nie stało? U mnie też muszą przezimować. Mam tynki cementowo-wapienne z cienką warstwą goldbandu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 30.08.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Tynki, wylewki były w maju. Teraz są kladzione plytki, a w sypialniach ma być mozaika drewniana (dostalismy takową, co prawda ma 30 lat ale jest dobra), ewentualnie panele. W pazdzierniku dom będzie ocieplany. Piec mozemy wstawic, ale nie chcemy grzać, bo to i koszty i praca (ogrzewanie na grosik). nie zaryzykowałabym drewna bez ogrzewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 30.08.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 jak poprzednicy - nie ogrzewając zimą - na pewno nie robiłabym podłóg czyli paneli, parkietu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 30.08.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 zakonczyc przed jesienia wszelkie mokre roboty i koniec ... luz. zima bez "kaflowania" szczegolnie na podlogowkach. Przez ostatnią zimę nie ogrzewałem bo nie miałem jeszcze pieca i to był błąd. Miałem wykończone poddasze płytami gipsowymi i zrobione tynki i gładzie, teraz na poddaszu zostały pomalowane ściany i skosy i tam gdzie były wkręty do KG odeszła farba z papierem od KG. bo wkrety byly przekrecone i te zimne szpachlowanie Z tynkami i gładziami nic się nie stało? U mnie też muszą przezimować. Mam tynki cementowo-wapienne z cienką warstwą goldbandu. cienka? rozumiem, ze nie cieniej jak 5mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 30.08.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Całą ostatnią zimę grzaliśmy (nie mieszkając jeszcze) właśnie z powodu drzwi, coby swojego kształtu pierwotnego nie straciły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gelus 31.08.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Inaczej.... Jaką minimalną temperaturę trzeba utrzymać w częściowo wykończonym domu (ocieplenie, GK, schody drewniane)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 31.08.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 W pazdzierniku dom będzie ocieplany. Piec mozemy wstawic, ale nie chcemy grzać, bo to i koszty i praca (ogrzewanie na grosik). nie dramatyzuj - nie musisz mieć w domu 25 stopni. Jak lekko będziesz grzać - tak około 12stopni to większość prac możesz robić a na ogrzewanie kasy strasznie dużo nie wydasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom.f 31.08.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Przez ostatnią zimę nie ogrzewałem bo nie miałem jeszcze pieca i to był błąd. Miałem wykończone poddasze płytami gipsowymi i zrobione tynki i gładzie, teraz na poddaszu zostały pomalowane ściany i skosy i tam gdzie były wkręty do KG odeszła farba z papierem od KG. Z tynkami i gładziami nic się nie stało? U mnie też muszą przezimować. Mam tynki cementowo-wapienne z cienką warstwą goldbandu. Z tynkami wszystko OK, tylko KG w miejscach gdzie występują wkręty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mjakob 31.08.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Przez ostatnią zimę nie ogrzewałem bo nie miałem jeszcze pieca i to był błąd. Miałem wykończone poddasze płytami gipsowymi i zrobione tynki i gładzie, teraz na poddaszu zostały pomalowane ściany i skosy i tam gdzie były wkręty do KG odeszła farba z papierem od KG. Z tynkami i gładziami nic się nie stało? U mnie też muszą przezimować. Mam tynki cementowo-wapienne z cienką warstwą goldbandu. Ale chyba łazienkę czy pom. gospodarcze mozna wykończyć i zostawić bez ogrzewania. Mam na myśli płytki, instalacja sprzętów itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 31.08.2009 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 12-13 stopni to nie jest minimalnie - zupaełnie komfortowo można pracować - a nawet się zgrzać minimalnie to ja bym określił na 5-7 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts