AGP-ON 17.02.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 21.02.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 ZIMOWE KLIMATY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 27.02.2011 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Nareszcie udało się uchwycić jednych z naszych częstych gości. Jakość niezbyt dobra, za co przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 27.02.2011 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 Wczoraj pchełka gościła zwięrzęce towarzystwo - Jeżyków, Yetusiów i Sipatków Bardzo Wam kochani dziękujemy za przemiłe towarzystwo, spędzony razem czas i za cudny prezent!! Tak prezentuje się przy kominku: Już nie możemy doczekać się kolejnego spotkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 27.02.2011 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 A na koniec dzisiejszy zachód słońca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 01.03.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Od piątku mieliśmy problem z prądem. Żarówki najpierw przygasałyby po chwili rozbłysnąć. Nasza płyta indukcyjna szalała. Nie wiedzieliśmy, o co chodzi. Pogotowie energetyczne dotarło i stwierdzono, że sieć jest w porządku to u nas w domu. WRRR. W sobotę dołączył problem z kanalizacją. Wywaliła nam w garażu. Dzisiaj zjawili się fachowcy. Najpierw elektryk zmierzył skrzynkę - było OK. Dobraliśmy się, zatem do skrzynki ŁZE. Grzecznie oczywiście wcześniej poprosiłem o możliwość zdjęcia plomb. Elektryk przystąpił do pracy i się zaczęło. skoki napięcia oscylowały do 195V do 250V !!!Natychmiast wezwałem ponownie pogotowie. Pan dyspozytor oznajmił, że przyjadą... około południa. Po krótkiej wymianie zdań zmienił zadnie i pogotowie zjawiło się w ciągu 15 min. Podłączyło urządzenie i ... jest OK.Podpatrzyłem wcześniej gdzie paluchy wtykał elektryk i naprowadziłem panów na usterkę. Cmokali, kiwali głowami i orzekli, że sprawa jest dziwna.Siedzieli z godzinne z mirnikami, werdykt "ma Pan walnięty przewód doprowadzający prąd do domu". Nóżki mi się ugięły, bo aby go wymienić trzeba zdjąć kostkę!!Załamka totalna.Na szczęści jestem uparty i mam dobrego elektryka. Zanim Panowie się spakowali zasugerowałem, że może coś nie tak jest na słupie. Coś ich tknęło, na pełnym gazie pojechali do stacji TRAFO. Wrócili po chwili i petem wdrapali się na słup. Okazało się, że ekipa montująca przyłącze nie przykręciła przewodu masy, który zaczął się przepalać.Stopiły się końcówki i stąd nasze problemy. Gdyby przewód przepalił się do końca w instalację popłynąłby prąd o natężeniu 360V a nasze domowe urządzenia by się spaliły.SUPER.Na szczęści kostki nie zdążyłem rozebrać i nic się nie stało, no może oprócz nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 09.03.2011 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Zdjątka z dzisiejszego poranka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 09.03.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Na pierwszym zdjęciu widać naszego kota dzikusa na polowaniu Chyba za duży kaliber wybrał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 12.03.2011 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Dziś nasza Pchełka gościła innych forumowych pchełkowców. Odwiedził nas Kowestan z małżonką. Niestety ja nie zdążyłam na tę wizytę, ale AGP-ON czynił honory (mam nadzieję godnie ). Nasza droga nie była dla gości łaskawa i z premedytacją chciała ich pochłonąć. Wyciągnęła także łapska na spieszącego z pomocą naszego czerwonego byczka. Ostatecznie, ponownie zakończyło się wezwaniem ciągnika... Jednak, żeby nie było, że u nas tylko błoto i błoto, wieczorem upajaliśmy się takim widokiem z tarasu: Kowestan, dziękujemy za odwiedziny i za wspaniały prezent Trafiony w dziesiątkę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 12.04.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Wiosna na całego. Po miesięcznej przerwie wypada coś wyskrobać bo poczytność spada Jest pieknie !!! Cisza, spokój, dzikie zwierzątka spacerują pod oknami. Innymi słowy sielanka. Powolutku porządkujemy teren wokół budynku, przygotowując się do budowy ogrodzenia i trawnika. Uporaliśmy się już z pakowaniem śmieci pozostałych po budowie, leżą teraz w woreczkach i czekają na wywózkę. Z pozytywów 1. Mamy drogę. W zeszła sobotę wpadła ekipa i cały dzień równała, woziła gruz i walcowała. Teraz da się swobodnie dojechać. 2. Wczoraj zaczęły się prace przy czyszczeniu rowów melioracyjnych. Teraz woda będzie miała gdzie ściekać (opis w następnym poście) 3. Umówiliśmy ekipę, która położy nam tynki. Mają zacząć na początku maja. Negatywy. 1. Wczoraj o 21 wyłączyli nam prąd. Awaria o szerokim zasięgu, planowane usuniecie... jutro o 8.00!!! Teraz jesteśmy biedne żuczki niema prądu i wody ;-( 2. Innych negatywów brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 12.04.2011 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 Wczoraj zaczęły się prace przy udrażnianiu rowu melioracyjnego biegnącego wzdłuż drogi. Jego niedrożność skutkowała ponadplanowym bytowaniem wody na drodze i na działce. Rano przybyła ekipa, chodzili, mlaskali i usłyszeliśmy tylko " ... ale jest w h... roboty", po czym zrobili sąsiedni rów, który był w lepszym stanie. Ale co się odwlecze to nie uciecze. Po ich bytności zmienił nam sie krajobraz Teraz widok prezentuje się następująco: A tak o świcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 23.04.2011 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 (edytowane) Nasza Pchełka jest juz przygotowana na przyjęcie tynku zewnętrznego. Na chwilę obecną potraktowana została podkładem i przybrała kolor biały. Jednak już niebawem to się zmieni Tak wygląda obecnie (przepraszam za bałagan): A na tarasie rosną już nasze powojniki, które za jakiś czas będą pięły się po pergoli kamuflującej zbiornik z gazem. Edytowane 23 Kwietnia 2011 przez AGP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 23.04.2011 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 (edytowane) Piękna słoneczna pogoda i wolne w związku ze zbliżającymi się świętami nastroiły nas na sesję zdjęciową naszych kudłaczy na sąsiedniej łące. Edytowane 23 Kwietnia 2011 przez AGP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 23.04.2011 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 23.04.2011 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 26.04.2011 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 (edytowane) W dniu dzisiejszym odwiedziły nas nieco spóźnione Zajączki Wielkanocne. Raźnie kicały po łące i drodze. Edytowane 27 Kwietnia 2011 przez AGP-ON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 26.04.2011 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Pagoda piękna więc tęskni się za pracami w ogrodzie. Na oczyszczalni powstaje Hostaruim, a domek narzędziowy powoli "zarasta" powojnikami i winobluszczem. zasadziliśmy 5 gatunków Host, 3 gatunki traw w środku oraz 3 gatunki czosnku. To taki zaczątek ogrodu - a jak cieszy Tu widać dorodne powojniki i winobluszcz. trzeba było juz posadzic je w gruncie bo nam okno w kuchni zarosło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 27.04.2011 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Trwaja prace przy elewacji, zaczyna wyłaniać się AGPkowa wizja. Całkiem ładna wizja. A tak ma wyglądac finalnie Nadal brakuje podbitki ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 01.05.2011 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Prace elewacyjne prawie skończone. Prawie, ponieważ na przeszkodzie stanął taras. Niestety panowie od prac wewnętrznych nie sprawdzili się przy jego budowie. Pękła ława i trzeba wybudować od nowa :bash:Poprawka w połowie maja a potem pozostanie obrzutka tynkiem mozaikowym boków. Na chwilę obecną pchełka wygląda tak: Z nieukrywanym brakiem skromności powiem, że efekt bardzo mi się podoba. W najbliższym czasie pomalowana zostanie drewniana "jaskółka". Potem jeszcze podbitka i będzie już w zasadzie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 01.05.2011 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Sobotni wypad do Portu Łódź zaowocował kilkoma nowymi nabytkami. W Ikea kupiliśmy dwie donice na ganek. Nie mogły jednak stać puste, więc w Leroy przygarnęliśmy do nich "wkład". Margerytki skomponowały się pięknie z elewacją: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts