Yeti 07.09.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 (...)Co robimy z weekendem? Kocica ma czas tylko w sobotę więc ... Mnie obojętnie - możemy się trzymać ubiegłotygodniowego planu (zwiedzanie, a później do nas), albo coś innego... ... może masz jakieś koszonko(...) Niestety tej atrakcji nie mogę wam tym razem zapewnić - wszystko chwilowo obkoszone; pewnie będzie jeszcze jedno, ostatnie koszenie, ale to już bliżej zimy. Jak będziesz czuł niedosyt po swoim darniowaniu, to przybywaj (dam znać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 07.09.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Ja jestem ZA. Niech się jeszcze Kocica wypowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 08.09.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Dzisiaj urZądziliśmy sobie forumową wyciekę krojoznawczą po łodzi i po raz pierwszy po rewitalizacji odwiedziliśmy Białą fabrykę w Łodzi Odnowiono większość starych fabrycznych budynków a na tyłach urządzono skansen starej architektury drewnianej, oprócz typowych dla okresu budynków mieszkalnych znalazl się tam zabytkowy kościół w całości przniesiony w nowe miejsce. W skansenie panuje niepowtarzalny klimat. Brukowane uliczki, drewniane domy i fabryka. Zachęcamy do zwiedzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 08.09.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Po zwiedzaniu była biesiada u Darka Z forumowym ciastem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom Bor 10.09.2012 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 O matko czy to była szarlotka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 10.09.2012 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 i to jaka! - Stopniała jak bambino w promieniach globalnego ocieplenia . Żałuj, że się nie dopisałaś do listy obecności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 10.09.2012 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Yetek, widzę, że z dzieciakami na zwiedzaniu byłeś? Podobało im się? Bo ja muszę znaleźć jakieś fajne miejsce na zorganizowanie włosko-polskiej (z angielskim w tle) wycieczki krajoznawczej dla nastolatek. Będzie im sie tam podobać? .... iiii gdzie jest ta biała fabryka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 10.09.2012 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 (edytowane) nio, mniamszybko się rozeszła Yuca, Bała Fabryka jest na rogu piotrkowskiej i milionowej Edytowane 10 Września 2012 przez AGP-ON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 10.09.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 (edytowane) (...)Podobało im się? Bo ja muszę znaleźć jakieś fajne miejsce na zorganizowanie włosko-polskiej (z angielskim w tle) wycieczki krajoznawczej dla nastolatek. Będzie im sie tam podobać? (...) Nie jest to atrakcja, która pozostanie na zawsze w pamięci lub wywrze piętno na ich osobowości, ale zobaczyć jak najbardziej warto. Na zewnątrz obejrzycie 5 czy 6 drewniaków z czasów włókienniczej Łodzi (jeden kościółek), a w środku 3 wystawy: - starych materiałów (moja mama znalazła swoją starą spódnicę), - maszyn włókienniczych (poczynając od kołowrotka prząśniczki ) i - ubiorów z minionych dziesięcioleci. Ta ostatnia - chyba najfajniejsza - manekiny ubrane w stroje przed- i powojennych elegantek. Całość jest bezpłatna, a obejrzenie zajmie ok. godziny - półtorej - nie powinniście zdążyć się znudzić . Nie wiem czy są to stałe wystawy, więc lepiej się pospiesz. Oprócz tego można kupić bilet na zwiedzanie wnętrz Białej Fabryki. Nie byliśmy, bo czasu by nam brakło (byliśmy tam na niecałą godzinę przed zamknięciem, a zwiedzanie trwa ponoć do 2.5 godz.). W niedzielę czynne jest do 16:00, nie wiem jak w tygodniu. Edytowane 17 Września 2012 przez Yeti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 10.09.2012 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Tutaj więcej szczegółów: http://www.muzeumwlokiennictwa.pl/godziny-otwarcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agurek 17.09.2012 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 witaj Aniu i Grzesiu,mam do Was pytanie odnosnie zuzycia gazu plynnego z butli. Ile m3 zuzyliscie przez sezon do ogrzewania i cieplej wody? Jaki jest to koszt calkowity?Moja znajoma ma dylemat czy piec na ekogroszek czy gaz plynny, domek tej wielkosci co Pchelka. Czy sa jakies wytyczne gdzie powinien znajdowac sie pojemnik na gaz? Dzieki za wszelka pomoc.Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 17.09.2012 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Kochani, dzięki za info, ja już po wymianie... Niestety Włosi byli bardziej zakupami zainteresowani niż oglądaniem czegokolwiek;) Zresztą szkoła im trochę atrakcji tego typu zapewnila;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 17.09.2012 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Jak tam po weekendzie? Prace ogrodowe zostały zaakceptowane i odebrane pomyślnie? A może goście jeszcze są? - to pozdrowienia przekażcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 17.09.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Kochani, dzięki za info, ja już po wymianie... Niestety Włosi byli bardziej zakupami zainteresowani niż oglądaniem czegokolwiek;) Zresztą szkoła im trochę atrakcji tego typu zapewnila;) To teraz sama idź oglądać, żeby nie okazało się, że naprodukowaliśmy się na marne :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 17.09.2012 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Nieeee, no tak!!! (jak mawia mój sąsiad) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 17.09.2012 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 No nie ma tego, że to tamto! - jak mawia mój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 17.09.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Tośmy se pogadali na poziomie:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 17.09.2012 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Poczekaj, zobaczysz, do tak inteligentnej dyskusji, to i inni zaraz się przyłączą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 17.09.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 Darek: goście jeszcze są, pozdrowienia przekażemy, kiszka czeka. Yuca: Sami jedźcie zobaczyć wystawy - warto PS. nasz sąsiad to mawia: Ja wiem lepiej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 17.09.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2012 (...)kiszka czeka(...) Moja też czeka w gotowości (...)PS. nasz sąsiad to mawia: Ja wiem lepiej ... Szczęśliwcy! - fachowca macie pod ręką Jadę "jotki" dokupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts