Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pchełki Ani i Grzesia

AGP

Recommended Posts

No rzeczywiście nie wygląda to ciekawie...... :( , a ja tu zawracam głowę z jakimiś pomiarami. Na pewno jak teren będzie obsiany trawą to będzie inaczej, no i udrożnienie tego rowu też dużo pomoże. Też Wam życzę, żeby ten deszcz się uspokoił i wszystkim innym, którym przysporzył nie lada problemów. Pozdrawiam

• Odpowiedzi 4,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W mordę wszystko u was pływa,wczoraj dowoziłem panu ,,kafelkowi'' fugę bo zabrakło,po moim obsypaniu budynku jest ok.cała woda 6 metrów od budynku-a dalej do rowu melioracyjnego-opłacało się zrobić to wcześniej.Grzesiu,drogi to bym nie dziurawił bo trafi się jakiś życzliwy tuman i przybiją ci za niszczenie drogi gminnej-znam to z autopsji czy jakoś tak....Kratka nawiewna do kotłowni jest za wysoko-już to przerabiałem ,musi być na wysokości posadzki-gaz płynny jest ciężki i osadza się najniżej.Ja powiem tak-brawo dla WAS za tempo prac i wykonawców.A może chcecie kupić kosę spalinową-tanio oddam,sprawdzona może z 6 razy używana-no dobra 8.Buźka.

MIchasia: pomiarów dokonam w weekend

Chester: droga fak- gminna ale przez Gminę zapomniana. A w ramach klęsk żywiołowych wszystkie chwyty dozwolone

Kosy raczej nie potrzebujemy, raczej motopompę ;) Na powazie to mam podkaszarkę elektrycznę - na razie wystarczy, zreszta nie mam co kosą wycinać, sam trawa

Niedługo przyda się pilarka.

http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201005/1273995506_by_MrsView_500.jpg

http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201005/1274199256_by_wielkimistrz007_500.jpg

http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201005/1274132587_by_Jezuita_500.jpg

http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201005/1274106087_by_Lukk_500.jpg

http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201005/1274106747_by_Cataraccta_500.jpg

Obejrzałam sobie ostatnie zdjęcia i jestem przerażona. Sobota zbiliża się dużymi krokami, wizyta sobotnia nadal w planach choć pan kominkowy próbuje ją nieświadomie zepsuć przez konieczność montażu kominka 3 dniowego - czwartek-piątek- sobota.

Ale te wody stojące na drodze :eek: Toż mój samochód to nie amfibia i wody cokolwiek nie lubi - ze względu na ilość występujących w nim dziur - zarówno oddolnych - znanych i widocznych, jak również odgórnych - niezlokalizowanych - za to dotkliwie moczących tylne fotele.

Na dodatek nie mamy kaloszy - małż bo nie chciał przymierzać - ja - bo mam grube nogi i tylko w gumofilce się mieszczę :cry::cry: a że wyglądam okropnie to się nie zdecydowałam.

Więc wychodzi na to że w najbliższym czasie przyjdzie nam kupić sobie poduszkowiec :lol2: by suchą nogą po Polsce podróżować.

A propos budowy - czy każdy komin trzeba ociepalć? ( tu porszę o odpowiedź - nie, nie trzeba).

Bo ja mam nie ocieplony ale za to już klinkierem obłożony.

Edytowane przez sipatka

Noc upłynęła na .... modlitwach o brak deszczu. Grzmiało, błyskało się, ale ... nie spadł. Dzięki Ci Panie!

Załamałabym się, gdyby nasze kominy spłynęly tej nocy...

Aga, co do oczyszczalni... zamówiona ;-) Jak tylko grunt pozwoli (czyt. wsiąknie pioruńska woda) zaczynamy montaż. Potem ukryjemy pod ziemią drugiego potwora - gazowego. Pana - polecać. My też już go sprzdaliśmy dalej.

Sipatka, jak wygląda... zobaczysz dziś sama ;-)

AGPy ale lecicie z budowa, codziennie postepy, u nas zastoj. Polozona wiezba czeka na wolne terminy Panow dekarzy. Na naszej Pchelce tez kominy obkladamy tynkiem mozaikowym, ale robi to moj maz, bo majstrom sie juz nie chcialo... Zamowilismy okna, ostsecznie w Budvarze na Rzgowskiej, na zewnatz kolor orzech, w srodku biale. A skad braliscie te przesliczne drzwi Gerdy? Pozdrowionka, moje dzieci wprost przepadaja za Wasyzmi kotkami!

:welcome:

Serdecznie dziękujemy za gościnę w progach Waszego ślicznego domku.

Jesteśmy pod wrażeniem i trochę (po cichu przed mężem) żałuję, że nie mamy pięterka. Co prawda my mieszkamy na 6 piętrze i mamy otwarty widok na dachy bloków i cudowne zachody słońca ale na wsi widok byłby zupełnie inny.

Okolica prześliczna i ................ nigdy w życiu byśmy was nie znaleźli, gdybyście nas nie poprowadzili.

Dziękujemy za zaproszenie i zapraszamy do nas w najbliższy weekend. Już zaczynamy pędzić z robotą, coby goście byli należycie przyjęci.

Całuski dla AGP-ów.

no,no ale postępy

fajne te kominy w tynku mozaikowym, muszę przemyśleć takie rozwiązanie, a czy nie będzie odłaził na gorących przewodach spalinowych? płytki klinkierowe podobno odłażą więc szukam alternatyw

Grześ a co Ty tak ten żmijowaty krzew sadzisz;) pod pchłą?

pięknie Pchła wygląda w tej wersji kolorystycznej, :)