Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pchełki Ani i Grzesia

AGP

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Fotki wkleję nieco później

Rano pojechałem na skuterku na działeczkę. Na 9 umówiony był Pan od odkurzacza - przybył na czas, okna na 9:30..... zgubiły się ;-)

Jednakże dojechały i zaczęła się instalacja okienek w dziurkach.

Pogoda jak marzenie, zacząłem nawet trawę kosić ale jakoś zapomniałem nożyka naostrzyć więc w końcu się poddałem.

Panowie dwoili się i troili (nic nie piłem) więc praca szybko szła, do czasu kataklizmu! Momentalnie pogoda się załamała i zaczęło grzmieć a z nieba lały się hektolitry wody.

Byliśmy w epicentrum tej wstrętnej burzy. Pioruny waliły dookoła, aż majster spadł z drabiny gdy uderzyło w blaszak.

Moje prowizoryczne wały zostały przerwane i woda znowu przepływała sobie strumyczkiem przez działeczkę. Na szczęści jest nieco pochyła i woda płynęła dale na łakę sołtysa.

Jest też "dobra wiadomość", wartość działki wzrosła....... bo teraz jest to działka nad jeziorem i to z własną linia brzegową ;-)

Na poważnie to łąka zamieniła się w wielkie rozlewisko.

Trze myśleć nad odwodnieniem terenu. Całe szczęście że gmina zdążyła wysypać i utwardzić drogę, która wreszcie jest przejezdna

Niestety wracać musiałem z majstrami ba na skuterek to pogoda stanowczo nie była.

kongratulejszyn ;) zaawansowania

a dlaczego ja nie mogę do Waszego dziennika tylko mnie na główną dzienników wywala :(

krętą drogą ale dotarłam do Waszego dziennika, duże te pokoje w oryginale są , jestem pod wrażeniem

czekam na okna :)

a u nas nie ma jeszcze sianokosów, bo sąsiad nie może traktorem wjechać - za mokro na łące

Edytowane przez KamaG

pooglądałam, jest ślicznie, AGP-y powiedzcie mi ile u Was jest cm od okna do sufitu? bo wygląda, że jakoś mniej niż u mnie, a ten fragment miał być zgodnie z projektem;)

a co do basenu w blaszaku, to ja mam tak od zimy wciąż:bash:, od kiedy zaczęła topnieć 30cm tafla lodu, która trzymała w kupie wszelkie sprzęty i narzędzia lepiej niż niejedna śruba

Edytowane przez KamaG