Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pchełki Ani i Grzesia

AGP

Recommended Posts

Witaj ON

widzę, że twardo bronisz swoich upodobań, ale nieco po bandzie pojechałeś :wink: (to było to wersji zjadliwie żółtej - zupełnie nie w moim typie)

Żeby jasne buło, mój domek ma czapeczkę ceramiczną w kolorze ceglanym (ale nie czerwonym) a ściany mają być w kolorze budyniu 8) . Jak na razie kominy nam nie wyszły i za żółte są. Może kiedyś je zmienimy.

A kolor dachu... to zależy od pogody, otoczenia. Przerabialiśmy kiedyś panikę i oburzenie na naszego sprzedawcę, gdy dokupić musieliśmy kilka sztuk dachówki. Mamy ją w ręku - piękna, taka jaką wybraliśmy jasno brązowo-ceglana, a na dachu jakaś taka brudna czerwień. Dopiero gdy przyłożyłam to co na dach jeszcze nie położone do tego co właśnie przywiozłam okazało się, że to dokładnie to samo :wink:

• Odpowiedzi 4,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Też kiedyś klinkier bardzo mi sie podobał, ale jeżdżąc koło domów tak wykończonych już nie mam do nich takiego sentymentu :-?

Podobnie jak z dachem, w pochmurne dni wygląda taka elewacja dość ponuro, wręcz ,,więziennie" 8)

I teraz jestem na etapie, że co tynk to tynk :wink: :lol:

I teraz jestem na etapie, że co tynk to tynk :wink: :lol:

A możesz rozwiąć to zdanie? Bo nie wiem, czy dobrze rozumiem.

Tynków jest tak duży wybór, i kolorystyka i więcej ekip dobrze go położy... i na koniec teraz mi się bardziej podoba - ot takie przemyślenia przy budowie. Choć cegła, ale nie klinkierowa tylko ręcznie formowana mogłaby u mnie być na fragmentach elewacji - tylko ten koszt :roll: 8)