Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pchełki Ani i Grzesia

AGP

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

AGP-ka siedziała cały wieczór robiąc projekt naszego kominka.

Wyszło coś takiego (dla widzów o mocnych nerwach i bujnej wyobraźni)

http://lh3.ggpht.com/_Wh2D7U9e_pU/TKonfsveZeI/AAAAAAAABSI/JBgYtSNRDLQ/kominek.jpg

Jutro ma wpaść ekipa i wznieść tą ważną budowlę.

AGP_y, piękny projekt kominka,czy te białe dmuchawce będą na ścianie-jeżeli tak to szybko będą bure-a ściana od drzwiczek po sufit po 1 sezonie palenia będzie do malowania-proponuję inny projekt to taka moja sugestia,pa....

AGP-ON - nie za mały ten zbiornik na deszczówkę?

My mamy 10 tyś litrów. Z wyliczenia wyszło, że potrzebujemy 6,5 tyś l.

W zbiorniku będzie pompa przelewowa, która docelowo będzie rozprowadzała wodę po ogrodzie. Później zrobimy odpowiedni projekt i nadmiar wody będzie odprowadzany do rowu melioracyjnego. Ale to dopiero gdy rów zostanie oczysazczony i pogłębiony.

AGP_y, piękny projekt kominka,czy te białe dmuchawce będą na ścianie-jeżeli tak to szybko będą bure-a ściana od drzwiczek po sufit po 1 sezonie palenia będzie do malowania-proponuję inny projekt to taka moja sugestia,pa....

powiedzmy, ze schemat jest troszkę "karykaturalny" ;-)

Generalnie coś w ten deseń. Czy będzie aplikacja jeszcze nie wiem. Była w pierwotnych planach, ale wtedy nie było schowka na drewno. A schowek powstał żeby zakamuflować paskudne drzwiczki od rewizji. Cegła we wnęce miała być koloru "ceglastego", ale teraz zaczęłam zastanawiać się, czy nie lepsza byłaby w odcieniach beżu i kremu. Chyba zapadlam na daltonizm wtórny :confused:

kurcze, zablokowali mi fotki w pracy i nawet nie mogę sobie Waszych postępów pooglądać, ale...

nadrobiłam w domciu ;)

ale lecicie szybciutko, czuję w kościach, że mnie przegoniliście http://www.emotikony.friko.pl/emots/1/nonono.gif

nieładnie, nieładnie ;) muszę się poprawić http://www.emotikony.friko.pl/emots/1/hmmm.gif

Ładnie u AGP-ków się robi coraz bardziej. I teraz to nawet bez błotka do domku będzie można się dostać.

Aż łezka w oku się kręci jak sobie wspomnę, te sympatyczne przeciągi przy pierwszych odwiedzinach. Jak to wszystko szybko idzie

Ach.

Choć marmur wrażliwy jest na różne kwasy (nawet ten octowy) przez co do wielu rzeczy się nie nadaje to o granicie wyczytałam że

cyt.

"Obserwuje się niekorzystny wpływ radonu na zdrowie, szkodliwe efekty działania radonu polegają na uszkadzaniu struktury chemicznej kwasu DNA przez wysokoenergetyczne, krótkotrwałe produkty rozpadu radonu 222Rn, co wywołuje rozwój komórek rakowych. Powoduje to np. zachorowania na raka płuc wśród górników. W wielu krajach wprowadzono normy określające dopuszczające stężenia radonu w powietrzu, w pomieszczeniach i wodach pitnych np. w Czechach norma ta wynosi 200 Bq/m³."

Mam nadzieję, że sprawa dzieje się przede wszystkim w kopalniach a nie na ozdobnych płytach kominkowych?

Ładnie u AGP-ków się robi coraz bardziej. I teraz to nawet bez błotka do domku będzie można się dostać.

Aż łezka w oku się kręci jak sobie wspomnę, te sympatyczne przeciągi przy pierwszych odwiedzinach. Jak to wszystko szybko idzie

Ach.

Choć marmur wrażliwy jest na różne kwasy (nawet ten octowy) przez co do wielu rzeczy się nie nadaje to o granicie wyczytałam że

cyt.

"Obserwuje się niekorzystny wpływ radonu na zdrowie, szkodliwe efekty działania radonu polegają na uszkadzaniu struktury chemicznej kwasu DNA przez wysokoenergetyczne, krótkotrwałe produkty rozpadu radonu 222Rn, co wywołuje rozwój komórek rakowych. Powoduje to np. zachorowania na raka płuc wśród górników. W wielu krajach wprowadzono normy określające dopuszczające stężenia radonu w powietrzu, w pomieszczeniach i wodach pitnych np. w Czechach norma ta wynosi 200 Bq/m³."

Mam nadzieję, że sprawa dzieje się przede wszystkim w kopalniach a nie na ozdobnych płytach kominkowych?

Iza, bo ci łatkę przykleję - "demotywator forum" :mad:

A zresztą, na coś trzeba umrzeć ;-)

Praca logistyka jest przes...na

Nie dość, że muszę mordować sie w pracy to przy budowie też!

Kostki brakło i szukaj teraz gdzie jest, za ile i czy dowioża. wrrr

cierp ciało coś chciało ;-)

Kilka dni temu mieliśmy jeszcze gorącą linię z firmą od okien - zostały nam jeszcze u nich parapety zewnętrzne. Chcieliśmy umówić montaż za trzy dni i co? I pstro. Nie było terminów. Na szczęście ociepleniowcy wzięli montaż na siebie. Dobre chłopaki ;-)