AGP 23.10.2009 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 "Wydanie przez urząd gminy decyzji o pozwoleniu na budowę nie oznacza, że może rozpocząć się budowa domu. Firma budowlana może rozpocząć prace dopiero po uprawomocnieniu się tego dokumentu! A to staje się po 14 dniach od momentu pokwitowania przez nas odbioru pozwolenia. I to w sytuacji jeśli nie pojawią się protesty. Te mogą składać bezpośredni sąsiedzi nieruchomości, na której zamierzamy się wybudować. W praktyce każdy taki protest, nawet nieuzasadniony wstrzymuje bieg uprawomocniania się pozwolenia na budowę. Urząd, do którego wpłynie protest ma obowiązek zbadać jego zasadność. Dlatego w praktyce o dokumenty związanie z budową warto starać się dyskretnie, bez wiedzy ciekawskich sąsiadów. Po uprawomocnienie się decyzji o pozwoleniu na budowę należy udać się do urzędu gminy. Jeśli protestów nie ma, urząd wydaje osobny dokument "o uprawomocnieniu się decyzji o pozwoleniu na budowę" wraz z odpowiednią adnotacją na okładce dziennika budowy (dziennik budowy jest załącznikiem do wniosku o to uprawomocnienie). Na okładce dziennika urzędnik wpisuje zarówno numer pozwolenia na budowę jak i numer decyzji o jego uprawomocnieniu. Mając oba dokumenty w ręku można rozpoczynać budowę. Oczywiście wcześniej mając zgromadzone materiały budowlane"źródło: http://www.jak-budowac.pl/kiedy-uprawomocnia-sie-pozwolenie-na-budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 23.10.2009 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 urzędasu piep....... http://rysunki.bardzofajny.net/wp-content/uploads/2008/09/w_urzedzie.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 23.10.2009 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 http://rysunki.bardzofajny.net/wp-content/uploads/2008/09/zawod_urzednik.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 23.10.2009 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Pisałam w tym miejscu mój wywód odnośnie tego, jak bardzo jest mi teraz źle, przykro, jak wielkiego mam doła i wogóle... Ale stwierdziłam, że nie chcecie tegfo czytać. Już wystarczjąco nudno jest w dzienniku, bo kurcze NIC SIĘ NIE DZIEJE!!!! Powiem krótko, smutno mi.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.10.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 To też mija Zobaczysz jak już ruszysz z kopyta to nadążać nie będziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 23.10.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 http://piankka.blox.pl/resource/Cmok.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 23.10.2009 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Gosiek33, dzięki za pocieszenie. Tego mi trzeba. Pozostaje tylko modlić się o korzystne warunki atmosferyczne i sprawdzać na pogodynce skuteczność modłów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 23.10.2009 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Grzesio, śliczny obrazeczek. Ale dlaczego ja nie jestem jahodą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 23.10.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Będzie dobrze A braku deszczu i my potrzebujemy, by choć jeszcze troszkę w ziemi porządki porobić i odprowadzenie deszczówki dokończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 23.10.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 pomyślałem ż emasz jeszcze uraz po Czeskim opijaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 23.10.2009 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 oj mam to było dramatyczne przeżycie, omal nie umarłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 23.10.2009 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Mogłoby się juz zacząć coś dziać w temacie budowlanym. Nie zniosę już dłużej tego czekania. Moja Pchełka może tego nie przeżyć. Gapię się non stop w ten projekt i zmieniam. Górną łazienkę już trzeci raz przemeblowałam. Od wczoraj Kuchnia równiez ma co chwila nowe oblicze. Aaaa i stwierdziła, że potrzebuję jeszcze jedne normalne drzwi - do spiżarni (zamiast tych łamanych, które sa w projekcie). Oczywiście, jeśli chcę moje zapasy uchronić przed moimi żarłocznymi stworami Co by tu jeszcze zmienić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 23.10.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Co by tu jeszcze zmienić... chcesz o tym pogadać jak widać z naszych aranżacji ja wywlekłam pchłę na lewą stronę więc mogę jakby co pozmieniać i u Was , u mnie już za późno, sie wybudowało , no jeszcze poddasze ale już wzmocnienia stropu pod ścianki poszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 24.10.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Mogłoby się juz zacząć coś dziać w temacie budowlanym. Nie zniosę już dłużej tego czekania. Moja Pchełka może tego nie przeżyć. Gapię się non stop w ten projekt i zmieniam. Górną łazienkę już trzeci raz przemeblowałam. Od wczoraj Kuchnia równiez ma co chwila nowe oblicze. Aaaa i stwierdziła, że potrzebuję jeszcze jedne normalne drzwi - do spiżarni (zamiast tych łamanych, które sa w projekcie). Oczywiście, jeśli chcę moje zapasy uchronić przed moimi żarłocznymi stworami Co by tu jeszcze zmienić... Skoro masz taki potrzeby to doskonale, że jezcze nie zaczęliście znacznie gorzej gdy bedziesz zmieniać w trakcie budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 24.10.2009 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Oj, pewnie, że chcę gadać. Ale do mistrza zmianw Pchełce jeszcze troszkę mi brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 24.10.2009 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Ojej, ani się obejrzałam, a tu: http://img30.imageshack.us/img30/6820/beztytuuylo.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 24.10.2009 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 ale z Ciebie gaduła tyle postów juz natrzaskałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 24.10.2009 16:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 No właśnie nawet nie wiem kiedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 24.10.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 a gdzie Ty tak gadasz? muszę Ci chyba pośledzić, może jakieś fajne wątki znalazłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 24.10.2009 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 Chyba te same, co Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts