Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pchełki Ani i Grzesia

AGP

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Taak, byliśmy zobaczyliśmy i szczeny nam opadły :-) Po pierwsze: zauroczyła nas niesamowita okolica. Cisza bijąca po uszach. pola ,lasy...

Ech...tylko pozazdrościć. Po drugie: goscinność i otwartość gospodarza. Mogliśmy wleź gdzie tylko dusza i oczy zapragnęły (mam nadzieje,że nie byliśmy zbyt wścibscy?) Honory pana domu czynił wzorcowo. Poczynając od próby wyciągnięcia nas z Ciężkowego błota,oprowadzeniu po wszystkich zakamarkach domu a kończąc na zaparzeniu super kawy (co bylo do niej dodane, że miała taki ciekawy smak?) przy której odpowidał na nikończące się nasze pytania. Po trzecie: to sama Pchełka. Spodobało się nam wiele waszych pomysłów i ciekawych rozwiazań: wykorzystanie co do centymetra powierzchni pod skosami, garderoba za łazienką, schowek pod schodami, ciekawe aranżacje łazienek i salonu. Napewno wile z nich wykorzystamy u siebie. Przed wizytą byłam zdecydowana na rezygnację ze spiżarki, a teraz mam zgryza. Grześ podał tyle jej plusów, że mam nad czym mysleć. Żalujemy tylko, że nie poznaliśmy gospodyni. Ale nic straconego, zaproszenie do naszej Pchełki już macie :-)

Dziękujemy jeszcze raz, bardzo serdeczne za umożliwienie "zwiedzenia" waszego domku. Teraz wiemy,że wybraliśmy właściwy projekt.

W drodze do domu zmuszeni bylismy zajechać do mechanika coby Ciężkowe błoto odłupał z naszego pojazdu :-)

DZIĘKI BARDZO ZA WSZYSTKO :-)

Witam.

Dzisiaj księżyc, miał być najbliżej ziemi, w dodatku pełnia, więc miał być duży. Porusza się po orbicie eliptycznej. Gdzieś to wyczytałem. Niestety zapomniałem o tym, ale jak widać to prawda.

Pozdrawiam

Był duży i w Łodzi też. Przechadzał się nocą nad miastem i zaglądał ciekawie do okien - taki wieeeelki i świecący - łysolek jeden;)

hej Yeti. Fajnie, że chociaż ty tu zaglądasz i trochę nas mobilizujesz ;-) Szczerze mówiąc i czasu i sił ostatnio było mało... Ale wszystko na dobrej drodze. Tata już po operacji. Od wczoraj już nawet w domu ;-)

Zaczęliśmy (w zasadzie AGP-ON) porządki w "ogrodzie", a w zasadzie w miejscu, gdzie ogród ma powstać. No i już niedługo będzie potrzebować wsparcia ;-) Szykujcie motyki - słońce sami załatwimy ;)

No widzę, że musiałaś ostro podziałać gdzie trzeba, bo już stopniową poprawę pogody zapowiadają od poniedziałku (do nawet +20*C za tydzień:jawdrop:)

To kiedy zaczynamy?

Lepiej nie czekaj za długo, bo jak na moich hektarach robota się zacznie to mogę się do orki nie nadawać ;) :lol2:

Yeti, pomożemy ;-)

A u nas chętnie byśmy już zaczęli, ale najpioerw trzeba troszkę ziemi nawieźć i siatkę antykrecią położyć. Obmyślamy strategię ;-)

Myślę, że trzeba tę strategię w większym gronie przedyskutować :wiggle:

Ciźbi się szykowało jakoweś spotkanko w większym gronie?;)

Małż w sobotę ma wolne robimy wypad do Sipatkowa - kto wie... może nawet z nocowaniem :rolleyes:

Zawziął się bowiem, że rozplantuje naszą górkę i muszę przyznać idzie mu całkiem nieźle (ta siłownia jednak pomaga chłopom w kondycji:lol:). W sobotę pomagał mu szwagier a wczoraj zażyczł sobie (małż oczywiście), żeby wieźć go na wieś i w niedzielę :o z łopatą ganiał:o:o. A potem poszedł na noc do pracusi :yes:.

Edytowane przez sipatka