Yeti 30.03.2011 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 ...to o której wyjazd do tego Sipatkowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 30.03.2011 01:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 (edytowane) (...)Obmyślamy strategię Myślę, że trzeba tę strategię w większym gronie przedyskutować Materiały poglądowe do planowanej "burzy mózgów" wrzucam - zdaję się, że trawnik planowaliście:rolleyes: http://i57.photobucket.com/albums/g218/cornuss/trawy/kew-grasses.jpghttp://i57.photobucket.com/albums/g218/cornuss/trawy/miskant_1a.gifhttp://images1.fotosik.pl/77/69473d9977550480.jpg (http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=32&t=13316&start=14) Edytowane 30 Marca 2011 przez Yeti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 30.03.2011 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 Cos w ten deseń planujemy. Tylko w wersji mini coby weszło na naszą działkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 30.03.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201103/1301307917_by_Johny17_500.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 30.03.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 U nas chyba w taki sposób liczebność ptaszków została przetrzebiona sąsiadowymi kocurami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 30.03.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 to trzeba było koty zawstydzić..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 30.03.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 ...to o której wyjazd do tego Sipatkowa? Serdecznie zapraszamy. Będziemy od rana Aktualnie jesteśmy na etapie rozsypywania górki ziemi dookoła domu. Trzeba to porządnie przytupać coby potem posiać trawniczek - więc - im więcej stóp do przydeptywania tym lepiej !!!! Ach jeszcze powiem, że małżulek kochany pomylił soboty (którą ma wolną) i próbował mi o tym wczoraj powiedzieć. Jak zobaczył moją minę to sobie odpuścił - już ma wolną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 30.03.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 nio i dobrze. Czyli co ... zlot w Sipatkowie robimy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 30.03.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 ...na deptanie ogórków... górków... ...tffuuu... - górek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 31.03.2011 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Suuuper. Baaaardzo się cieszę, że wpadniecie. Oznacza to bowiem sezon grilowy za otwarty . Jednakowoż proszę się liczyć z tym, że w domu naszym zimniej niż na dworze w związku z czym należ zabezpieczyć się w odzież ciepłochronną oraz brudoniechłonną (to do deptania terenów pod przyszłe trawniki). O której planujecie przyjazd? Żebym zdążyła dywany porozkładać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 31.03.2011 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 drewno do kominka przywieźć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 31.03.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 drewno do kominka przywieźć? Nawet jeśli to była złośliwość ;) to chętnie przyjmiemy - ale proszę pamiętać - TYLKO LIŚCIASTE !!!! Tuż po przyjeździe (naszym przed waszym) podniesiemy rolety żeby słonko wpadło do domciu i napalimy "tą resztką", którą posiadamy coby doopcie AGP-om nie zmarzły :lol2: i nawet podusie pod pupiaczki podłożymy żeby nie gadali że w Sipatkowie się na twardym gości gości:P:lol:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 31.03.2011 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 AGP-ONowi to z reguły nie marznie, a ja katanę zabiorę Do południa mam zajęcia, potem musimy inwentarz do weta zabrać, ale potem to już fajrant. Może coś około 16.00? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 01.04.2011 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 (edytowane) Oki. Będzie nam przemiło i pewnie domek się już nagrzeje. Choć mam nadzieję, że pogoda pozwoli poszaleć ! Aneczko ale katar to lepiej zostaw gdzieś po drodze. Najlepiej w czasie jazdy wyrzuć go za okno, od razu lepiej się poczujesz Edytowane 1 Kwietnia 2011 przez sipatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 01.04.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Ja nie wiem czy zdążę na 16.00, bo dzisiaj dwa te wielkie świerki przesadzaliśmy (do Rąbienia pojechały), ale koparkowy taki ślumowaty był, że zahaczył główny kabel prądowy (ten gruby). Nie wiedział co mu łyżkę trzyma, więc szarpnął - kabel się rozerwał, łycha uderzyła w ścianę budynku. Mam więc teraz dodatkowe wyjście bezpośrednio z kuchni na zewnątrz:confused:Na jutro umówiłem już czterech znajomych - musimy to ponaprawiać.Ale jak skończymy, to zapakuję ich do auta i od razu wszyscy jedziemy do Sipatkowa.Mirkę z dzieciokami zabierze mój kumpel; też będzie na działce, ale wróci się po nich do P-c.Jak wszyscy dojedziemy na jakąś 17:00 to nie będzie problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 02.04.2011 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Nie będzie problemu, będziemy czekać. A tak na marginesie, na drzewa się nabrałam (i już zastanawiałam komu taka palma odbiła) ale już po ciągu dalszym pojęłam że to 1 kiwetnia. :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewanz 02.04.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Witam wiosennie My dopiero będziemy zaczynać budowę ( planujemy w maju - powiat zgierski). Z ogromnym zainteresowaniem śledziliśmy Wasze postępy w budowaniu, było warto, bo efekt - Wasza Pchełka jest zachwycający! Chcielibysmy postawić teraz blaszak, jako tymczasowe pomieszczenie gospodarcze i mamy sporo wątpliwości. Już wyczytałam, że 30 dni wcześniej powinniśmy zgłożyć zgłoszenie w urzędzie. Jaki wymiar blaszaka wybraliście i czy był on wystarczający? Czy sprzedaliście po zakończenoiu budowy? Macie bardzo fajny domek narzędziowy, już wyczaiłam podane przez Was namiary na wykonawcę. Jakich formalności wymaga postawienie takiego domku na wylewce betonowej? Będziemy wdzięczni, jeśli zechcecie podzielić się Waszym doświadczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 02.04.2011 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Ewanz, miło, że wpadłaś Dziękuję za miłe słowa o naszej Pchełce. Na garaż blaszany na czas budowy zezwolenie nie potrzebujecie. Nasz blaszak miał wymiary 2x3. Był mały, ale nam w zupełności wystarczył. Po budowie było na niego wielu chętnych Domek drewniany o kubaturze do 20 m2 (mam nadzieję, że nie pomyliłam) wymaga wyłącznie zgłoszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 04.04.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 hej, to ja dodam: budynek gospodarczy, wiata altana o powierzchni do 25m2 wymaga tylko zgłoszenia do urzędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 04.04.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2011 http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201103/1301781262_by_szynszi_500.jpg http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201104/1301781150_by_lightman19_500.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts