Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pchełki Ani i Grzesia

AGP

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

(...)Obmyślamy strategię ;-)

Myślę, że trzeba tę strategię w większym gronie przedyskutować :wiggle:

Materiały poglądowe do planowanej "burzy mózgów" wrzucam - zdaję się, że trawnik planowaliście:rolleyes:

http://i57.photobucket.com/albums/g218/cornuss/trawy/kew-grasses.jpghttp://i57.photobucket.com/albums/g218/cornuss/trawy/miskant_1a.gifhttp://images1.fotosik.pl/77/69473d9977550480.jpg

(http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=32&t=13316&start=14)

Edytowane przez Yeti

...to o której wyjazd do tego Sipatkowa? :lol2::rotfl::lol2:

;)

Serdecznie zapraszamy.

Będziemy od rana :lol2:

Aktualnie jesteśmy na etapie rozsypywania górki ziemi dookoła domu.

Trzeba to porządnie przytupać coby potem posiać trawniczek - więc - im więcej stóp do przydeptywania tym lepiej !!!!

Ach jeszcze powiem, że małżulek kochany pomylił soboty (którą ma wolną) i próbował mi o tym wczoraj powiedzieć:cool:.

Jak zobaczył moją minę to sobie odpuścił - już ma wolną :lol:

Suuuper.

Baaaardzo się cieszę, że wpadniecie.

Oznacza to bowiem sezon grilowy za otwarty :rolleyes:.

Jednakowoż proszę się liczyć z tym, że w domu naszym zimniej niż na dworze :o w związku z czym należ zabezpieczyć się w odzież ciepłochronną oraz brudoniechłonną (to do deptania terenów pod przyszłe trawniki).

O której planujecie przyjazd? Żebym zdążyła dywany porozkładać :lol2:

drewno do kominka przywieźć?

Nawet jeśli to była złośliwość :p;) to chętnie przyjmiemy - ale proszę pamiętać - TYLKO LIŚCIASTE !!!!

Tuż po przyjeździe (naszym przed waszym) podniesiemy rolety żeby słonko wpadło do domciu i napalimy "tą resztką", którą posiadamy coby doopcie AGP-om nie zmarzły :lol2::lol2: i nawet podusie pod pupiaczki podłożymy żeby nie gadali że w Sipatkowie się na twardym gości gości:P:lol:.

Ja nie wiem czy zdążę na 16.00, bo dzisiaj dwa te wielkie świerki przesadzaliśmy (do Rąbienia pojechały), ale koparkowy taki ślumowaty był, że zahaczył główny kabel prądowy (ten gruby). Nie wiedział co mu łyżkę trzyma, więc szarpnął - kabel się rozerwał, łycha uderzyła w ścianę budynku.

Mam więc teraz dodatkowe wyjście bezpośrednio z kuchni na zewnątrz:confused:

Na jutro umówiłem już czterech znajomych - musimy to ponaprawiać.

Ale jak skończymy, to zapakuję ich do auta i od razu wszyscy jedziemy do Sipatkowa.

Mirkę z dzieciokami zabierze mój kumpel; też będzie na działce, ale wróci się po nich do P-c.

Jak wszyscy dojedziemy na jakąś 17:00 to nie będzie problem?

Witam wiosennie :)

My dopiero będziemy zaczynać budowę ( planujemy w maju - powiat zgierski). Z ogromnym zainteresowaniem śledziliśmy Wasze postępy w budowaniu, było warto, bo efekt - Wasza Pchełka jest zachwycający!

Chcielibysmy postawić teraz blaszak, jako tymczasowe pomieszczenie gospodarcze i mamy sporo wątpliwości. Już wyczytałam, że 30 dni wcześniej powinniśmy zgłożyć zgłoszenie w urzędzie. Jaki wymiar blaszaka wybraliście i czy był on wystarczający? Czy sprzedaliście po zakończenoiu budowy? Macie bardzo fajny domek narzędziowy, już wyczaiłam podane przez Was namiary na wykonawcę. Jakich formalności wymaga postawienie takiego domku na wylewce betonowej? Będziemy wdzięczni, jeśli zechcecie podzielić się Waszym doświadczeniem :)

Ewanz, miło, że wpadłaś :) Dziękuję za miłe słowa o naszej Pchełce.

Na garaż blaszany na czas budowy zezwolenie nie potrzebujecie. Nasz blaszak miał wymiary 2x3. Był mały, ale nam w zupełności wystarczył. Po budowie było na niego wielu chętnych ;)

Domek drewniany o kubaturze do 20 m2 (mam nadzieję, że nie pomyliłam) wymaga wyłącznie zgłoszenia.