Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pchełki Ani i Grzesia

AGP

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Powiem Ci z własnego doświadczenia, że na panie urzędniczki (na mnie przynajmniej), to działa miły uśmiech i pozytywne nastawienie, ale u mnie nie załatwia się spraw na które czeka się miesiąc lub dłużej :p

Zgodnie z regulaminem urzędu nie wolno przyjmować żadnych prezentów i dowodów wdzięczności, zresztą zazwyczaj jest z tym więcej kłopotów niż pożytku :roll:

ja miałam szkolenie......jak sobie radzic z trudnym klientem :lol: :lol:

Takie też już kiedyś miałam, ale niczego odkrywczego się nie dowiedziałam :roll:

Ja są szkolenia pt. "jak sobie radzić z trudnym urzędnikiem"?? Chętnie skorzystam.

No właśnie też mi to przeszło przez myśl :lol:

Myślę że obydwu stronom by się coś takiego przydało, aby wytrzebić naleciałości z dawnych czasów :roll:

Na szczęście ja jestem dość młodym urzędnikiem i mnie od początku uczono klient-nasz pan :p

Dzoniłam do urzędu po raz kolejny. Nadal nic....

Jednak, jeśli już Wielce Szanowna Pani Naczelnik złoży swój drogocenny podpis, a my, tj. AGP i AGP-ON oboje osobiście pojedziemy odebrac ten dokument, to stanie się on automatycznie prawomocny. Podobno tak się dzieje, jeśli nie ma innych stron (Stronami w postępowaniu w sprawie pozwolenia na budowę są: inwestor oraz właściciele, użytkownicy wieczyści lub zarządcy nieruchomości znajdujących się w obszarze oddziaływania obiektu.

).

kierownik budowy zaklepany?

jeśli tak to niech wypełnia druki zgłoszenia rozpoczęcia budowy i całą resztę, konieczne do nadzoru budowlanego, czy gdzie tam się u Was zgłasza :)

dziennik budowy macie?

jak tak to weźcie ze sobą jadąc po odbiór pozwolenia, jeśli uprawomocniają decyzję od ręki to powinni też zarejestrować od razu dziennik :D , a będzie on potrzebny do zgłoszenia rozpoczęcia budowy,