AGP-ON 05.08.2011 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 U nas antena zewnętrzna jest.... było dobrze i się spie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 05.08.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Ja zdiagnozujesz dlaczego to daj znać... może się przydać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 11.08.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Ja zdiagnozujesz dlaczego to daj znać... może się przydać... OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 11.08.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 http://img.gnioty.pl/pictures/2011/8/f7a18448b36ba1744c3f3fd133623855.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 11.08.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 O to, to !!! Taki sam miluśki świat stworzyć muszę już niedługo dla cebulek moich kiedy jesienią je wykopię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 11.08.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 co Ty tam wykopywać będziesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 15.08.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Hej....wpadałam się przywitać widze, że działacie ogrodowo.....woele nowych roślinek:) ...dajcie jakąś fotke całego ogródka.......a nie tak pojedyńczo roślinkom pstrykacie;) ja chcę zobaczyć cały efekt!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 15.08.2011 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Kaluś, do całego ogrodu jeszcze daleka droga. Wiele roślinek nie ma nawet jeszcze przydzielonego miejsca, ale pracujemy nad tym Ku pokrzepieniu serc powiem, że chyba powrócimy do częstszego pisania na fm - wrócił nam internet!!! Już nie tylko z palucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 15.08.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 ja też po troszeczku dosadzam w ogródku....i szukam inspiracji:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 16.08.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Ku pokrzepieniu serc powiem, że chyba powrócimy do częstszego pisania na fm - wrócił nam internet!!! Już nie tylko z palucha Hurrra hurrra hurrraaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 16.08.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Sobotnie zakupy 3x Thuja Golden Ribbon 1x Sumak octowiec -ciekawa odmiana 1x Sosna wejmutka 1x sośnica Japońska 4x Wrzos 1x rozchodnik olbrzymi żółty 3x floks 1x Tawółka Chińska oraz ... kolejny Powojnik, tym razem Warszawska Nike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 16.08.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Zapraszam na wirtualny spacer po przyszłym ogrodzie. Na początek dwa skalniaki Frontowy Tylny A teraz panorama Część pierwsza. wschód i północ Część północno-wschodnia. Z tyłu widać nasyp oczyszczalni. Teren podmokły. W narożniku rośnie sosna Jefreya oraz dwa gatunki płożących jałowców....a i jeszcze trzy Pęcheżnice i mała nieszczepiona Hakuro. Wzdłuż wschodniego ogrodzenia kilka gatunków Berberysa (część zielonych muszę przesadzić - za dużo słońca) Na ostatnim zdjęciu widać Hostarium na zbiorniku oczyszczalni. Całość przygotowana pod zasiew trawy. po bokach rozłożyłem geowłókninę na szerokości 150 cm. Ze względu na to, że dom i inne elementy są liniami prostymi bordery również są liniami prostymi. To pomysł Ani, do którego się jeszcze nie przekonałem. Ciężko będzie zrobić jakieś kompozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 16.08.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Część druga. Zachód i północ Ta część jest ucywilizowana ale nie w pełnym zakresie. Od tej strony jest gorąco i słonecznie. Rośnie trawa i jest obsada przy domku ogrodowym i częściowo narożnik, który ma być osią widokową. Tu również jest agrowłóknina i border 150 cm. W narożniku rośnie Jodła Koreańska, dwie Koniki i dwa żywotniki. koniki raczej przesadzę. Tu również brak koncepcji co dalej. Koło domku rosną cztery Cypryski a domek zaczyna pokrywać Winobluszcz. Za domkiem rosną Brabanty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 16.08.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Część trzecia. Południe, południowy zachód Na tej stronie znajduje się domek narzędziowy ławeczka z pergolą oraz obudowany zbiornik gazu. Na domku od tej strony pnie się Powojnik Westerplatte. Na ławeczko pergoli trzy kolejne :tan Pomiędzy nią a zbiornikiem jest mini ogródek ziołowy oraz rośnie żółty perukowiec. Finalnie zbiornik gazy mają zarosnąć bluszcze. Do tego czasu planuje sadzić tam Wilce. W ramce wokół zbiornika będzie rosła Lawenda. W tej części border ma 100 cm ze względu na wąskie gardło między garażem a ogrodzeniem. Ma tam być żywopłot..np z Kórników. W części frontowej posadziłem Szmaragdy a przed nimi Blue Stary. I to tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 16.08.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Część czwarta. Założenia i oczekiwania. W moich planach było obsadzenie ramki wokół ogrodu, która będzie stanowiła tło dla kompozycji roślinnych. W związku ze zderzeniem tej wizji z wizją mojej żony border jest prosty co nieco komplikuje całą sprawę. Po prostu nie wiem co posadzić. Zależy mi aby nie stracić widoku cudnej łąki od północy. Chciałbym aby ogród był jak najbardziej "bezobsługowy", Przynajmniej na początku zanim się nie wdrożę bo lubię prace w ogrodzie. Czyli jak najwięcej roślin zimozielonych. Musi być sporo wolnej przestrzeni ponieważ mamy 3 nieduże psy. . I to chyba tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 16.08.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 NO proszę, ledwie net zadział a już Grzesio wzbudza zazdrość u mniej zaradnych ogordniczo znajomych W kompleksy mnie AGP-On wbijasz. Zdajesz sobie sprawę jak trudno potem człowiekowi z takich kompleksów się wygrzebać???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 16.08.2011 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Nie przesadzaj...... yyyy....Ty nie kwiaty U ciebie też pięknie jest i nie masz czego pozazdraszczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 16.08.2011 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Nie przesadzaj...... yyyy....Ty nie kwiaty U ciebie też pięknie jest i nie masz czego pozazdraszczać. Tak mi dobrze, tak mi mów .............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 16.08.2011 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 tak mi dobrze, tak mi mów .............. książki ci kupiliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 16.08.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Boszzzz,:bash: jak pięknie....... zeżarła mnie zazdrość, zniknęłam.......... Dużo bym dała , żeby mój chłop miał zamiłowanie ogrodowe.....:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts