AgaJeżyk 07.04.2012 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Radosnych Świąt Zmartwychwstania Pańskiego ...spędzonych w ciepłym gronie rodzinnym, smacznego jajka (bez niespodzianki ) i zlanego poniedziałku ... byle nie deszczem życzą Jeże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 08.04.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Radosnych Świąthttp://img.national-geographic.pl/images/1003/pics/shutterstock_wielkanoc_37d63d5b92.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 09.04.2012 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 http://cdn4.asteroid.pl/c19/a.fotka.pl/082/022/82022398_800_s.jpg?add=1333982680 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 09.04.2012 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Serdecznie Wam wszystkim dziękujemy za życzenia. Jakoś dotoczyłam się na fm. Jutro postaram się wkleić kilka świątecznych zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dulis 11.04.2012 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Fajnie, że tradycja poniedziałkowego LANIA Wam się spodobała:) Są niestety w naszej okolicy i tacy mieszkańcy, którzy za żadne skarby świata nie chcą aby chłopaki do nich przyjeżdżali:((( Może się boją "jak diabeł święconej wody"....tylko czego??? Małżowinek mój mówił mi, że Was "nawiedzili" i byliście bardzo zadowoleni z wizyty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 11.04.2012 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Ha, ha, pewnie, że byliśmy. Szczególnie, że w stronach z których pochodzimy i skąd była moja rodzinka takiej tradycji nie ma. Dla nas to nowość Świetnie się bawiliśmy. Podziękuj "małżowinkowi" i całej reszcie. P.S. A dlaczego "małżowinek" się nie ujawnił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dulis 12.04.2012 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Bo to taki nieśmiały chłopaczyna:) Powiem Ci więcej.....trochę tego mojego chłopinę już znacie, bo przyjeżdża do Was po śmieci:))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 12.04.2012 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 Ale jak on śmieci zabiera to zazwyczaj nas nie ma ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 13.04.2012 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2012 Wniosek jest prosty, trzeba się zgadać i spotkać coby omówić szczegóły ;-p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 17.04.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Nasze psy na popołudniowym spacerku Reszta tutaj Link do zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 18.04.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 helołłłprosze mi natychmiast powiedziec jak to robisz że rtak ładnie rosną ci skalniakiu mnie totalna porażka a rojnik taki śliczny fak fakzazdraszczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 18.04.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 To jakoś tak samo rośnie, ważny jest dobór roślin. Skalniak z tyłu domu jest bardzo nasłoneczniony a przedni tylko odo południa.Powolutku wszystko się rozrasta, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 18.04.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 u mnie też bardzo nasłoneczniony a za buca że tak powiem nic nie chce rosąć kurde noooo cmoki posyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 18.04.2012 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Kawika, jak napisał AGP-ON, u nas rośnie "samo". Uwielbiam rojniki i chciałam mieć ich dużo. Nadal pielęgnacja ogrodu o dla mnie czarna magia, więc poprzycinałam je jak polecił AGP-ON i ... jakoś przeżyły. Niestety poza jednym ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 18.04.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Witam, czytam Was cąły czas. Teraz się odzywam bo mam sprawę Wyrównałem sobie teren. Część jest na górce, piach, trochę ziemi 3-4 klasa i na górę kilka centymetrów czarnej ziemi 2 tygodnie temu nasypane i wyrównane. Pozostała cześć działki była niższa, glina, na to była ziemia, tak lepsza trochę, no i na wierzch tak samo kilka centymetrów czarnej ładnej ziemi. Teraz chciałbym posiać trawę, trochę iglaków jakiś, ale bez szaleństw. Co mam robić Waszym zdaniem, jakieś nawozy. Pod iglaki jakoś specjalnie przygotować, bo jak się wkopię to będą w piachu ?? (tuja szmaragdowa, nie wiem co jeszcze, bez szaleństw) chcę mieć trawnik wokół domu:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 19.04.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Witaj 1. Trawnik Skoro teren wyrównany i ziemia nawieziona to grubsza praca wykonana. teraz są 2 opcje A. przegrab, zasiej trawę, przegrab. zwałuj i regularnie podlewaj. Trawa wzejdzie ale niestety również chwasty (to nieuniknione). Gdy trochę podrośnie trzeba opryskać opryskiem na chwasty dwuliścienne) - część osób jest przeciwna takim metoda ale stosują je firmy zakładające trawniki z dobrym rezultatem. B. Podlewaj teren i czekaj ...aż wzejdą chwasty. Jakieś 2-3 tygodnie. Następnie gdy będą już piękne i zielone opryskaj całość roztworem Roundapu. Powtórz po kilku dniach. (musi byc dobra bezdeszczowa pogoda.) Chwasty dość szybko padną. Karencja przed wysiewem trawy to 2-3 tygodnie, wtedy Roundap jest już niegroźny i można wysiać trawnik. Siej dość gęsto. Trzeba często i obficie podlewać, temperatura i słońce zrobi resztę. Po ok 1,5-2 tygodniach zacznie się zielenić 2. Iglaki Kup ziemię do iglaków (kwaśna). Wsadzając wykop większą dziurę, na dno wsyp ziemię do iglaków potem roślina i obspb znowu ziemią do iglaków - to wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 19.04.2012 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Dzięki AGP-ki za płytkę. Po pracy zaraz sobie zasiądę do zabawy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 19.04.2012 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Dzięki AGP-ki za płytkę. Po pracy zaraz sobie zasiądę do zabawy ! Życzymy udanej i owocnej zabawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 19.04.2012 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Dzięki za porady. Zastosuję plan A, a co mi tam. Dzisiaj już pół posiane, drzewka zasadzone sztuk 16, zgodnie z radami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 19.04.2012 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 U nas trawnik z tyłu założony metodą A, z przodu - b. Zdecydowanie ładniejszy po B, ale i tak po zimie lekko podupadł i wymaga dopieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts