Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pchełki Ani i Grzesia

AGP

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

czy Wy macie takie słuchane psiaki, ze nie będą wyłazić przez ten krzywopłot :wink: bo tam przecież dość duże przerwy są pomiędzy dechami

Przerwy są, ale mamy nadzieję, że nie będą tamtędy przełazić. Na dole zrobimy jeszcze jedna dechę.

Czy są usłuchane? W miarę... Ale ostatnio Dharmę mąż wyciągał z rowu melioracyjnego, bo pobiegła za kotkiem i utknęła przez włosy :D

cała wycena to niezłe tomiszcze jest :wink: połowa to dla mnie dość zawiła jest :oops:

najważniejsza (dla mnie) strona - zestawienie kosztów i zaawansowania budowy jest rozpisana dość szczegółowo

trochę bardziej podzielone rubryki niż druk kosztorysu do ing

po krótce

S0-24 900zł

SSZ - 125000

wykończeniówka-51000

inst wew.-41370

przyłącza 13000

dokum i nadzór 20000

trochę zaokrąglałam

:wink:

dodam tylko, że podobno w naszym rejonie tanio się buduje

wskaźnik przeliczeniowy kosztu odtworzenia 1m2 powierzchni użyt.

2 814,36 za 2,3kw 2009

u Was to chyba 3 901,10 (pozostałe miejscowości łódzkie)

tu można sprawdzić

http://www.polskiebanki.com/obrazy/wskazniki.pdf

S0 miałam na myśli stan zero, sorki

za dach ok 43tys-konstrukcja,ocieplenie i pokrycie zakwalifikowany w SSZ

nie było podziału na surowy otwarty i zamknięty

jak dopadnę skaner to Ci prześlę, nie stresuj się

tak sobie myślę, że w związku z różnicą tego wskaźnika to mogą być jednak spore różnice w cenie w naszych rejonach

a sprawdzałaś jak się ma mniej więcej zestawienie kosztów z projektu do cen w Waszym rejonie?

u nas niektóre rzeczy są tańsze, ale tylko niektóre,

w tym zestawieniu to oni podali tylko najważniejsze rzeczy,

pewnie w miarę realnie będzie przeliczyć te 3900 ze wskaźnika x pow. użytkową z lekkim zaokrągleniem w górę :wink:

Hejka :)

Wpadam z rewizytą :)

Śliczna działka, piękne psiaki, bardzo fajny projekt :)

Będę kibicować i trzymać kciuki za postępy budowy :D

Jestem pod wielkim wrażeniem decyzji a propos wystroju wnętrza.:lol:

Ja ciągle jestem w proszku a mam już przecież sso :o :oops:

Co do cen, to powiem tak:

300 zł za 20t żwiru? takiego płukanego do betonu? Za darmo!!!! :o :lol: u nas poniżej 70 zł za tonę nie schodzi :( Za darmo niemal to jest !!! Piasek po 29 zł za tonę jest...

bloczki fundamentowe po 2,50? Świetna cena! :lol: U nas, na południu po minimum 3 zł. A bywało i drożej :cry:

Pani w magistracie? Żadne czekoladki, żadne koperty! Łapownictwo jest karalne! I dawanie i branie. Spróbujcie pójść, uśmiechnąć się i grzecznie poprosić 8) :lol: W razie czego pojojczeć trochę, że rozumiecie, że nie wy jedni o pozwolenie występujecie, że pani ma dużo pracy, ale wam tak straaasznie zależy. Że zima idzie... Bezdomni zostaniecie (tfu tfu) :wink: Losy świata niemal od tego zależą... 8) Czasem działa :) Co szkodzi spróbować? :roll: :wink:

Życzę powodzenia :D

Jestem pod wielkim wrażeniem decyzji a propos wystroju wnętrza.:lol:

Ja ciągle jestem w proszku a mam już przecież sso :o :oops:

Zaplanowany wystrój?? Z moim ADHD wszystko zmienia się jak w kalejdoskopie! Do tego przychodzi konfrontacja z rzeczywistością (kontrontuję cyferki na etykietkach z sumą cyferek w porfelu, a raczej cyferek, które zamierzam wypożyczyć od placówki zwanej bankiem) i ... gust mi się szybko zmienia :wink:

a sprawdzałaś jak się ma mniej więcej zestawienie kosztów z projektu do cen w Waszym rejonie?

u nas niektóre rzeczy są tańsze, ale tylko niektóre,

w tym zestawieniu to oni podali tylko najważniejsze rzeczy,

pewnie w miarę realnie będzie przeliczyć te 3900 ze wskaźnika x pow. użytkową z lekkim zaokrągleniem w górę :wink:

Zaczęłam tworzyć własny kosztorys na bazie kosztorysu projektowego. Niestety nie znam jeszcze wszystkich cen, więc często biorę pod uwagę czysto hipotetyczne. Chcieliśmy zmieścić się z budową w kocie 300 tyś. (oczywiście bez mebli i sprzetów kuchennych). Czy realne? Pewnie nie, ale chwilowo mogę się połudzić. Inaczej pewnie nie porwałabym się na to szleństwo :D

Czuję się jakbym miała rozdwojenie jaźni :D lub dwa razy pisała o tym samym. Jak sie nazywa ta przypadłość? Skleroza? Dopadło mnie i to w tym wieku...

Dla wyjąsnienia - AGP - jest nas dwoje:

A - Ania (ja)

G - Grześ (mój TŻ)

P - Pawliczak (tyczy się obu powyższych)

Piszemy pod tym samym nickiem, więc może czasem powodoawć lekki haos, za co z góry (i z dołu) przepraszamy.

hmmm...skoro piszecie pod tym samym nickiem, to ja uprzejmie proszę się w każdym poście (przynajmniej do mnie) przedstawiać :) Albo hasło podać :wink:, albo co...8)

No...ja bym nie chciała na przykład do twojego, Aniu, TŻ-ta szanownego wyskoczyć np z pomysłem przechowywania podpasek w łazience... Albo błyskotliwą 8) radą jak zamknąć dziób chłopu pyskującemu na suszące się pończochy... :wink: :wink: :wink: Bo wiesz, mam trochę niewyparzoną... :oops:

hmmm...skoro piszecie pod tym samym nickiem, to ja uprzejmie proszę się w każdym poście (przynajmniej do mnie) przedstawiać :) Albo hasło podać :wink:, albo co...8)

No...ja bym nie chciała na przykład do twojego, Aniu, TŻ-ta szanownego wyskoczyć np z pomysłem przechowywania podpasek w łazience... Albo błyskotliwą 8) radą jak zamknąć dziób chłopu pyskującemu na suszące się pończochy... :wink: :wink: :wink: Bo wiesz, mam trochę niewyparzoną... :oops:

Ojejej, bedę to miała na uwadze.

To mówiłam ja, Ania :D