Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pchełki Ani i Grzesia

AGP

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no Grześ pojechałeś mnie po bandzie :lol:

może nie aż tak sielsko-wiejski (garcków wieszać nie będę)

ale generalnie to chodzi o styl angielski-wszystko sobie rośnie jak chce, z wyjątkiem chwastów może i mają to być rośliny liściaste głównie, bez tui, i jeszcze jedno, nie za dużo, raczej trawnik łąkowy ze stokrotkami a drzewa i krzewy po płocie :D

PS. Ania Wy też ostatnio latacie chyba gdzieś bo nie tu :wink:

"kamlotek" Muszę kupić tego "Działkowca" skoro mówicie,że tam takie informacje,trzeba się przygotować do wiosny i do zakładania ogrodu na glinie :roll:

Na glinie tez sie da, ma ona również swoje zalety. Ale czeka cie nawiezienie ziemi.

Musisz wyrównac teren, polożyć warstwę ziemi póżniej siatkę i znowu jakieś 5-7 cm ziemi ogrodowej wymieszanej z piaskiem.

To pod trawnik

Pod drzewka inaczej.

Kopiesz dużą dziurę, większą niz system korzeniowy. Na dno wsypujesz dobrą ziemie zmieszna z odrobina nawozu. póżniej roślinka i obsupuje sie ziemią.

jesli wokół drzew ma byc gres, kamyki lub kora to trzeba zostawic ok 10 cm wgłębienie. Położyc agrowłuknine i dopiero to przysypac 10 cm gresu, kamyków lub kory. Nie bedzie chwastów ;)

Kamlotku, liczę na Twoje kciuki oraz inne palce wszystkich tu zgromadzonych (a tak na marginesie, mało Was tu ostatnio.... :cry: )

Jeżeli teraz przełożą, to zrobię awanturę. A potrafię.... :evil:

Nie ma dnia,żebym nie była,po prostu czasami ,nie zostawiam śladu,tylko podpatruję i czytam :oops:

mam coś,właśnie piję :)

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/13651/Klasyczne_zdjecie_kawy%2C_kawa_na_zdjeciach_fotki_kawowe_1418_mini.jpg

[quote name="kamlotek"Muszę kupić tego "Działkowca" skoro mówicie,że tam takie informacje,trzeba się przygotować do wiosny i do zakładania ogrodu na glinie :roll:[/quote]

Na glinie tez sie da, ma ona również swoje zalety. Ale czeka cie nawiezienie ziemi.

Musisz wyrównac teren, polożyć warstwę ziemi póżniej siatkę i znowu jakieś 5-7 cm ziemi ogrodowej wymieszanej z piaskiem.

To pod trawnik

Pod drzewka inaczej.

Kopiesz dużą dziurę, większą niz system korzeniowy. Na dno wsypujesz dobrą ziemie zmieszna z odrobina nawozu. póżniej roślinka i obsupuje sie ziemią.

jesli wokół drzew ma byc gres, kamyki lub kora to trzeba zostawic ok 10 cm wgłębienie. Położyc agrowłuknine i dopiero to przysypac 10 cm gresu, kamyków lub kory. Nie bedzie chwastów ;)

Grzesiek :o :o :o z Twych słów wynika,że znasz się na ogrodzie,roślinach,drzewach, bynajmniej wiesz co mówisz :wink: :roll:

A. będzie miała problem z głowy tzn. ogród.

Dzięki za podpowiedź

Kamlotku, liczę na Twoje kciuki oraz inne palce wszystkich tu zgromadzonych (a tak na marginesie, mało Was tu ostatnio.... :cry: )

Jeżeli teraz przełożą, to zrobię awanturę. A potrafię.... :evil:

Nie ma dnia,żebym nie była,po prostu czasami ,nie zostawiam śladu,tylko podpatruję i czytam :oops:

mam coś,właśnie piję :)

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/13651/Klasyczne_zdjecie_kawy%2C_kawa_na_zdjeciach_fotki_kawowe_1418_mini.jpg

;-) dzięki

Na razie to ja jestem TEORETYK

pochłaniam wiedzę, a prace w ogrodzie uwielbiam :wink:

Fajnie mam, nie??

Do kuchni też się nie dotykam :wink:

szczęściara jesteś normalnie :lol:

a jak się jeszcze okaże ,że G. będzie zajmował się pracami budowlanymi i wykończeniowymi,to ogłoszą wszem i wobec,że jesteś urodzona w czepku :lol: :wink: