Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pchełki Ani i Grzesia

AGP

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kto podpowiedział Wam ,z tą folią ,czy to jest sprawdzona metoda :o :o :o .

Co to , za folia .

Mirek :wink: :wink: :wink: .

Taka folia jest w projekcie.

Sporo daje jesli teren jest podmokły.

U na cały czas obsypywały wie brzegi wykopu i nachodziła woda. Ranow wybraliśmy wodę i ułożono folię. Po problemie :p

Po wlaniu betonu woda spod folii została wyparta. A my mamy dodatkowe zabezpieczenie przeciw wilgoci.

dzisiaj dopiero odkryłam to:

http://nasza-klasa.pl/profile/8917382

i pytam dlaczego Was tam jeszcze nie ma???

Łolaboga, już to nadrabiam ;-)

Ale wstyd przyznać Kala, ja nie wiem, która to Ty :oops: ...

Kilka osób rozpoznałam, bo maja takie same zdjęcia jak w avatarkach, a reszty w ogóle nie kojarzę...

NAJNOWSZE WIEŚCI: Majstry już są na budowie!!!

Właśnie dzwoniłem, mieli wczoraj "ciężki wieczór" :wink:

Dzisiaj już zapier..... wyciągają narożniki. kupili pół tony cementu.

Śmiali się że chyba się ktoś wczoraj pod działką zakopał bo wielka dziura jest :evil:

Kto się zakopał? ....MY!!!

Kumulacja deszczu i wody z płukania gruch zaowocowały bagnem na podjeździe!

Ledwie się wydostaliśmy, autko wygląda jak po rajdzie CAMEL TROPHY.

Chyba ponownie pofatygujemy się do GMINY.

NAJNOWSZE WIEŚCI: Majstry już są na budowie!!!

Właśnie dzwoniłem, mieli wczoraj "ciężki wieczór" :wink:

Dzisiaj już zapier..... wyciągają narożniki. kupili pół tony cementu.

Śmiali się że chyba się ktoś wczoraj pod działką zakopał bo wielka dziura jest :evil:

Kto się zakopał? ....MY!!!

Kumulacja deszczu i wody z płukania gruch zaowocowały bagnem na podjeździe!

Ledwie się wydostaliśmy, autko wygląda jak po rajdzie CAMEL TROPHY.

Chyba ponownie pofatygujemy się do GMINY.

Wycieczka do gminy zaplanowana na wtorek. Wejściówki już zarezerwowane. Mam zabrać broń??? Mam misterny plan spróbować wziąć Pana A. na litość. Dotychczasowa korespondencjia nie poskutkowała, ale z autopsji wiem, że papier to papier, a miły człowiek (np. taki jak my :lol: ), to .... No właśnie. Jeśli nie pomoże, napiszemy kolejne pismo, a potem... A potem będę radzić się prawników :evil: Nie mam zamiaru wstawać rano i zastananwiać się czy przypadkiem nie zakopię się pod bramą. Pompę od betonu syn sołtysa musiał wyciągać ciągnikiem. Syn sołtysa wprawdzie miły jest, ale po pewnym czasie może prezestać odbierać od nas telefony :wink:

:):)

Przyszłam się przedstawić i przywitać i powiedzieć, ze jestem pod oggrroommnnyymm wrażeniem postępów na budowie, ale pod jeszcze większym wrażeniem to ja jestem jak dziennik przeczytałam, a raczej czułam się jakbym film oglądała!!!

Tempo macie zawrotne, oby tak dalej jak pogoda dopisze (a na razie na to się zanosi bo dziś u nas 13 stopni) to na wiosnę będziecie mieszkać:):)

Pozdrawiam

JAM

PS. My utknęliśmy w gminie w papiórach :(

Witaj JAM. Bardzo miło gościć Cię w naszych skromnych progach.

Na wiosnę, to może i będziemy mieszkać, ale 2011 r.oku :D (oby)

Co do papierków... Bardzo mozolna robota, uczy pokory :wink: Ale jak przebrniecie, to już pójdzie. No nie powiem, że zawsze będzie z górki, ale gdyby było zbyt łatwo, byłoby nudno :D

W każdym razie trzymam kciuki. Koniecznie załóżcie dziennik!!!!

Zapraszamy częściej. Jutro powinny być jakieś nowe zdjęcia w naszym "filmowym" dzienniku :p

Słuchajcie, jestem w szoku :o :o :o Ogromnym....

Zadzwoniłam do urzędu do Pana A. Chciałam umówić się na wtorkowe spotkanie w sprawie naszej drogi. Okazało się, że Pan A. to niesamowicie sympatyczna osoba :lol: Ale to nie z nim powinniśmy załatwiać sprawę. Od zajmuje się głównie wykupywaniem dróg i wytyczaniem dróg, a na nasze pisma odpowiadał, ponieważ w pierwszym z nich poprosiliśmy o "wytyczenie" i utwardzenie drogi. Jednak podał mi personalnie osobę, z którą powinniśmy sprawę załatwiać. Polecił także, żeby zjawić się osobiście, bo o telefonach często się zapomina ;-)

Zatem jedziemy we wtorek, bez broni do Pani M :D