Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pchełki Ani i Grzesia

AGP

Recommended Posts

Oj jessi, chyba masz nieświeże informacje. Banki już o wiele chętniej udzielają kredytów, ale trzeba zebrać mnóstwo dokumentów :evil: No i mieć z czego go spłacać :D

Kiedy zalewamy? Chyba w sobotę :o

A ty się tak nie ciesz, że nie musisz pożyczać. Za karę nie widzisz budowy :wink:

• Odpowiedzi 4,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oj jessi, chyba masz nieświeże informacje. Banki już o wiele chętniej udzielają kredytów, ale trzeba zebrać mnóstwo dokumentów :evil: No i mieć z czego go spłacać :D

Kiedy zalewamy? Chyba w sobotę :o

A ty się tak nie ciesz, że nie musisz pożyczać. Za karę nie widzisz budowy :wink:

może i do konca mam "nieświeże informacje" ale tak czy siak i tak juz tak prędko nie udzielają kredytów tak jak kiedys to było , teraz też wiecej z tym problemów w załatwieniu wszystkiego i przeważnie sie wszystkiego czepiają

:-? wiesz co wole nie widziec budowy codziennie a móc bynajmniej na razie nie wiązac sobie penteliki na szyje na 30 lat albo i wiecej :o :x :wink:

to mam nadzieje ze wstawicie zdjecia :wink: :lol: mam nadzieje że Cię nie uraziłam ,ja tylko wyraziłam swoje zdanie

Mnie nie uraziłaś. Ja tam łatwo się nie obrażam. Nie uważam jednak żeby kiedykolwiek za darmo kredyty dawali na takie kwoty :D Banki musze się zabezpieczyć. Faktem jest jednak, że dokumentów żądają dużo i jest to upierdliwe. Ale ja z dokumentami na codzień pracuję, więc nie straszne mi to :wink:

A co pętli u szyi to się nie wypowiem. Za dużo na forum osób, którą korzystają ze wsparcia banku.

Nie wiem także jakie są Twoje plany na przyszłość. Bo budowa domu to jedno, a jego utrzymanie to druga sprawa. Na jedno i drugie trzeba zarobić :wink: Czy zamierzacie zarobić na wszystko "z góry"???

Na całym i na garażu?Sorki chudziak nie chudzik.

Tak, na całości. Poziom garażu jest nieco niżej niż reszty domu.

MonikaMirek, my się na Was w żadnym wypadku nie gniewamy. Pytajcie ile wlezie. My też ciągle kogoś o coś pytamy :wink:

Roumiem, że ciągle się wahacie, czy wybrać pchełkę... Gdy zobaczyłam pierwszy raz zalane ławy, przestraszyłam się, że jest strasznie mała. Dziś, gdy jest juz zasypana piaskiem w środku, obsypana wokół wygląda zupałnie inaczej. Nie powala coprawda wielkością, ale my szukaliśmy "małego" domku. Chcieliśmy mieć taki, który będzie w miarę tani w budowie, oraz niedrogi w późniejzej eksploatacji. Według mnie pchła ma wszystko, co jest mi niezbędne. A im mniejsza, tym mnej do sprzatania ;d

Powodzenia w wyborze.

Może napiszcie o Waszych obawach i o oczekiwaniach. Może osoby tu obecne będą w stanie jakoś doradzić.

witajcie z rana!

co do tych małych domków to powiem tak, pchła była mikroskopijna na etapie fundamentów, po zasypaniu piachem była malusieńka (- tak mała, że w projektowej kuchni ja narysowałam grabiami szafki i położył się pies to miałam wrażenie, że ja już nie stanę)

na etapie postawienia ścian i stropu wciąż jest malutka, ale już nie tak strasznie, a przecież jeszcze nie ma poziomu podłogi więc pomieszczenia są wysokie :wink:

myślę że po wykończeniu już nie będzie tragedii, pchła jakna pchłę przystało będzie mała, ale przecież taka ma być

a powiem Wam że mnie się już zaczyna wydawać że ona wcale taka mała nie jest :lol: