Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pchełki Ani i Grzesia

AGP

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dulis jak Wam chcą dać więcej kredytu to bierz i się nie zastanawiaj, nie musisz całego uruchomić, jeśli zmieścisz się w mniejszej kasie, a jeśli musisz udowodnić, że dom będzie mniej kosztował niż bank mówi to zamieniaj materiały na tańsze, tłumacz, że Ty nie lubisz terakoty tylko malowaną lamperię :wink: na podłogi to Wam się marzy panel lub PVC i takie tam :wink:

trzymamy kciuki za powodzenie akcji

Hmmm - tu bym sie troszkę pomądrowała - jeśli mogę a cos o tym wiem.

Pani w banku prawdopodobnie ma w tym kredyciku swój własny zarobkowy interes a kredytobiorca będzie skubnięty o odpowiednio wyższą prowizję od udzielenia kredytu. Jasne, że może brać ile wlezie a co zostanie i nie będzie skonsumowane od razu spłacić (za zgodą banku) jako tzw. wcześniejszą spłatę.

W każdej chwili można, mając zapas gotówki, podpłacić sobie kredyt...ale prowizji już nikt nie odda ...

A pani dostanie premię za wykonanie planu sprzedażowego ...

Nie pozwólcie się zmanipulować ...wbrew pozorom klient może mieć rację.

dulis jak Wam chcą dać więcej kredytu to bierz i się nie zastanawiaj, nie musisz całego uruchomić, jeśli zmieścisz się w mniejszej kasie, a jeśli musisz udowodnić, że dom będzie mniej kosztował niż bank mówi to zamieniaj materiały na tańsze, tłumacz, że Ty nie lubisz terakoty tylko malowaną lamperię :wink: na podłogi to Wam się marzy panel lub PVC i takie tam :wink:

trzymamy kciuki za powodzenie akcji

Hmmm - tu bym sie troszkę pomądrowała - jeśli mogę a cos o tym wiem.

Pani w banku prawdopodobnie ma w tym kredyciku swój własny zarobkowy interes a kredytobiorca będzie skubnięty o odpowiednio wyższą prowizję od udzielenia kredytu. Jasne, że może brać ile wlezie a co zostanie i nie będzie skonsumowane od razu spłacić (za zgodą banku) jako tzw. wcześniejszą spłatę.

W każdej chwili można, mając zapas gotówki, podpłacić sobie kredyt...ale prowizji już nikt nie odda ...

A pani dostanie premię za wykonanie planu sprzedażowego ...

Nie pozwólcie się zmanipulować ...wbrew pozorom klient może mieć rację.

Dziękuję za tą odpowiedz, nigdzie się nie mogłem doprosić o taką odpowiedz, a moje przeczucia okazują się prawdą. Niedługo mnie to wszystko czeka , oj.

Ktosiek - służę pomocą na ile będę mogła.

16 lat zmarnowałam w takiej instytucji - jakieś pojęcie mam chociaz chwalić sie nie ma czym ...

To ja się przypomnę jutro, właściwie dzisiaj, bo na 7 do pracy :-?

A właścicielom wątku :wink: przybijam piątkę, bo jesteśmy na tym samym etapie ;) no i gratuluję załatwienia spraw w Gminie :D

Dobranoc

A właścicielom wątku :wink: przybijam piątkę, bo jesteśmy na tym samym etapie ;) no i gratuluję załatwienia spraw w Gminie :D

Dobranoc

Jeszcze nie wiemy czy załatwione, ale widze świateło - dziś byli geodeci i coś mierzyli. Prawdopodobnie sprawdzali gdzie powinien byc rów melioracyjny. Trzymajcie kciuki :wink:

A nam się udało wziąć z ulgami kredyt dzięki miłej pani z banku. Powiedziała żebyśmy przyszli na targi budowlane i tam się zapisali. Jeśli złożymy wniosek w ciągu miesiąca to opłata za udzielenie kredytu będzie pomniejszona o 3/4 a wizyty rzeczoznawcy na budowie i wycena darmo. Oprocentowanie z dnia targów - też niezłe. Udało się i nie oszwabili nas chociaż na tym. Ale i tak te banki stanowczo za dużo sobie liczą. :evil: