AGP 28.11.2009 22:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 meg, byłam u Ciebie. Kochana, Ty to faktycznie masz po co do tej Ikei jeździć. Przecież Ty zaraz kończysz Dzięki za gratulacje. Faktycznie, niby nic, bo prawie wszystko w ziemi, ale cieszy I to jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 28.11.2009 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Dzięki Iwonko Wypuściłaś kota z chlebaka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 28.11.2009 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Sam wylazł jak mu powietrza zaczęło brakować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 28.11.2009 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 Dzisiaj dekarze powiedzieli, że mamy w nocy gości na budowie już się przestraszyłam......a okazało się, że odwiedzają nas zwierzątka w postaci kotków tylko u nas ślady zostawiaja na " stoliku" śniadaniowym Panów Także kotki to norma na budowie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 29.11.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 http://republika.pl/blog_eh_1122282/4855272/tr/witajcie.gif właśnie zbieramy się do IKEI - szukać inspiracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMirek 29.11.2009 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 No ,fiu ,fiu jak mówi ćwirek, Super ,to jest to, .Jeszcze parter pociągniecie. Fajnie to wygląda ,cieszę się, razem z Wami Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agurek 29.11.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Ciesze sie ze natrafilam na Wasz dziennik, jest super, ale troche mnie przeraza to wszystko zwiazane z budowa... Jestem rowniez z Lodzi ! Budujemy domek na bazie Pchelki, prawie to samo troche wiekszy, mamy wieksza rodzinke 3plus2, ale projekt robiony byl na bazie Pchelki, bardzo mi sie podoba! Wyszlo uzytkowej 120 metrow. PnB mamy dostac na poczatku przyszlego roku i zaczynamy. AGP, przeczytlama Was dziennik od deski do deski, wiele cennych rad, mam wiele pytan, np. o ekipe do budowania, gdzie kupujecie mat. budowlane itd. Za wszelkie rady bede wdzieczna. Chcemy jeszcze w tym roku kupic pustaki, ale w ogole nie wiem gdzie najtaniej, gosiu z Wielunia sprzedaje 5,60 za pustak Porotherm 25, w Lodzi dowiadywalam sie to ponad 6 zl, ekipe mam nagarna z Poddebic, chca 25 000 za robocizne, fundamenty plus murowanie plus stropy bez dachu, nie wiem czy to duzo czy malo. Oj, tyle mam pytan, ze nie wiem od czego zaczac, w ogole to jestem przerazona tym wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 29.11.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 No ,fiu ,fiu jak mówi ćwirek, Super ,to jest to, .Jeszcze parter pociągniecie. Fajnie to wygląda ,cieszę się, razem z Wami Pozdrawiam . MonikaMirek dobrze mówią z tym parterem, ani się obejrzycie urosną ściany ? podejmiecie wyzwanie jeszcze w tym roku ? jaki planujecie strop? terivę z projektu czy wylewany? Widzę, że mamy nowych Pchełkowiczówmax, Agurek załóżcie może dziennik i pokażcie nam Waszą maxpchłę chętnie byśmy pooglądali, pozdrawiam i zapytuję czy już jesteście po batalii urzędowej czy jeszcze to przed Wami? nie ma się co bać, budowa wcale nie taka straszna jak ją malują niektórzy po jej skończeniu tęsknią za tą całą bieganiną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 29.11.2009 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 No ,fiu ,fiu jak mówi ćwirek, Super ,to jest to, .Jeszcze parter pociągniecie. Fajnie to wygląda ,cieszę się, razem z Wami Pozdrawiam . Reszta zostaje na przyszły rok... Teraz zaczynamy inny etap - zmaganie z bankami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 29.11.2009 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Ciesze sie ze natrafilam na Wasz dziennik, jest super, ale troche mnie przeraza to wszystko zwiazane z budowa... Jestem rowniez z Lodzi ! Budujemy domek na bazie Pchelki, prawie to samo troche wiekszy, mamy wieksza rodzinke 3plus2, ale projekt robiony byl na bazie Pchelki, bardzo mi sie podoba! Wyszlo uzytkowej 120 metrow. PnB mamy dostac na poczatku przyszlego roku i zaczynamy. AGP, przeczytlama Was dziennik od deski do deski, wiele cennych rad, mam wiele pytan, np. o ekipe do budowania, gdzie kupujecie mat. budowlane itd. Za wszelkie rady bede wdzieczna. Chcemy jeszcze w tym roku kupic pustaki, ale w ogole nie wiem gdzie najtaniej, gosiu z Wielunia sprzedaje 5,60 za pustak Porotherm 25, w Lodzi dowiadywalam sie to ponad 6 zl, ekipe mam nagarna z Poddebic, chca 25 000 za robocizne, fundamenty plus murowanie plus stropy bez dachu, nie wiem czy to duzo czy malo. Oj, tyle mam pytan, ze nie wiem od czego zaczac, w ogole to jestem przerazona tym wszystkim. agurku bardzo się cieszę, że trafiliście do nas Witamy Was serdecznie. Z przyjemnością odpowiemy na wszystkie nurtujące Cię pytania i wątpliwości (o ile tylko będziemy w stanie). Co do materiałów, kupujemy je w różnych miejscach. Wyszukujemy, gdzie są tańsze, lepsze itp. Pustaki mamy zamiar nabyć zimą. Jeszcze nie szukałam (a ta cena z Wielunia to z dowozem?). Za to mogę polecić Ci bardzo dobre i niedrogie bloczki fundamentowe i materiały do ocieplenia fundamentu. Teraz jesteśmy na etapie poszukiwań dachówki. Twoja ekipa wydaje się być rozsądna cenowo. Napisz tylko, czy są polecani przez kogokolwiek Ci znanego czy z ogłoszenia (to dość istotne). Jeśli możesz, wrzuć jakieś zdjęcia np. rzuty Twojego domku. Jestem strasznie ciekawa jakie zmiany wprowadziliście, że Pchełka tak urosła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 29.11.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Superowsko . To piękny ładnie zamknięty etap budowy. My będziemy chudzika kładli dopiero po pokryciu dachu bo się nasz pan budowniczy martwi że spadnie deszczu dużo, przyjdzie mróz i popęka. No więc do tego pięknego momentu cierpliwie udeptujemy ten piach nawieziony pod podłogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 29.11.2009 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Superowsko . To piękny ładnie zamknięty etap budowy. My będziemy chudzika kładli dopiero po pokryciu dachu bo się nasz pan budowniczy martwi że spadnie deszczu dużo, przyjdzie mróz i popęka. No więc do tego pięknego momentu cierpliwie udeptujemy ten piach nawieziony pod podłogę Jak na razie przymrozków nie nadają, a beton i tak się polewa aby nie było skaz gdy będzie tężał. Sam dzisiaj równo polewałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agurek 29.11.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Witajcie, ciesze sie, ze taki szybki odzew, zupelnie inaczej niz u nas w urzedach Ta firma od porothermu jest z miejscowowsci Czastary nazywa sie Manex Trans, sprzedaja po 5,10 z wlasnym dowozem, z ich dowozem i wyladunkiem all inclusive 5,60, ale bede szukac jeszcze taniej, slyszalam ze hurtownie pod Piotrkowem sa tansze, pojezdzimy, zobaczymy, jesli AGP widzielibyscie cos interesujacego, dajcie znac. Zastanawialm sie nad zalozeniem wlsanego dziennika, jak to zrobie dam znac, na razie bede sie wpychac w Komentarze AGP Moja Pchelka musiala byc projektem indywidulanym, poniewaz mamy waska dzialke, tylko 17,50 metra, Pani architekt musiala mi ja odchudzic, dlatego wiec jest wydluzona, PG jest za garazem, garaz jest dlugi, moze byc na 2 auta, tak wiec dom ma 11,50 na 12,20. Gora mniejsza, poniewaz nie jest wykorzystana przestrzen nad garazem. W sumie dom ma jakies 120 m, powierzni uzytkowej plus 30 metrow garaz. Zupelnie nie wiem, jak zalaczyc zdjecia z rzutami... Odpowiadam na pyt. KamaG, obecnie P. Architekt przygotowuje papiery do PnB, projekty przylaczy itd. W tym roku ma zlozyc dokumenty do Urzedu Gminy Rzgow, ale po naszych przejsciach z architektami, nie bylabym tak pewna. Obecna P. Architekt jest naszym trzecim architektem i gdyby nie ta waska dzialka i potrzeba zmian w projekcie, nie zdecydowalabym sie na projekt indywidulany. Nie ma jak projekt gotowy, w necie jest tak duzy wybor, ze nie ma co narzekac i kombinowac. Moze pomozecie jak trzeba wkleic te zdjecia, przeslalabym kilka naszej dzialki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agurek 29.11.2009 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Witajcie, ciesze sie, ze taki szybki odzew, zupelnie inaczej niz u nas w urzedach Ta firma od porothermu jest z miejscowowsci Czastary nazywa sie Manex Trans, sprzedaja po 5,10 z wlasnym dowozem, z ich dowozem i wyladunkiem all inclusive 5,60, ale bede szukac jeszcze taniej, slyszalam ze hurtownie pod Piotrkowem sa tansze, pojezdzimy, zobaczymy, jesli AGP widzielibyscie cos interesujacego, dajcie znac. Zastanawialm sie nad zalozeniem wlsanego dziennika, jak to zrobie dam znac, na razie bede sie wpychac w Komentarze AGP Moja Pchelka musiala byc projektem indywidulanym, poniewaz mamy waska dzialke, tylko 17,50 metra, Pani architekt musiala mi ja odchudzic, dlatego wiec jest wydluzona, PG jest za garazem, garaz jest dlugi, moze byc na 2 auta, tak wiec dom ma 11,50 na 12,20. Gora mniejsza, poniewaz nie jest wykorzystana przestrzen nad garazem. W sumie dom ma jakies 120 m, powierzni uzytkowej plus 30 metrow garaz. Zupelnie nie wiem, jak zalaczyc zdjecia z rzutami... Odpowiadam na pyt. KamaG, obecnie P. Architekt przygotowuje papiery do PnB, projekty przylaczy itd. W tym roku ma zlozyc dokumenty do Urzedu Gminy Rzgow, ale po naszych przejsciach z architektami, nie bylabym tak pewna. Obecna P. Architekt jest naszym trzecim architektem i gdyby nie ta waska dzialka i potrzeba zmian w projekcie, nie zdecydowalabym sie na projekt indywidulany. Nie ma jak projekt gotowy, w necie jest tak duzy wybor, ze nie ma co narzekac i kombinowac. Moze pomozecie jak trzeba wkleic te zdjecia, przeslalabym kilka naszej dzialki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 29.11.2009 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 GRATULACJE!!!! a wiecha jaka pomysłowa i dodatkami mam nadzieje, że było opijanie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 29.11.2009 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 GRATULACJE!!!! a wiecha jaka pomysłowa i dodatkami mam nadzieje, że było opijanie??? No kala67 - obowiązkowo. Postraszyli, że się rozpadnie i pić kazali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 29.11.2009 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 agurku, jasne, że dam znać jak znajdę tani porotherm. Ty też dawaj cynk Jeśli chodzi o wklejanie zdjęć, to musisz je wrzucić na jakiś hosting zdjęć. Ja mam na picasie, ale można jeszcze na fotosika czy inne takie. Potem kopiujesz link do zdjęcia (pokazuje się po kliknięciu prawym przyciskiem myszy na zdjęciu i wybraniu właściwości). Następnie juz na forum w treści wiadomości wybierasz "IMG" znad okienka treści wiadomości, potem wklejasz link do zdjęcia i na końcu jeszcze raz "IMG" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 29.11.2009 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Wiecha jest rewelacyjna!Gratuluję i obiecuję śledzić dalsze postępy.Pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 29.11.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 GRATULACJE!!!! a wiecha jaka pomysłowa i dodatkami mam nadzieje, że było opijanie??? No kala67 - obowiązkowo. Postraszyli, że się rozpadnie i pić kazali i bardzo dobrze !!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 29.11.2009 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 No kala67 - obowiązkowo. Postraszyli, że się rozpadnie i pić kazali Rozpadnie to pół biedy - zawsze można jakoś do kupy poskładać. U mnie było hasło : -"Koniecznie szefowo bo stąd słychać jak robale chałupę wpier ...ą ! " I co zrobiłam biedna ... prowadząca samochód ...umoczyłam chociaż dziób. I słyszę za chwilę - "O ! już ich nie słychać - no widzi szefowa !?" A szefowa zjadła potem ...paczkę gum do żucia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts