Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pchełki Ani i Grzesia

AGP

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

http://lh5.ggpht.com/_Y0IWPBuGcL8/SxPVy9XOjiI/AAAAAAAAAEI/BNdMwwqZRlk/P7310100.JPG

http://lh3.ggpht.com/_Y0IWPBuGcL8/SxPWQ5hQMeI/AAAAAAAAAE8/iUTEbt3DuKM/P7300095.JPG

wlasnie troche testuje, caly czas nasza dzialka w Starowej Gorze, drzewa na szczescie zostana, diwe ogromne brzozy, trzy wiekowe sosny i takie tam owocowe.

Z przodu nie ma drzew, tj. sa ale takie tam do przesadzenia bzy, leszczyny, jeden dabek, bedzie to wszystko przesadzone, nie wiem jeszcze gdzie, chyba ze ktos z was chce troche krzewow to sie podziele z mila checia, piekne bzy, mam ich bardzo duzo, leszczyny, maliny. :lol:

Tyl to faktycznie las, nic nie bedzie wyciete.

Zaraz postaram sie wkleic rzuty mega pchelki. :p

Jak to gwizdnął? Wiechę?? A to świnia!!!

Cześć Sylwia :wink: Strasznie się cieszę, że tak idziemy łeb w łeb. Może jak się zgadamy to taniej materiały pozałatwiamy??

Z czego będziecie stawiać ściany??

powiem Ci , że nie głupi pomysł.......

u nas będzie porotherm 25.

Chociaż jak mąż jeżdzi po tych składach to namawiają go na tańsze zamienniki, podobno taksamo trwałe :roll:

Mnie tez brakuje, ale juz nie chcialam powiekszac tego domu, moja P. architekt twierdzi, ze nie planuje sie budowy domu pod katem mieszkania tam cale zycie, dzieci i tak nie chca mieszkac najczesciej z rodzicami, albo sie wyprowadzaja, albo dom sie sprzedaje, a do sprzatania i ogrzania zawsze mniej metrow. Salon jest duzy, wiec jak dzieci podrosna, to mozna sobie zawsze jaks czesc wygrodzic na sypialnie. Pozyjemy zobaczymy. :wink:

Pytanie do dulisa

- widze ze Twoja muza mniej wiecej ma taka powierzchnie zabudowy jak moja pchelka, moja ma ok. 125 metrow z garazem razem. Ile kosztowal Cie fundamnet razem z robiczna, bo kazdy pisze inaczej, ja liczylam na ok. mak. 15 tys. ale niektorzy pisze ze nawet 30 tys.

Fundament pod garaz i PG chce troche odchudzic, tj. dodac gruz z budynku, ktory jest obecnie na mojej dzialce i bedzie rozebrany, moze wyjdzie mniej betonu, bo to chyba on kumuluje najwieksze koszty?

Ten fundament tez nie bedzie ocieplony, ile wiec moze to kosztowac?

Te koszty mnie oslabiaja... :roll:

agurek, ekspertem nie jestem, ale w miarę ciepły fundament mam i mogę powiedzieć, że 15 tys. wydaje mi się troszkę mało za materiały i robociznę. My staraliśmy się raczej nie przepłacać, a wyszło nam nam więcej (dziś uzupełnię koszty w dzienniku). Wydaje mi się, że wydaliśmy trochę ponad 20 tys. Le my mamy fundament ocieplony i dość dobrze zaizolowany przeciwwilgociowo. Może stąd ta różnica.

Mnie tez brakuje, ale juz nie chcialam powiekszac tego domu, moja P. architekt twierdzi, ze nie planuje sie budowy domu pod katem mieszkania tam cale zycie, dzieci i tak nie chca mieszkac najczesciej z rodzicami, albo sie wyprowadzaja, albo dom sie sprzedaje, a do sprzatania i ogrzania zawsze mniej metrow. Salon jest duzy, wiec jak dzieci podrosna, to mozna sobie zawsze jaks czesc wygrodzic na sypialnie. Pozyjemy zobaczymy. :wink:

Fajny domek. Wprawdzie wewnątrz zupełnie inny, ale z zewnątrz faktycznie prawie jak pchła :wink:

Ale zastanawiam się jak podzielicie pokoje pomiędzy Wasze pociechy??

Jak to gwizdnął? Wiechę?? A to świnia!!!

Cześć Sylwia :wink: Strasznie się cieszę, że tak idziemy łeb w łeb. Może jak się zgadamy to taniej materiały pozałatwiamy??

Z czego będziecie stawiać ściany??

powiem Ci , że nie głupi pomysł.......

u nas będzie porotherm 25.

Chociaż jak mąż jeżdzi po tych składach to namawiają go na tańsze zamienniki, podobno taksamo trwałe :roll:

U nas też porotherm 25 P+W Winebergera. Przerabiałam juz zamienniki - Jopka, Leyera, a także MAXA (nawet z Kozłowic). Wcześniej zastanawialiśmy się także na gazobetonem oraz silikatami. Jednak zwyciężył Porotherm Winebergera. Jest ciepły, trwały, nienasiąkliwy i ... równiutki ;-)

Spodobało nam się :D

Spodobały nam się uchwyty do szafek kuchennych, plafon, system oświetleniowy. Niestety jest za wcześnie, aby nabyć powyższe drogą kupna. W związku z powyższym opuściliśmy Ikeę z czterema podkładkami pod talerze i z brzuchami pełnymi hoddogów, pączków i kawy ;-)

A tak na poważnie, to wielki tłum skutecznie uniemożliwiał jakiekolwiek "dogłębne" oglądanie. Kolejna wycieczka zaplanowana na styczeń ;-)

no no sipatkaprawdziwie budowlane zakupy :wink:

agurek fajna ta Wasza pchła wyszła :D , nie ma na dole sypialni ale za to jaki salon ogromny :o , mnie to tylko brakuje drugiej łazienki z prysznicem, widzę że jest Was sporo :D , jak się pogodzicie przy porannej toalecie? górna duża, fajna, ale trzeba będzie w kolejce stać :wink: no chyba że macie tak że każdy o innej porze wychodzi,

a działeczka super, lubię takie zarośnięte-nasza niestety łysa jak kolano

AGP-y a co tam u Was słychać? sprawy posuwają się do przodu? a swoją drogą to pogniewałyśta się na mnie? :(

Hmm nieźle wyszło z tymi zakupami w Ikei. :lol: :lol: Ale zrobiłam też rozpoznanie co by mi się przydało do domku. Sporo tego wyszło, ale najbardziej spodobało mi się pewne łóżko, takie wysokie i z cudownymi materacami gdzie człowiek wprost zapada się i jest otoczony miziastym ciepełkiem pościeli :D :D :D . Nie patrzyłam tylko na cenę - bo nie chciałam sobie psuć marzeń. :wink:

Tez bylam wczoraj w tej naszej nowej lodzkiej Ikei, starszny balagan, nie wiadomo jak jechac, na rondzie przy krancowce 11 krecilismy sie w kolko kilka razy nim trafilismy we wlasciy wjazd :D

Same zakupy, ok, popatrzec mozna ale bez dzieciakow, my bylismy cala piatka i juz odechciewalo mi sie biegania do wc, bo "mi sie chce siusiu". :roll:

Zakupilismy sofe od dawna upatrzona te z reklamy, jest oczywiscie po 749 zl, ale po podliczeniu dodatkow typu poduszki, zaglowki, inny materac, inne obleczenie wyszlo prawie dwa razy tyle :x

Mysle ze bedzie sie chociaz dobrze spalo. :p