agurek 01.12.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 agurek, ekspertem nie jestem, ale w miarę ciepły fundament mam i mogę powiedzieć, że 15 tys. wydaje mi się troszkę mało za materiały i robociznę. My staraliśmy się raczej nie przepłacać, a wyszło nam nam więcej (dziś uzupełnię koszty w dzienniku). Wydaje mi się, że wydaliśmy trochę ponad 20 tys. Le my mamy fundament ocieplony i dość dobrze zaizolowany przeciwwilgociowo. Może stąd ta różnica. Kurcze przestraszyliscie mnie, to az tyle kosztuje? Ja nie wiem, jak ten moj znajomy zbudowal do stropow i zmiescil sie w kwocie 30 tys., buduje pod Koluszkami. AGP dajcie namiary na hurtownie od tych tanich bloczkow fund. a jak poszukiwania Porothermu 25 , macie cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 01.12.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Dzień dobry byłam byłam już widziałam że wiecha itd itp.... ale zapomniałam pogratulowac GRATULACJE no teraz mogę iść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agurek 01.12.2009 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Mam do Was pytanie Pchelkowicze, jestem jeszcze na etapie, ze moge zmienic cos w projekcie, podpowiedzcie mi prosze, bo od przemyslen juz mnie glowa boli. Moja P. Architekt zaprojektowala w mojej Pchelce okno balkonowe w salonie trzyskrzydlowe, a nawet czteroskrzydlowe, obawiam sie tylko ceny, czy nie taniej wyszloby dwa okna balkonowe dwuskrzydlowej ulokowane na tej samej scianie oczywiscie z przerwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMirek 01.12.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Mam do Was pytanie Pchelkowicze, jestem jeszcze na etapie, ze moge zmienic cos w projekcie, podpowiedzcie mi prosze, bo od przemyslen juz mnie glowa boli. Moja P. Architekt zaprojektowala w mojej Pchelce okno balkonowe w salonie trzyskrzydlowe, a nawet czteroskrzydlowe, obawiam sie tylko ceny, czy nie taniej wyszloby dwa okna balkonowe dwuskrzydlowej ulokowane na tej samej scianie oczywiscie z przerwa. Agurek jeśli chodzi o okna to wal ,jak w dym .Dwadzieścia lat pracuję w tej branży. .Pamiętaj ,że oknami choć by najlepszymi ucieka dużo ciepła,do tego ,duże połacie okienne potrzebują lepszych wzmocnień.Nie rób większych balkonów od dwuskrzydłowych,i dla bezpieczeństwa przedziel je poziomą poprzeczką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 01.12.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Kurcze przestraszyliscie mnie, to az tyle kosztuje? Ja nie wiem, jak ten moj znajomy zbudowal do stropow i zmiescil sie w kwocie 30 tys., buduje pod Koluszkami. AGP dajcie namiary na hurtownie od tych tanich bloczkow fund. a jak poszukiwania Porothermu 25 , macie cos? Bloczki tanie i z solidną dostawą są w PHU MARIA w Rąbieniu cena 2,50 zł za bloczki B20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 01.12.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 agurek jak pytasz o zmiany, to ja bym się na Waszym miejscu zastanowiła nad upchnięciem prysznica w dolnej łazience, nawet kosztem kuchni, może się przydać przy licznej rodzinie a poza tym to już wszystko mi się podoba salon jest powalający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agurek 02.12.2009 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 agurek jak pytasz o zmiany, to ja bym się na Waszym miejscu zastanowiła nad upchnięciem prysznica w dolnej łazience, nawet kosztem kuchni, może się przydać przy licznej rodzinie a poza tym to już wszystko mi się podoba salon jest powalający Wlasnie w tej sprawie dzwonilam juz do mojej P. Architekt, bedzie pryysznic na dole, lazienka sie nie poszerzy ale wydluzy, wejscie zrobi sie od drzwi wejsciowych, zweze troche spiazarke. Kuchni zmnijeszac nie chce i tak jest mala. Mysle ze bedzie ok. Moja P. architekt nie jest chetna do jakichs zmian, najlepiej nic nie zmieniac, barc kaske i kolejny klient, klient wybredzajacy to zly klient! Z tymi oknami w salonie tez musze cos zmienic, po co takie wielkie? Ale ciesze sie ze Wam sie podoba. AGP, dzieki za niamiar na te firme z Rabienia. Tak w ogole to dzieki ze w ogole sie odzywacie, ja wieczorem jestem padnieta przy moich dzieciakach, trzy dzwieczyny a wystarcza za tuzin chlopakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agurek 02.12.2009 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Moze sie orientujecie, czy moge jeszcze coss zmieniac po uzyskaniu PnB, np. polozenie dzwi w srodku, scianka dzialowa gdzie indziej itp. A w elewacji zew., np. zmiana wielkosci i polozenia okien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 02.12.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Moze sie orientujecie, czy moge jeszcze coss zmieniac po uzyskaniu PnB, np. polozenie dzwi w srodku, scianka dzialowa gdzie indziej itp. A w elewacji zew., np. zmiana wielkosci i polozenia okien? można zmieniać, tylko niektóre zmiany wymagają naniesienia zmian w projekcie. My zmienialiśmy np. garaż na pokój i zmienialiśmy rozmieszczenie okien i to oprócz zmian w projekcie wymagało zmian w pozwoleniu na budowę. Dostaliśmy nowe pozwolenie na budowę uwzględniające wszelkie zmiany. Aha no i potrzebna jest zgoda architekta na zmiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 02.12.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 http://static6.demotywatory.pl/uploads/1259623239_by_zulunation_500.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 02.12.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 nasze fundamenty też kosztowały 20000zł, a nie mamy jeszcze wylewek, tyle ze ja mam głębsze na 1,60 pod terenem ze wzgl. na spadek działki, ocieplone styropianem 8cmjak ktoś sobie sam wymuruje i ociepli to może oszczędzić (w naszym przypadku 6000zł) a jak by jeszcze zasypywać samodzielnie to z 1000-1500 jeszcze) co do zmian w projekcie to zmiany pozwolenia wymagają zmiany dotyczące: - charakterystycznych gabarytów budynku -m.in. wys. szerokość, kubatura, zmiany sposobu użytkowania pomieszczeń - zagospodarowania działki- wymagające dodatkowych uzgodnień z przepisów szczególnych- zwykle mieszkalnych nie dotyczynieistotne odstąpienie załatwia projektant rysunkami zamiennymi w projekcie i opisem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agurek 02.12.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Dzieki za wszelkie rady, to tak na zas, na wypadek gdyby moja P. Architekt nie byla skora do zmian, sama sobie zmienie, ha ha ha Kama twoj fundament tez sporo kosztowal, kurcze mysle jakby zaoszczedzic, ale chyba na tym etapie to sie nie da. Dzis dowiadywalam sie o cene porothermu 25 w skladach bud. w Lodzi, wszedzie 6,50 zl, duzo, mysle ze czym dalej od Lodzi bedzie taniej. Dzis bede dzwonic tu i owdzie, dam cynk jak cos wypatrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMirek 02.12.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Dzieki za wszelkie rady, to tak na zas, na wypadek gdyby moja P. Architekt nie byla skora do zmian, sama sobie zmienie, ha ha ha Witam,Ta twoja p... projektantka łachy Ci nie robi , niech poprawia,a nie tylko kasę kroi .Pytaj się o wszystko ,zawsze ktoś pomoże , tu ludzie dobre serca mają. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 02.12.2009 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Moze sie orientujecie, czy moge jeszcze coss zmieniac po uzyskaniu PnB, np. polozenie dzwi w srodku, scianka dzialowa gdzie indziej itp. A w elewacji zew., np. zmiana wielkosci i polozenia okien? agurek, wszelkie zmiany radzę uzgadniać z architektem lub kierownikiem budowy. Myślę, że nie będzie problemu z przesumięciem drzwi czy okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 02.12.2009 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Cierpię na brak czasu!!! Czy ktoś miałby go nadto i mógłby mi troszkę odstąpić? Albo chociaż pożyczyć. Mam tyle do powiedzenia, ale jak juz siadam do kompa, to brak mi sił... Może jutrzejszy dzień przyniesie nowe możliwości Pozdrawiam Was wszystkich P.S. Dzisiaj byliśmy na pierwszej wizycie w banku, a w zasadzie w dwóch. Ten drugi jednak odpadł w przedbiegach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 02.12.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Gratuluję stanu zero!!!!! Wiecha cuuudna Oj musiało się polać http://www.fotoreportaz.com.pl/obrazki/toast2.jpg Jedyne zero, które tak cieszy, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 02.12.2009 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Jedyne zero, które tak cieszy, nie? madmegs, ale Ty potrafisz poprawić humor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 02.12.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 nooo ale powiedz sama, święta prawda, czyż nie? Ja umierałam ze szczęścia jak miałam wytęskniony stan zero Potem już wszystkie zera (zwłaszcza te na koncie ) wprawiały mnie w stan raczej daleki od szczęścia. Czego z całego serca Wam NIE ŻYCZĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 02.12.2009 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Cy prawda?? Święta prawda!! A co do innych zer, to jestem takiego samego zdania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 02.12.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 nio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts