Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pchełki Ani i Grzesia

AGP

Recommended Posts

Faktycznie, ze stanu zero cieszę się jak dziecko. Niby nic, bo ledwo wystaje z ziemi, ale ja już widzę na nim moją pchełkę ;-)

Teraz czeka nas jednak przeprawa z bankami. Co nie będzie chyba najprzyjemniejszą rzeczą. Dziś poczułam się oszukana w jednym z banków. W pierwszej rozmowie zataili część informacji o kosztach. Dziś chcieliśmy wypełnić wniosek i okazało się, że musimy zapłacić za operat, oraz, że nie możemy zakreślić okienka, że płacimy za niego środkami z kredytu. Czyli, jeśli nie dostaniemy lub z innego powodu nie weźmiemy kredytu, oni zatrzymują kasę (i to nie małą) za operat. To po jakiego grzyba zamieścili w ogóle to drugie okienko?? Nie omieszkałam powiedzieć Pani, co myślę o ich praktyce, posprzątałam zebrane przeze mnie dokumenty i wyszłam. Trudno, poszukam gdzie indziej :-?

Najbardziej wkurzyło mnie, że wcześniej nawet słowem nie wspomniała o tym operacie!

• Odpowiedzi 4,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie chciałabym Was martwić ale w większości banków wystąpi ten operat i to za 800-900zł, przynajmniej jak my się rozglądaliśmy to tak było. niektóre banki mają listy niezależnych rzeczoznawców i wtedy zamawia się indywidualnie, płaci rzeczoznawcy a operat można później wykorzystać do innych banków o ile honoruą tego rzeczoznawcę

kwestia była innego typu.

Zatajenia przez pracownika banku ukrytych oplat.

Ania rozmawiała z Panią kilkukrotnie wyraźnie prosząc o podanie wszystkich kosztów.

Dodatkowo Pani wymagała aby zaznaczyć na formularzu opcję wpłaty w banku mimo iz było drugie okienko umożliwiające dołączenie kwoty za operat do kredytu.

Chodzi o sam fakt.

mnie zeźliło iż żądają operatu przed wstępną decyzją. Czyli czy dostaniesz kredyt czy nie to płać.

Zrozumiałbym że operat występuje jako potwierdzenie naszej wyceny i wartość zakupu działki ale to po wstępnej decyzji.

Liczę się z tym, że pewnie przyjdzie nam ponieść dodatkowe koszty, ale chcę o nich wiedzieć od razu. Dla mnie tego typu polityka, czyli w pewnym sensie zatajanie faktów i informowanie w momencie, gdy klient jest już w zasadzie zdecydowany na produkt, jest poprostu nieuczciwe.

Jestem po marketingu (między innymi ;-)), więc jestem przeczulona na tym punkcie. Podobnie drażnią mnie ceny typu 9,99 :wink:

Ale już odreagowałam. Zaciągnęłam męża do drogerii :D

Reszta już na wiosnę.

Zima idzie :cry: U nas rano było -2 :cry:

Ale negocjuję z górą wczesną wiosnę i ... ruszamy :wink:

nie niech na razie zima sie wstrzyma aż do świat bo my budujemy teraz i pogoda sie przyda !!!!! :roll: :wink: :D :D my tez chcemy do swiąt zdążyc zrobic fundamenty a pózniej na wiosne ruszyc z murami :wink: :D ,wiec jak dobrze pójdzie to bedziemy równolegle szły z budową ihhiiihhi :wink: :lol: :lol: :lol:

Reszta już na wiosnę.

Zima idzie :cry: U nas rano było -2 :cry:

Ale negocjuję z górą wczesną wiosnę i ... ruszamy :wink:

nie niech na razie zima sie wstrzyma aż do świat bo my budujemy teraz i pogoda sie przyda !!!!! :roll: :wink: :D :D my tez chcemy do swiąt zdążyc zrobic fundamenty a pózniej na wiosne ruszyc z murami :wink: :D ,wiec jak dobrze pójdzie to bedziemy równolegle szły z budową ihhiiihhi :wink: :lol: :lol: :lol:

trzeba być dobrej myśli :p

trzymam za Was kciuki :p

dzień doberek :D

Długo Was nie odwiedzałam , ale również cierpię na "syndrom Ani - AGP" :D :D czyli brak czasu.

Mam teraz dość intensywne szkolenia w pracy i jak wracam to mi tylko lulanie w głowie.

Nasza przeprawa z bankiem nadal trwa :x .

Cały czas czepiają się tego metrażu, więc dziś po szkoleniu jadę do projektanta, żeby coś zaradził.

A o tę wczesną wiosnę to i ja się modlę bo jak przystało na dobrą sąsiadkę, chciałabym wypuścić jak najwcześniej chłopaków do Was Aniu :D

Aha i jeszcze odebrałam jedną wycenę dachu....masakra (od razu odpada-mąż znalazł lepsze oferty),

za to oknami jestem mile zaskoczona :D

mam ofertę Peteckiego na 8.500 i jakieś drugie (nie chce mi się szukać w papierach nazwy) za 6.500.

Tragedii nie ma :D damy radę jakoś :D

Nie martwcie się pogodą. To tylko dwunocne przymrozki a potem znowu ładnie. I tak musi być bo mnie właśnie przywieźli drewno na dach :D. Po zrobieniu dachu i pokryciu go BLACHODACHÓWKĄ (już postanowione :( - koszty wyszły wyższe niż pan pierwotnie liczył, dla nich tysiączek więcej od tego co liczyli to drobiazg - dla mnie to już 2500 tyiączka więcej się robi :-? ) chcemy jeszcze wylac chudzika. No i hydraulik chce podłączenie wody i rozprowadzenie rurek zrobić jeszcze w tym roku.

TAK WIĘC POGODA ŁADNA I CIEPŁA BĘDZIE BO NIE MA INNEGO WYJŚCIA. No i małż mówi że będzie ładnie a jemu się sprawdza :lol:

Moje okna będą z Rąbienia a wykonawca patrz sklepikarz z Pojezierskiej (najkorzystniejsza jak dotąd oferta).

Tylko że ja mam dołożone do ceny jeszcze za kolor, za rolety, i blokady do tych rolet i jeszczze jakieś tam duperele dochodzą :roll: :roll: :roll: .

Ale jak się okazuje ta sama firma "oknowa" a wykonawcy różnią się w cenie nawet o 200 zeta - to dużo i nie wiem z czego to wynika, chyba tylko z ich marży?