AGP 02.12.2009 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Faktycznie, ze stanu zero cieszę się jak dziecko. Niby nic, bo ledwo wystaje z ziemi, ale ja już widzę na nim moją pchełkę Teraz czeka nas jednak przeprawa z bankami. Co nie będzie chyba najprzyjemniejszą rzeczą. Dziś poczułam się oszukana w jednym z banków. W pierwszej rozmowie zataili część informacji o kosztach. Dziś chcieliśmy wypełnić wniosek i okazało się, że musimy zapłacić za operat, oraz, że nie możemy zakreślić okienka, że płacimy za niego środkami z kredytu. Czyli, jeśli nie dostaniemy lub z innego powodu nie weźmiemy kredytu, oni zatrzymują kasę (i to nie małą) za operat. To po jakiego grzyba zamieścili w ogóle to drugie okienko?? Nie omieszkałam powiedzieć Pani, co myślę o ich praktyce, posprzątałam zebrane przeze mnie dokumenty i wyszłam. Trudno, poszukam gdzie indziej Najbardziej wkurzyło mnie, że wcześniej nawet słowem nie wspomniała o tym operacie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 02.12.2009 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 nie chciałabym Was martwić ale w większości banków wystąpi ten operat i to za 800-900zł, przynajmniej jak my się rozglądaliśmy to tak było. niektóre banki mają listy niezależnych rzeczoznawców i wtedy zamawia się indywidualnie, płaci rzeczoznawcy a operat można później wykorzystać do innych banków o ile honoruą tego rzeczoznawcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 03.12.2009 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 kwestia była innego typu.Zatajenia przez pracownika banku ukrytych oplat.Ania rozmawiała z Panią kilkukrotnie wyraźnie prosząc o podanie wszystkich kosztów.Dodatkowo Pani wymagała aby zaznaczyć na formularzu opcję wpłaty w banku mimo iz było drugie okienko umożliwiające dołączenie kwoty za operat do kredytu.Chodzi o sam fakt.mnie zeźliło iż żądają operatu przed wstępną decyzją. Czyli czy dostaniesz kredyt czy nie to płać.Zrozumiałbym że operat występuje jako potwierdzenie naszej wyceny i wartość zakupu działki ale to po wstępnej decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 03.12.2009 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 http://static3.demotywatory.pl/uploads/1259531712_by_Rezo2_500.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMirek 03.12.2009 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Anka uszy do góry ,dasz sobie radę ,nie takie rzeczy ,po pijaku ze szwagrem sie robiło.Dobrze że olałaś ten bank , nie dość ,że lichwiarze to jeszcze oszuści, . Miłego dzionka życzę. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 03.12.2009 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 http://www.zwani.com/graphics/good_morning/images/111.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 03.12.2009 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Liczę się z tym, że pewnie przyjdzie nam ponieść dodatkowe koszty, ale chcę o nich wiedzieć od razu. Dla mnie tego typu polityka, czyli w pewnym sensie zatajanie faktów i informowanie w momencie, gdy klient jest już w zasadzie zdecydowany na produkt, jest poprostu nieuczciwe. Jestem po marketingu (między innymi ), więc jestem przeczulona na tym punkcie. Podobnie drażnią mnie ceny typu 9,99 Ale już odreagowałam. Zaciągnęłam męża do drogerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 03.12.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 dzien doberek ale z was szczęściarze juz fundamenty gotowe są przede wszystkim GRATULACJE ,działacie dalej w tym roku czy dopiero reszta na wiosne pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 03.12.2009 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Reszta już na wiosnę. Zima idzie U nas rano było -2 Ale negocjuję z górą wczesną wiosnę i ... ruszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 03.12.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Reszta już na wiosnę. Zima idzie U nas rano było -2 Ale negocjuję z górą wczesną wiosnę i ... ruszamy nie niech na razie zima sie wstrzyma aż do świat bo my budujemy teraz i pogoda sie przyda !!!!! my tez chcemy do swiąt zdążyc zrobic fundamenty a pózniej na wiosne ruszyc z murami ,wiec jak dobrze pójdzie to bedziemy równolegle szły z budową ihhiiihhi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 03.12.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Reszta już na wiosnę. Zima idzie U nas rano było -2 Ale negocjuję z górą wczesną wiosnę i ... ruszamy nie niech na razie zima sie wstrzyma aż do świat bo my budujemy teraz i pogoda sie przyda !!!!! my tez chcemy do swiąt zdążyc zrobic fundamenty a pózniej na wiosne ruszyc z murami ,wiec jak dobrze pójdzie to bedziemy równolegle szły z budową ihhiiihhi trzeba być dobrej myśli trzymam za Was kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dulis 03.12.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 dzień doberek Długo Was nie odwiedzałam , ale również cierpię na "syndrom Ani - AGP" czyli brak czasu. Mam teraz dość intensywne szkolenia w pracy i jak wracam to mi tylko lulanie w głowie. Nasza przeprawa z bankiem nadal trwa . Cały czas czepiają się tego metrażu, więc dziś po szkoleniu jadę do projektanta, żeby coś zaradził. A o tę wczesną wiosnę to i ja się modlę bo jak przystało na dobrą sąsiadkę, chciałabym wypuścić jak najwcześniej chłopaków do Was Aniu Aha i jeszcze odebrałam jedną wycenę dachu....masakra (od razu odpada-mąż znalazł lepsze oferty), za to oknami jestem mile zaskoczona mam ofertę Peteckiego na 8.500 i jakieś drugie (nie chce mi się szukać w papierach nazwy) za 6.500. Tragedii nie ma damy radę jakoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 03.12.2009 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 dulis, te okna to faktycznie w dobrej cenie A jakie to profile? Cztero czy pięciokomorowe? My też szukamy jeszcze dachu. W sobotę jedziemy po jedna wycenę. Nie kojarzę czy pytałam, co będziecie mieli na dachu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 03.12.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Nie martwcie się pogodą. To tylko dwunocne przymrozki a potem znowu ładnie. I tak musi być bo mnie właśnie przywieźli drewno na dach . Po zrobieniu dachu i pokryciu go BLACHODACHÓWKĄ (już postanowione - koszty wyszły wyższe niż pan pierwotnie liczył, dla nich tysiączek więcej od tego co liczyli to drobiazg - dla mnie to już 2500 tyiączka więcej się robi ) chcemy jeszcze wylac chudzika. No i hydraulik chce podłączenie wody i rozprowadzenie rurek zrobić jeszcze w tym roku. TAK WIĘC POGODA ŁADNA I CIEPŁA BĘDZIE BO NIE MA INNEGO WYJŚCIA. No i małż mówi że będzie ładnie a jemu się sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 03.12.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 dulis a czy ja mogę się dowiedzieć gdzie tak tanio okna wyszły? Jaka to firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMirek 03.12.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Dziewczyny uważajcie z tymi tanimi oknami .Teraz nie mam czasu , ale wieczorem służę radą . Pozdrawiam Mirek . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 03.12.2009 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Ja musze mieć ciepłe okna - minimum pięciokomorowe profile. Zastanawiamy się także nad pakietem trzyszybowym. Mirku, co o tym sądzisz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sipatka 03.12.2009 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Moje okna będą z Rąbienia a wykonawca patrz sklepikarz z Pojezierskiej (najkorzystniejsza jak dotąd oferta). Tylko że ja mam dołożone do ceny jeszcze za kolor, za rolety, i blokady do tych rolet i jeszczze jakieś tam duperele dochodzą . Ale jak się okazuje ta sama firma "oknowa" a wykonawcy różnią się w cenie nawet o 200 zeta - to dużo i nie wiem z czego to wynika, chyba tylko z ich marży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 03.12.2009 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 dzień doberek no kochani ale pięknie dzisiaj - jest tylko humor do dupy ale grunt to służbowy uśmiech nr 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 03.12.2009 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2009 Ja też mam dziś kiepski dzień... http://img232.imageshack.us/img232/3285/3485.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts