AgaJeżyk 07.12.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 ...nadanie numeru porządkowego "nieruchomości", No że też ja nie wiedziałam !? Myślałam, że numer nadają dopiero po oddaniu budynku a to można się budować i mieć "prawdziwy adres" ! Ale bym załatwiła tego trutnia, który przywiózł mi 3 tony kamienia elewacyjnego ...pod klatkę bloku w którym mieszkam ...bo tak było na fakturze ! Kłócił się ze mną, że mam mu podać dokładny adres więc mu zaserwowałam numer geodezyjny działki (myślałam, że mnie zagryzie ) - a tak dostałby adres i niech się błąka po wsiach. Zaraz do gminy zatuptam za takim numerkiem przecudnym ! Uściskaj Onego od Jeżyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg60 07.12.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Kurcze ...to może ja tez zatuptam do starostwa i sie dowiem...?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 07.12.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 piękny prezent, miał pomysłą ten Twój ON , taki mały numerek a jak cieszy, nie a czy to u Was takie zwyczaje lub zarządzenia gminne, czy "dla miecia" macie poza numerem i gminą też nazwisko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 07.12.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 I pomyśleć, że ja nie wpadłam na taki pomysł z numerem porządkowym.... A nadawałam je osobiście przez jakieś 15 lat Gratuluję wspaniałego pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaJeżyk 07.12.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 I pomyśleć, że ja nie wpadłam na taki pomysł z numerem porządkowym.... A nadawałam je osobiście przez jakieś 15 lat Gratuluję wspaniałego pomysłu Nie przyznałabym się na twoim miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 07.12.2009 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 no ja tez mam numer 108 a - bez sensu no ale coz w tygodniu nie mam szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 08.12.2009 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 piękny prezent, miał pomysłą ten Twój ON , taki mały numerek a jak cieszy, nie a czy to u Was takie zwyczaje lub zarządzenia gminne, czy "dla miecia" macie poza numerem i gminą też nazwisko? Nazwisko to inwencja własna. Zarządzenie jest aby skoro numer jest to był eksponowany. Tabliczka zakupiona poprzez ALLEGRO. Projekt własny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 08.12.2009 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Jak napisał Grześ - nazwisko to jego inwencja, ale w planie zagospodarowanie jest wspomniane, że w zasadzie powonno być wiadomo do kogo posesja należy. Więc bardzo prosze - wiadomo Ja tez myślałam, że numer nadaje się dopiero jak stoi budynek, co więcej - budynek oddawany do użytkowania. A tu taka niespodzianka Strasznie mi sie ten prezent podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agurek 08.12.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 AGP, a ja ciagle Cie nekam o ten porotherm. Dzis znowu obdzwanialam hurtownie, wszedzie ponad 6 zl, ale mam juz w glowie metlik. Proponuja zamienniki typu Leier, Kozlowice, tansze fakt, ale czy dobre? Ale ja chyba dopiero zakupu dokonam w styczniu, teraz troche sie boje ze mi ukradna. W ogole to troche Wam zazdroszcze ze macie juz fundamenty, jak nie bedzie zimy mozecie budowac juz w styczniu, a u nas czekanie. Architekt miala dzis zlozyc dokumenty w zudzie i dziwnym trafem sie przeziebila, niesetety, wszystko sie przesunie... A tearz pytanie z innej beczki, widzialam ze kupiliscie dla budowniczych wc, jak bedziecie je pozniej oprozniac? Ja mialam okazje kupic uzywane za 200 zl z przywozem, ale moj maz sie zastanaiwa nad takim plastikowym wypozyczanym, co go pozniej oproznia firma, tylko ta cena... Czy mozna do Was kiedys podjechac na dzialeczke? Od nas, mieszkamy na Olechowie w Lodzi, to jakis pewnie niemaly kawalek, ale zawsze mozna byloby na zywo wymienic doswiadzcenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMirek 08.12.2009 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 No to ,całą gębą już tam mieszkacie ,no prawie całą . .Nam też już nadali numer,a gdzie jeszcze do budowy Pozdrawiam. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 08.12.2009 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 AGP, a ja ciagle Cie nekam o ten porotherm. Dzis znowu obdzwanialam hurtownie, wszedzie ponad 6 zl, ale mam juz w glowie metlik. Proponuja zamienniki typu Leier, Kozlowice, tansze fakt, ale czy dobre? Ale ja chyba dopiero zakupu dokonam w styczniu, teraz troche sie boje ze mi ukradna. W ogole to troche Wam zazdroszcze ze macie juz fundamenty, jak nie bedzie zimy mozecie budowac juz w styczniu, a u nas czekanie. Architekt miala dzis zlozyc dokumenty w zudzie i dziwnym trafem sie przeziebila, niesetety, wszystko sie przesunie... A tearz pytanie z innej beczki, widzialam ze kupiliscie dla budowniczych wc, jak bedziecie je pozniej oprozniac? Ja mialam okazje kupic uzywane za 200 zl z przywozem, ale moj maz sie zastanaiwa nad takim plastikowym wypozyczanym, co go pozniej oproznia firma, tylko ta cena... Czy mozna do Was kiedys podjechac na dzialeczke? Od nas, mieszkamy na Olechowie w Lodzi, to jakis pewnie niemaly kawalek, ale zawsze mozna byloby na zywo wymienic doswiadzcenia. Co do pustaków, my zdecydowaliśmy się na ceramikę poryzowaną Winebergera. Leier jest bardzo nierówny. Są problemy z pióro-wpustem. No chyba, że chcecie proste. Kozłowice są bardzo dobre, ale to jest cegła max. Nie ma porów - jest zimna... Przerabiałam też gazobeton i silkę... Wygrał jednomyślnie Wineberger Jeszcze nie szukam najtańszego. Załatwiamy banki... Na działeczkę serdecznie zapraszamy Musimy się tylko umówić, bo z racji pogody i braku prac bywamy tam rzadziej. Bardzo chętnie pogadamy i wymienimy doświadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agurek 09.12.2009 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Najtaniej maja Centrobud Lowicz 5,50 zl za sztuke z transportem do Lodzi. Maja Wienerbergera z Olesnicy, ponoc najlepszy zaklad w Polsce. \ Co do spotkania, to chetnie podjade, tym bardziej ze bardzo podoba mi sie ta okolica, kiedys chcielismy kupic dzilake pod Aleksandrowem, ale nie wyszlo. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 09.12.2009 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Szkoda, że nie kupiliście ... Byłybyśmy sąsiadkami. A co do kwestii naszej latrynki i pozostawianych tam niespodzianke - zasilą naszą roślinność Po świętach biorę się ostro za szukanie materiałów. 5,50 to bardzo dobra cena za porotherm. Dasz mi jakieś namiary na ten Centrobud? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 09.12.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 sluchajcie odnosnie cen materialow ja swojego czasu (czerwiec br.) tez poszukiwalam porothermu Wienerbergera, i tez trafilam na Centrobud Lowicz, cene rzeczywiscie mieli najnizsza, ale byla to wtedy cena z transportem, ale bez HDS-a Jesli ktos ma pod reka ekipe 10-ciu chlopa gotowa poprzenosic pustaki, albo tani catapiller to ok, inaczej ciezko z rozladunkiem Poza tym wezcie pod uwage, tez mozliwosc ewentualnego zwrotu, gdyby porothermu zostalo, wiem, ze nie wszyscy sa chetni go przyjac pozdrawiam i zycze owocnych poszukiwan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 09.12.2009 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Dzięki za rady A może polecisz jakieś niedrogie składy budowlane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 09.12.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Dzięki za rady A może polecisz jakieś niedrogie składy budowlane? ja kupowalam w Sell-budzie i Domco, z racji najblizszych skladow, a ceny w glownej mierze zaleza od wynegocjowania indywidualnych warunkow, ja w Sell-budzie placilam za porotherm 5,7 zl/sztuka, a wyjsciowo bylo cos ponad 6 zl/sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 09.12.2009 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 W Domco też już kupowaliśmy materiały i też z racji tego, że blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agurek 09.12.2009 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Manex z Wielunia ma Wienerberga z Gnaszyna po 5,60 z transportem i rozladunkiem. ale mysle ze jak masz czas na najlepiej pojezdzic i ponegocjowac ceny, przez telefon podaja cene wyjsciowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 09.12.2009 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 No właśnie... czas Niestety ciągle mi go brak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 09.12.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 najgorsze, że nigdzie nie da się go kupić i to za żadne pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts