Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pchełki Ani i Grzesia

AGP

Recommended Posts

...nadanie numeru porządkowego "nieruchomości",

No że też ja nie wiedziałam !? Myślałam, że numer nadają dopiero po oddaniu budynku a to można się budować i mieć "prawdziwy adres" !

Ale bym załatwiła tego trutnia, który przywiózł mi 3 tony kamienia elewacyjnego ...pod klatkę bloku w którym mieszkam ...bo tak było na fakturze !

Kłócił się ze mną, że mam mu podać dokładny adres więc mu zaserwowałam numer geodezyjny działki :lol: (myślałam, że mnie zagryzie ) - a tak dostałby adres i niech się błąka po wsiach.

Zaraz do gminy zatuptam za takim numerkiem przecudnym !

Uściskaj Onego od Jeżyka :wink:

• Odpowiedzi 4,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

piękny prezent, miał pomysłą ten Twój ON :wink: :D , taki mały numerek a jak cieszy, nie :lol:

a czy to u Was takie zwyczaje lub zarządzenia gminne, czy "dla miecia" macie poza numerem i gminą też nazwisko?

Nazwisko to inwencja własna.

Zarządzenie jest aby skoro numer jest to był eksponowany.

Tabliczka zakupiona poprzez ALLEGRO. Projekt własny

:wink:

Jak napisał Grześ - nazwisko to jego inwencja, ale w planie zagospodarowanie jest wspomniane, że w zasadzie powonno być wiadomo do kogo posesja należy. Więc bardzo prosze - wiadomo :D

Ja tez myślałam, że numer nadaje się dopiero jak stoi budynek, co więcej - budynek oddawany do użytkowania. A tu taka niespodzianka :wink:

Strasznie mi sie ten prezent podoba... :p

AGP, a ja ciagle Cie nekam o ten porotherm. Dzis znowu obdzwanialam hurtownie, wszedzie ponad 6 zl, ale mam juz w glowie metlik. Proponuja zamienniki typu Leier, Kozlowice, tansze fakt, ale czy dobre? :cry:

Ale ja chyba dopiero zakupu dokonam w styczniu, teraz troche sie boje ze mi ukradna. W ogole to troche Wam zazdroszcze ze macie juz fundamenty, jak nie bedzie zimy mozecie budowac juz w styczniu, a u nas czekanie. Architekt miala dzis zlozyc dokumenty w zudzie i dziwnym trafem sie przeziebila, niesetety, wszystko sie przesunie... :cry:

A tearz pytanie z innej beczki, widzialam ze kupiliscie dla budowniczych wc, jak bedziecie je pozniej oprozniac? Ja mialam okazje kupic uzywane za 200 zl z przywozem, ale moj maz sie zastanaiwa nad takim plastikowym wypozyczanym, co go pozniej oproznia firma, tylko ta cena...

Czy mozna do Was kiedys podjechac na dzialeczke? Od nas, mieszkamy na Olechowie w Lodzi, to jakis pewnie niemaly kawalek, ale zawsze mozna byloby na zywo wymienic doswiadzcenia. :lol:

AGP, a ja ciagle Cie nekam o ten porotherm. Dzis znowu obdzwanialam hurtownie, wszedzie ponad 6 zl, ale mam juz w glowie metlik. Proponuja zamienniki typu Leier, Kozlowice, tansze fakt, ale czy dobre? :cry:

Ale ja chyba dopiero zakupu dokonam w styczniu, teraz troche sie boje ze mi ukradna. W ogole to troche Wam zazdroszcze ze macie juz fundamenty, jak nie bedzie zimy mozecie budowac juz w styczniu, a u nas czekanie. Architekt miala dzis zlozyc dokumenty w zudzie i dziwnym trafem sie przeziebila, niesetety, wszystko sie przesunie... :cry:

A tearz pytanie z innej beczki, widzialam ze kupiliscie dla budowniczych wc, jak bedziecie je pozniej oprozniac? Ja mialam okazje kupic uzywane za 200 zl z przywozem, ale moj maz sie zastanaiwa nad takim plastikowym wypozyczanym, co go pozniej oproznia firma, tylko ta cena...

Czy mozna do Was kiedys podjechac na dzialeczke? Od nas, mieszkamy na Olechowie w Lodzi, to jakis pewnie niemaly kawalek, ale zawsze mozna byloby na zywo wymienic doswiadzcenia. :lol:

Co do pustaków, my zdecydowaliśmy się na ceramikę poryzowaną Winebergera. Leier jest bardzo nierówny. Są problemy z pióro-wpustem. No chyba, że chcecie proste.

Kozłowice są bardzo dobre, ale to jest cegła max. Nie ma porów - jest zimna...

Przerabiałam też gazobeton i silkę... Wygrał jednomyślnie Wineberger ;-)

Jeszcze nie szukam najtańszego. Załatwiamy banki... :evil:

Na działeczkę serdecznie zapraszamy :wink: Musimy się tylko umówić, bo z racji pogody i braku prac bywamy tam rzadziej.

Bardzo chętnie pogadamy i wymienimy doświadczenia ;-)

Najtaniej maja Centrobud Lowicz 5,50 zl za sztuke z transportem do Lodzi. Maja Wienerbergera z Olesnicy, ponoc najlepszy zaklad w Polsce. \

Co do spotkania, to chetnie podjade, tym bardziej ze bardzo podoba mi sie ta okolica, kiedys chcielismy kupic dzilake pod Aleksandrowem, ale nie wyszlo.

Pozdrowionka :p

Szkoda, że nie kupiliście ... Byłybyśmy sąsiadkami.

A co do kwestii naszej latrynki i pozostawianych tam niespodzianke - zasilą naszą roślinność :wink:

Po świętach biorę się ostro za szukanie materiałów. 5,50 to bardzo dobra cena za porotherm. Dasz mi jakieś namiary na ten Centrobud?

sluchajcie odnosnie cen materialow :roll:

ja swojego czasu (czerwiec br.) tez poszukiwalam porothermu Wienerbergera, i tez trafilam na Centrobud Lowicz, cene rzeczywiscie mieli najnizsza, ale byla to wtedy cena z transportem, ale bez HDS-a :( Jesli ktos ma pod reka ekipe 10-ciu chlopa gotowa poprzenosic pustaki, albo tani catapiller to ok, inaczej ciezko z rozladunkiem :x

Poza tym wezcie pod uwage, tez mozliwosc ewentualnego zwrotu, gdyby porothermu zostalo, wiem, ze nie wszyscy sa chetni go przyjac :(

pozdrawiam i zycze owocnych poszukiwan :lol:

Dzięki za rady ;-)

A może polecisz jakieś niedrogie składy budowlane?

ja kupowalam w Sell-budzie i Domco, z racji najblizszych skladow, a ceny w glownej mierze zaleza od wynegocjowania indywidualnych warunkow, ja w Sell-budzie placilam za porotherm 5,7 zl/sztuka, a wyjsciowo bylo cos ponad 6 zl/sztuka :roll: