kala67 14.10.2009 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Witaj!! dopiero dzis zauważyłam, że jeżdzimy takim samym autem ten scenic jest Twój?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 14.10.2009 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Jak najbardziej Sorki Nikt tu się nie gniewa. Poprostu lepiej się czyta sam dziennik (jak coś się w nim dzieje ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 14.10.2009 16:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Witaj!! dopiero dzis zauważyłam, że jeżdzimy takim samym autem ten scenic jest Twój?? A mój A kolor też taki sam? Autko jest super. Uwielbiam tak wysoko siedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 14.10.2009 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 może to i lepiej, ze tylko siku za drzwi wychodzą, gdyby takie kudłacze zaczęły się taplać w kałużach to przegwizdane za to nasza sucz domowa pottrafi siknąć na dywanik w domu, żeby na dwór nie wyleźć, taka małpa, kiedyś w podobną pogodę jak się ją chciało wyprowadzić to udawała, że nie potrzebuje i wracała pod drzwi i daszek, a w domu się okazało że dyskretnie sprawę załatwiła po powrocie w korytarzu teraz już się nie nabieramy i panienka cierpi mocząc łapki Moje za wilgocią nie przepadają (najbardziej nie przepadają za wiglocią w wannie ) Gdy pada, to szybkie siku i do domu. A czarna paniusia, to nawet po porannej mokrej trawie nie chce chodzić. Zapiera się i koniec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 14.10.2009 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 wow, mam trzecią stronę. Ale fajnie Dziękuję za miłe towarzystwo w ciężkich chilach oczekiwania na PnB. Liczę, że jak ruszę z kopyta, też mnie nie opuścicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 14.10.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 wtedy to dopiero się rozpanoszymy jak dzikie gęsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 14.10.2009 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 Już nie takie dzikie. Troszkę już udomowione, a raczej - zadomowione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 15.10.2009 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Witam w ten paskudny poranek Stanowczo jestem ciepłolubny. Ponizej zdjęcie z wczorajszego długiego powrotu do domu. http://www.acala.pl/aaa/pogoda.jpg A tutaj widok z okna. http://www.acala.pl/aaa/pogoda1.jpg Jutro ponownie musimy odwiedzić Urząd Gminy aby pobrac mapkę. Mapka potrzebna jest wodociągowcom aby zająć pas ruchu w drodze gminnej na potrzeby wykopu, który jest potrzebny aby położyć rury wodociągowe. Dumnie to brzmi pas drogowy Po pierwsze oceniając szerokość to pas jest jeden. Chociaż według Urzędasów wszystko jest OK bo przecież traktory wyjeździły nam piękne ulicę i lepszej nie trzeba Batalia trwa juz pół roku, skończy się to rozmową FACE TO FACE Najlepiej gdyby teraz Pan Naczelnik komisje wysłał a ta na 100% utknie w błocie Poprzednia trafiła na słonko więc i dojechać się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Bartek 15.10.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Witam i dziękuję za odwiedziny!Ze ścianką przy prysznicu to nie pomogę, ale bardzo mi się takie "kabiny" bardzo podobają, niemal niewidoczne:) U nas będzie wnęka cała w plytkach. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 15.10.2009 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 My też chcemy wyłożyc powstałą dzięki wybudowaniu ścianki wnęke płytkami, zagłąbić w podłodze brodzik i dać drzwiczki szklane. Nasz prysznic będzie pod schodami, więc normalna, gotowa kabina nie wchodzi w grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 15.10.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 moje autko jest w kolorze srebrno-zielonkawym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 15.10.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 co macie za autko ze tak lubicie wysoko siedziec?? my schcemy zmienic n cos takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 15.10.2009 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 moje autko jest w kolorze srebrno-zielonkawym moje też jest srebrno-jakieś, ale chyba radziej srebrno-błękitne lub jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 16.10.2009 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 co macie za autko ze tak lubicie wysoko siedziec?? my schcemy zmienic n cos takiego Scenic http://images02.olx.pl/ui/1/42/62/8774062_1.jpg Mieliśmy wybór kupić starszy model lub nowszy. Wybór okazal sie prosty. Ten jest wyższy i mniej awaryjny Poza tym ma cos co jest potrzebne przy budowie domu..... niskie spalanie a więc TANIOŚĆ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 16.10.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 haha my tez szukamy scenica dlatego zapytałam szukamy sporego rodzinnego i właśnie wysokiego auta taniego w utrzymaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 16.10.2009 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 W takim razie polecam. Spalanie w mieście ok 6L Oleju napedowego, na trasie poniżej 5 litrów. Wielkie szyby a wię świetna widoczność oraz to co bodoba sie najbardziej mojeż kochanej żonie - mozna wysoko podnieść fotel Liczba schowków jest imponująca, gdyby nie instrukcja, części nawet bym nie znalazł Rozważaliśmy jeszcze Xarę Picasso ale jest nieco droższa w utrzymaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 16.10.2009 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 haha my tez szukamy scenica dlatego zapytałam szukamy sporego rodzinnego i właśnie wysokiego auta taniego w utrzymaniu Jeśli chcecie obejżeć i poprowadzić autko to zapraszamy Warto potestować taki sam przed zakupem, wtedy będzie wiadomo czy sie spodoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 16.10.2009 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Właśnie po raz kolejny stoimy przed decyzja: czym ogrzać dom. Co fachowiec to inna opinia. W projekcie jest GAZ. W Ciężkowie nie ma szans na gaz ziemny a więc butla. Jeśli butla w podziemna. Polecany na forum fachowiec poleca gaz jako bezobsługowy. Druga strona medalu to cena gazu, która jest wyższa niż np ekogroszek. Za jest mała kubatura i planowane inwestycje w ograniczenie strat ciepła (styropian ociepleniowy 15 na pióro-wpusty, okna trzy szybowe) oraz bezobsługowość i czystość (można dodać ekologię). Przeciw: wielki podziemny zbiornik który co 10 lat musi być wykopany (tu problem z dojazdem sprzętu do jego wydobycia), cena gazu. Na plus może być również to że jeśli podpisujemy umowę z dostawcą, ten zapewnia projekt, montaż butli (my musimy tylko dziurę wykopać) a później wbudowany GPS informuje o zużyciu gazu (można płacić miesięcznie) lub o konieczności "zalania" butli. Straszne wybory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 16.10.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 witajcie, a będziecie robić kominek? bo może z płaszczem i wtedy dodatkowo ogrzewanie elektryczne dwutaryfowe? i może kolektory na lato niektórzy na forum chwalą sobie, że ogrz.elektryką z nowych domach dobrze docieplonych wcale nie wychodzi drogo, natomiast inwestycyjne jest sporo tańsze niż gaz. jest sporo na ten temat na forum bodajże jezier i chybampoplaw tak ma albo sporo się wypowiadali, tylko, ze 15cm styropianu to chyba mało, ogrzewający prądem zakładają min 25 chyba nie wiem, może już czytaliściehttp://forum.muratordom.pl/ogrzewanie-gazowe-czy-super-nowoczesne-elektryczne,t42110.htmhttp://forum.muratordom.pl/ogrzewanie-elektryczne-podlogowe,t54882.htmhttp://forum.muratordom.pl/czym-ogrzewamy-gaz-propan-olej-wegiel,t28531.htm ja zastanawiałam się nad takim układem, ale będzie gaz bo jest tuż za płotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 16.10.2009 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Gdybyśmy mieli gaz za płotem to byśmy sie nawet nie zastanawiali. To chyba najtańsza opcja. Ocieplenie grubsze niż 15-20 spowoduje zachwianie proporcji budynku więc odpada. Kominek z płaszem i rozprowadzeniem gorącego powietrza też sie nie kalkuluje. Robilismy juz takie symulacje. Wystarczy to co ogrzeje przez szybę Co do ciepłej wody to rozważamy ogrzewanie latem przez II taryfe prądem Ale to dodatek do ekogroszku Czyli wybór nie jest prosty. KamaG dzieki za linki część z nich juz przeglądalem a inne sa ciekawe Ps jak idzie budowa? Zalewacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts