Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pchełki Ani i Grzesia

AGP

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Decyzja odnośnie pokrycia dachu uległa zmianie. Będzie BRAAS Bałtycka Cisar, kolor antracyt.

http://www.monier.pl/uploads/pics/d024385b6c_01.jpg - pierwsza z prawej

Przekonał nas koszt. Monier sporo obniżył cenę BRASSA. Do tego zaproponowano nam rabat :D

Ta koncepcja jest już nieodwracalna, bo... zamówiliśmy kompletne pokrycie wraz z oknami dachowymi i orynnowaniem :wink:

Wcisnę swoje trzy grosze :wink:

Baaardzo dobry wybór ! I nie jest to moja opinia - tylko mojego dekarza.

Ja ... jak to kobieta najpierw szukałam kształtu i koloru :oops: ,poźniej dopiero analizowałam jaka powłoka i zamki ( a zamki bardzo ważne ! )

Dobrze sie docina i taniej mnie skasował niż za ceramiczną, nie miałam dużo odpadów i uszkodzeń a na koniec powiedział

"Wie pani- to taki mercedes wśród betonowych dachówek"

I dobrze - myślę sobie. Lepiej mieć betonowego mercedesa ...jak ceramicznego "malucha" :lol:

Kolor na dachu wychodzi super.

Jakie rynny wybraliście ?

Na wszelkie pytania odpowie ANIA :p

A ja życzę miłego dnia:

http://mainhg.demotywatory.pl/uploads/201001/1264692343_by_radoslav_500.jpg

http://mainhg.demotywatory.pl/uploads/201001/1264694477_by_Sumek182_500.jpg

http://mainhg.demotywatory.pl/uploads/201001/1264776578_by_kurzel_500.jpg

http://mainhg.demotywatory.pl/uploads/201001/1264805419_by_koloryt_500.jpg

Wcisnę swoje trzy grosze :wink:

Baaardzo dobry wybór ! I nie jest to moja opinia - tylko mojego dekarza.

Ja ... jak to kobieta najpierw szukałam kształtu i koloru :oops: ,poźniej dopiero analizowałam jaka powłoka i zamki ( a zamki bardzo ważne ! )

Dobrze sie docina i taniej mnie skasował niż za ceramiczną, nie miałam dużo odpadów i uszkodzeń a na koniec powiedział

"Wie pani- to taki mercedes wśród betonowych dachówek"

I dobrze - myślę sobie. Lepiej mieć betonowego mercedesa ...jak ceramicznego "malucha" :lol:

Kolor na dachu wychodzi super.

Jakie rynny wybraliście ?

Wciskaj, wciskaj. Bardzo się cieszę, że popieracie nasz wybór.

Rynny wzięliśmy PVC, a to z uwagi na późniejszą ewentualną łatwość wymiany jej fragmentów.

Aga, a wy jakie macie rynny?

Witam :D I gratuluję wyboru dachówki :D My wybraliśmy tę samą - kolor kasztan :)

Piękne zdjęcia ze spaceru... Zwłaszcza te wiosenne :D Aż cieplej się robi na duszy, gdy człowiek takie obrazki ogląda :)

Sądząc ,po nowych fotach ,tęskni się za wiosną ,nie? :D :D :D ,

Dziękuję Ci dobra kobieto za te bazie, bom już podupadała na duchu. Ale skoro są bazie, to i wiosna będzie.

:lol:

wiosna, wiosna...........byle do wiosny :p :p :p

Oby jak najszybciej. Przyznam szczerze, że ja to gapa jestem i obok tej wiosny chodziłam już w sobotę :oops: Dopiero AGP-ON mi ją pokazał.

Teraz czekamy na resztę - ptaszki, trawkę, kwiatki itp. No i temperaturę. Śniegowi tez już dziękujemy :evil:

No rzeczywiście gdzieś WIOSNĘ wypatrzyli :o Kiedy zawita na dobre?? Pytaliście??? :wink: Fantastyczne zdjęcia ze spaceru :lol: (no, nie tylko :wink: )

A ta dobra cena na Porotherm to można wiedzieć ile?

Pozdrawiam :D

5,65 zł brutto z dowozem i rozładunkiem za Wienebergera 25 cm P+W

No rzeczywiście gdzieś WIOSNĘ wypatrzyli :o Kiedy zawita na dobre?? Pytaliście??? :wink: Fantastyczne zdjęcia ze spaceru :lol: (no, nie tylko :wink: )

A ta dobra cena na Porotherm to można wiedzieć ile?

Pozdrawiam :D

5,65 zł brutto z dowozem i rozładunkiem za Wienebergera 25 cm P+W

Dodam, że dowożą sukcesywnie według aktualnej potrzeby (z dnia na dzień)

Czyli nie ma obawy, że zwalą nam całą działkę materiałami.

miałam kiedyś takiego żółwika :D uwielbiałam go karmić truskawkami, a on je uwielbiał i wyglądał wtedy dokładnie tak jak ten z fotki :lol: i trzeba było na paluchy uważać bo czasami tak się zapamiętywał, że kąsał co popadnie

PS. Ania dzięki za pw, jak my już wszystko zakupimy (obróbki i rynny) to porównamy jak nam kosztowo wyszło, będzie wiedza jaka jest różnica w cenie,

Wciskaj, wciskaj. Bardzo się cieszę, że popieracie nasz wybór.

Rynny wzięliśmy PVC, a to z uwagi na późniejszą ewentualną łatwość wymiany jej fragmentów.

Aga, a wy jakie macie rynny?

My szarpnęliśmy się na stalowe Galeco ... ale nie wiem czy będziemy zadowoleni .. Już nam pokazały "rogi". Zapchały się mokrym śniegiem w październiku i se przeciekły najzwyczajniej w świecie. Oczy mi wyszły na wierzch :o Okazał się, że uszczelki są w nich do wysokości 3/4 rynny bo i po co wyżej ? Rynna to nie wanna ... a że śnieg nie woda ... to już nie wina producenta. Myślałm że tam na zawał "zejdę" jak mi to zaczęło na chałupę pryskać :evil:

http://mainhg.demotywatory.pl/uploads/201001/1264805419_by_koloryt_500.jpg

Bardzo śmieszne :evil:

Aniu czy to twoja torebka..... 8)

Powiem tak: wydaje mi się, że mam w torebce porządek, bo generalnie porządek lubię i męczy mnie chaos. Jednak. gdy dzwoni telefon... często nie mogę go znaleźć :lol: Więc coś w tym jest :wink: