dulis 05.02.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 ja też się podpisuje pod oczekiwaniem wiosny. Ta zimowa aura już mnie dołuje........... ja chcę już nosić cegły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 05.02.2010 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 dulis, poodśnieżaj sobie najpierw Ani u was ani u nas fundamentów nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dulis 05.02.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 właśnie się dzisiaj z mężem śmialiśmy , że jek przyjdzie odwilż to na budowę pontonem podpłyniemy widzę , że u Was zakupy pełną parą.............my też powoli zamawiamy conieco. dzisiaj był temat "piec".......... i tak codziennie, wracam z pracy ok. 18 i zanim coś zjem to już mąż zasypuje mnie milionem pytań............... wszystko byłoby ok gdyby chociaż coś już się działo na tej działce, a tak to tylko się dołuję.................kiedy zaczniemy...............czy zdążymy ze wszystkim w zaplanowanym czasie.............CZY WYSTARCZY KASY???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megana 05.02.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2010 AGP - płytki podobają mi się, jutro będę szukać do salonu, to sprawdzę jak wyglądają ( jeśli będą w sklepie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 06.02.2010 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 megana, daj znać koniecznie. A trzecia klasa ścieralności wystarczy do salonu i korytarza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 06.02.2010 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 dzisiaj był temat "piec".......... U nas tez od wczoraj jest temat - "piec". Byliśmy już w zasadzie zdecydowani, ale jedna wizyta w Iwonie zburzyła nasz cały tok rozumowania. dulis, w czym wy zamieracie palić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dulis 06.02.2010 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 my będziemy palić ekogroszkiem.Też mamy za sobą wizytę w Iwonie.Jeździmy tam w sumie za każdym razem jekczegoś potrzebujemy i chyba piec był ostatnią rzeczą o którą tam pytaliśmy.Oni te cenyto chyba z księżyca biorą.Miał być u nas piec Zębiec, ale po konsultacji wczorajszej ze znajomymi, którzy mają go - odpada.A wy czym będziecie się grzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 06.02.2010 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 My nie chcemy węgla ani ekogroszu i szukamy alternatywy. Ostatnio przerabiamy gaz płynny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 07.02.2010 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 My nie chcemy węgla ani ekogroszu i szukamy alternatywy. Ostatnio przerabiamy gaz płynny A my chcemy węgiel -gaz niestety będzie nas kosztował za dużo. wczoraj spotkałem się z 5 hydraulikiem i pan wygrał konkurs na prace pompa,piec,kotłownia w naszej Pchełce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 07.02.2010 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Niestety i Nas ekonomia sprowadziła na ziemię Zaproponowano nam kocioł na ecopellet i to całkiem przyzwoity. Ma dobrą elektronikę i system samoczyszczący. Po pellecie zostaje minimalna ilość popiołu, który można wykorzystać jako... nawóz. Mamy kilka kotłów do wyboru między innymi taki z dodatkowym rusztem wodnym umożliwiającym spalanie również innych paliw stałych. Plany co do przyszłości kotłowni legły w gruzach. Niestety kotły są duże z natury a dodawszy zasobnik i podajnik to już całkiem duże. Ale już mamy plan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 07.02.2010 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 A my chcemy węgiel -gaz niestety będzie nas kosztował za dużo. wczoraj spotkałem się z 5 hydraulikiem i pan wygrał konkurs na prace pompa,piec,kotłownia w naszej Pchełce. Pompa? Czyżbyście rozważali pompę ciepła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 07.02.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Piec Warmet SDS Ceramik na paliwo stałe -miodzio i wchodzi do Pchełki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chester633 07.02.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 A my chcemy węgiel -gaz niestety będzie nas kosztował za dużo. wczoraj spotkałem się z 5 hydraulikiem i pan wygrał konkurs na prace pompa,piec,kotłownia w naszej Pchełce. Pompa? Czyżbyście rozważali pompę ciepła? Pompa, ale głębinowa do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMirek 07.02.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Anka ,kotłownia jest mała ,ale nie beznadziejnie ,trzeba pokombinować z kominem i coś się tam zmieści.W tym piecu na okopellet, to można czym innym palić,czy dzie tam ,żeby nie było ,jak z ekogroszkiem ,cena w górę ,bo popularne się stało. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 07.02.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 LIPA JEST. Próbujemy upchać w kotłownię piec ze zbiornikiem na paliwo i zasobnikmało miejsca się robi i to drastycznieNie wiem co zrobić aby był dostęp do wyczystki. A jeszcze przewody, reduktory itp.Gdzie to wszystko wepchnąć? Normy są "debilne" - minimalna wysokość pomieszczenia kotłowni powinna wynosić 2,5m- odległość między ścianą a bokiem kotła 20 do 50cm- odległość od tylnej ściany kotła 0,7m- odległość od przedniej ściany min. 1m http://www.acala.pl/aaa/kotlownia1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaMirek 07.02.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Jakoś z tego trzeba wybrnąć ,bez podajnika ,się zmieści,ale z ,ciężka sprawa . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 07.02.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 dokładnieBez to chyba nie ma sensu. Zimą nie da się nigdzie wyjechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 08.02.2010 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Witam z rana. http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201002/1265445987_by_madzik19_500.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 08.02.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201002/1265387516_by_fanatics_500.jpghttp://statichg.demotywatory.pl/uploads/201002/1265386286_by_pajou_500.jpghttp://statichg.demotywatory.pl/uploads/201002/1265385637_by_Trooperrim_500.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP-ON 08.02.2010 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2010 Kotłownia - ciąg dalszy... http://www.acala.pl/aaa/kotlownia2.jpg Problem: czy można obrócic komin i jakich zmian konstrukcyjnych to wymaga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts