Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Pchełki Ani i Grzesia

AGP

Recommended Posts

pogoda długoterminowa:

http://www.acala.pl/aaa/klimat1.jpg

http://www.acala.pl/aaa/klimat1.jpg

Luty: pierwsza dekada lutego mroźna z opadami śniegu. Druga dekada lutego przyniesie kontynuacje zimy z krótkimi odwilżami. Trzecia dekada lutego odwilżowa.

Marzec: pierwsza dekada marca ciepła i mokra. Druga dekada marca przyniesie chwilowy powiew zimy. Opadów dużo.

• Odpowiedzi 4,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pogoda długoterminowa od 15 lutego do 28 lutego. Temperatura w okresie od 15 lutego do 28 lutego, będzie się wahać: w nocy od najniższej -15/-12 stopni C (lokalnie możliwe spadki do -17 stopni C), dotyczy ta temperatura południowej i wschodniej części Polski. Takie temperatury wystąpią nocą z 15 na 16 i 16 na 17 lutego. Na wysokości 2m, przy gruncie będzie jeszcze zimniej. Do maksymalnej w nocy 2/5 stopni C. W dzień od najniższej -5/0 stopni C. Do maksymalnej 8/11 stopni C w południowo-zachodniej, południowej i południowo-wschodniej Polsce 18, 19, 25, 26 i 27 lutego. Opadów dużo do 22 lutego, później przejściowo mniej i po 27 lutym ponownie dużo. Poniedziałek, mroźny, pochmurny z przelotnymi opadami śniegu. Opady w centrum będą silniejsze i trwać będą dłużej. Wtorek z przejaśnieniami w rozpogodzeniami na zachodzie, południowym-zachodzie, północnym-zachodzie i południu. W pozostałej części popada przelotnie śnieg. Temperatura wzrośnie do dodatnich wartości w województwach południowych. Po za tym temperatura będzie lekko ujemna. Środa 17 lutego do południa w miarę pogodna, później popada przelotnie na północy i północnym-wschodzie śnieg. W pozostałej części kraju deszcz ze śniegiem i deszcz. Na południu, południowym-zachodzie i południowym-wschodzie, temperatura wzrośnie do 5/3 stopni C. Na pozostałym obszarze wahać się będzie w granicach -1/1 stopnia C. Mroźniej w podlaskim i warmińsko-mazurskim ok. -3 stopni C. Czwartek 18 lutego i piątek 19 lutego wszędzie przyniesie odwilż. W województwach północnych temperatura wzrośnie do 0/2 stopni C. W centrum do ok. 3/4 stopni C. Najcieplej będzie na południu, południowym-zachodzie i południowym-wschodzie do 8/11 stopni C. Dni zapowiadają się pochmurne z przelotnymi opadami deszczu ze śniegiem i deszczu. Sobota przyniesie pogodowy podział Polski na dwie strefy. W południowej, południowo-wschodniej, wschodniej, północno-wschodniej i centralnej panować będzie odwilż z opadami deszczu ze śniegiem i deszczu. W pozostałej części słaba zima z opadami śniegu. Niedziela 21 lutego, chłodniejsza z przelotnymi opadami śniegu. Kolejne dni od poniedziałku 22 lutego do niedzieli 28 lutego, przyniosą z każdym kolejnym dniem wzrost temperatury. Nocami początkowo pojawiać się będą przymrozki. Po 25 lutym nawet w nocy temperatura pozostanie dodatnia. Możemy liczyć na dłuższe chwile słoneczne. Od 27 lutego nastąpi załamanie pogody. Odwilż spowoduje masowe podtopienia. Najgorszy scenariusz z możliwych rysuje się nam po 22 lutym, kiedy w Polsce dojdzie do znacznego ocieplenia i postępować będzie szybkie topnienie śniegu i lodu, co w konsekwencji doprowadzi do powodzi. Obecnie ciężko jest określić, jakie obszary zostaną zalane. Prawdopodobnie południe kraju ucierpi najbardziej. Miejmy nadzieje, że prognozy pogody zmienią się i odwilż postępować będzie powoli. Data wydania prognozy pogody: 14 luty 2010.

źródło: http://www.pogodadlugoterminowa.com.pl/

Mała korekta do ogrodzonka-opcja "złoty sąsiad - Kargul" - brak drutu kolczastego po napięciem ...i owczarka kaukaskiego :wink: :lol: :lol: :lol:

A poza tym - fajne pomysła. Poszperam może w moich złodziejskich łupach. Też podkradałam ogrodzenia :oops: :roll: :lol:

A do tej pogody - to korektę jakąś poproszę ...jednak :evil:

Wczoraj wywlokłam większość śniegu z działki

http://img231.imageshack.us/img231/8076/dsc1244m.jpg

Matko ! Gdybym wiedziała, że odciągnięcie od betonowych słupków będzie miało takie konsekwencje ... :o :o :o

Muszę ratować sytuację !

Haloooooooo ! AGP-inko to tutaj był twój płotek

http://www.drewbet.pl

a dokładnie tutaj :

http://ogrodzenia.drewbet.pl/index.php?go=ogrodzenia-lupane-101

Noooo ? Ładne nie? A kredeczki zrobimy w przedszkolu - dobrze?

:wink: :lol: :lol: :lol:

no dobrze :roll:

Ale się mój AGP-ON rozhulał z płotkami :wink:

Kurcze, te formy do betonu mi sie podobają - wielkiej przeciwniczce betony na ogrodzeniu :lol: Ale wyglądaja bardzo przyzwoicie i lekko.

Ogrodzenie tarasu - odpada. Nie pozwolę aby mi coś zasłaniało widoki. Myślę, że nie będzie tak wysoko i nie pospadamy :roll:

A te z samych desek super, ale ja Dharmy po wsi ganiać nie będę :wink:

Mała korekta do ogrodzonka-opcja "złoty sąsiad - Kargul" - brak drutu kolczastego po napięciem ...i owczarka kaukaskiego :wink: :lol: :lol: :lol:

A poza tym - fajne pomysła. Poszperam może w moich złodziejskich łupach. Też podkradałam ogrodzenia :oops: :roll: :lol:

A do tej pogody - to korektę jakąś poproszę ...jednak :evil:

Wczoraj wywlokłam większość śniegu z działki

http://img231.imageshack.us/img231/8076/dsc1244m.jpg

Jeżyczku kochany, szukaj szukaj tych ogrodzeń. A ty właściwie jaki masz pomysł na swój płotek?

Ale masz teraz masz elegancko na działce. Aż mi głupio :oops: Muszę chociaż namówić AGP-ONka na odśnieżenie fundamentu. Ciągle mi powtarza, że nic mu nie będzie, a ja upierdliwie gadam, że mu się woda za kołnierz styropianowy powlewa :roll:

Jeżyk a gdzieś Ty ten śnieg sprzedawała? nie wzieły by i ode mnie? :lol:

cuś się obawiam że po tej prognozie co nam ja był AGP-ON przedstawił, to ja piorunem muszę po wodery lecieć i kajak jaki :roll:

u nas zawsze jest wilgotno na działce to jak zacznie topnieć niechybnie błoto mnie pochłonie :x

Jeżyk a gdzieś Ty ten śnieg sprzedawała? nie wzieły by i ode mnie? :lol:

cuś się obawiam że po tej prognozie co nam ja był AGP-ON przedstawił, to ja piorunem muszę po wodery lecieć i kajak jaki :roll:

u nas zawsze jest wilgotno na działce to jak zacznie topnieć niechybnie błoto mnie pochłonie :x

Jak to gdzie. Kama, nie wiesz gdzie się teraz snieg sprzedaje? Oczywiście do Vancouver :wink

Nooo jezdem !

Nosi mnie już ...nosi. Na budowie byłam - rekonesans zrobić.

Jutro mam dłużycę z transportem materiału na garaż i ścianki działowe. Ciekawe czy mi się nie zakopie :o

W gminie byłam - za numerkiem :wink: A co ? Też będę miała.

No ! Se polatałam !

Ogrodzonko będę miała pewnie wsiowe albo balowe.

Przebuszuję fotki i zapodam co mi się najbardziej podoba.

Na szczęście na razie jest siatka - więc wasze psy mi nie pouciekają jak będą skopywać ogródek :wink: :lol: :lol:

A ten piecyk to wam wlazł jak ...moja chałupa przy rowie - na styk.

Przyślijcie mi jego cenę i pojemność zasobnika ok ?

a ja upierdliwie gadam, że mu się woda za kołnierz styropianowy powlewa

Trzeba wziąć szufelkę do zabaw śniegowych :p w sobotnie przedpołudnie i trochę poszuflować i od razu można wejść do kotłowni bez nabierania powietrza w płuca-co by być szczuplejszym. 8)

Jak się dostanie woda między styropian a bloczki fundamentowe-będzie lipa. :( i w marcu wyskoczy temperatura np.-10. :evil: :(

Cuś w kotłowni zgubiliśta 50 cm :-? , 41 cm to nawet Szwarceneger na wdechu nie ma. :o

Nie obiecuj tylko przyłaź :wink:

A wiosna na nalot się szukuj :lol:

No to przylazłem. Drzwi ze sobą przyniosłem.

Moje są stalowe z KMT.

Te konkretnie moje znajdziecie w dziale "WEJŚCIOWE KMT CLASSIC", tłoczenie V, kolor: orzech ciemny. Ale złoty dąb też mają :wink: .

Kupowałem je 2 lata temu - cena była 1530zł z montażem. Coś mi się zdaje, że teraz są znacznie tańsze :evil:

O alarmy już się dowiadywaliście?

Jeśli chcecie znać szczegóły oferty, jaką ja dostałem, to mogę wysłać wam Emila z załącznikami - podajcie adres (albo gwałćcie Jeżynę o przesłanie kopii, bo już jej wysłałem).

Okna mam z OKNOPLAST-Kraków, ale brałem też pod uwagę Schuco (już je znacie) i Abatex.

Cen za okna nie ma chyba sensu podawać, bo raz, że nieaktualne, a dwa, że inne rozmiary i ilość.

Na wiosenny nalot zacznę się szykować jak śniegi zejdą. Na razie jeszcze się nie boję i mogę wam spokojnie dokuczać 8) : nie obawiacie się tych paragrafów za sutenerstwo i zmuszanie do nierządu? 8)

(na pewno zaraz ta pyskata Jeżyca was weźmie w obronę... nie wiem - działkę jej odpalacie czy jak? :roll: )

Nie obiecuj tylko przyłaź :wink:

A wiosna na nalot się szukuj :lol:

No to przylazłem. Drzwi ze sobą przyniosłem.

Moje są stalowe z KMT.

Te konkretnie moje znajdziecie w dziale "WEJŚCIOWE KMT CLASSIC", tłoczenie V, kolor: orzech ciemny. Ale złoty dąb też mają :wink: .

Kupowałem je 2 lata temu - cena była 1530zł z montażem. Coś mi się zdaje, że teraz są znacznie tańsze :evil:

O alarmy już się dowiadywaliście?

Jeśli chcecie znać szczegóły oferty, jaką ja dostałem, to mogę wysłać wam Emila z załącznikami - podajcie adres (albo gwałćcie Jeżynę o przesłanie kopii, bo już jej wysłałem).

Okna mam z OKNOPLAST-Kraków, ale brałem też pod uwagę Schuco (już je znacie) i Abatex.

Cen za okna nie ma chyba sensu podawać, bo raz, że nieaktualne, a dwa, że inne rozmiary i ilość.

Na wiosenny nalot zacznę się szykować jak śniegi zejdą. Na razie jeszcze się nie boję i mogę wam spokojnie dokuczać 8) : nie obawiacie się tych paragrafów za sutenerstwo i zmuszanie do nierządu? 8)

(na pewno zaraz ta pyskata Jeżyca was weźmie w obronę... nie wiem - działkę jej odpalacie czy jak? :roll: )

No właśnie o drzwiach KMT też myślę (mam je w dzienniku). W grę wchodzą one lub Gerda.

Słyszłam o oknach Oknoplasu Kraków pozytywne opinie, ale nie udałam sie do nich po ofertkę - gdzie w Łodzi mają przedstawiciela? Mamy wycenę od Mielczarka, Makra-Met i jeszcze z takiej firmy z Antoniewa, ale ta ostatnia odpadała na starcie.

Jeszcze nie dzwoniliśmy do alarmiarza i chętnie otrzmam "Emila". Wysyłam ci adresik na PW.

Ja ci dam dokuczać :evil: Nikogo nie zmuszaliśmy. To pomówienie jakieś jest :wink: Na też są paragrafy :p