Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wełna + styropian - efekt ?

berni

Recommended Posts

Wpadł mi do głowy pomysł odlotowy :roll:

do rzeczy, Otóż jak wiadomo styropian jest trzykrotnie tańszy od wełny mineralnej, ale mór nie oddycha, trzeba rozszczelniać okna itp. A gdyby tak stosować go naprzemiennie z wełną, jedna warstwa wełny nad nią styropian i tak dalej.

Efekt oddychający mór za małe pieniądze.

Pytałem w hurtowni, sprzedawca wybałuszył oczy i przez piętnaście sekund tylko eeeee...., są tynki, które można stosować do jednego i drugiego.

Czekam na opinie.

pozdro...wienia

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: berni dnia 2002-04-15 20:13 ]

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: berni dnia 2002-04-15 20:14 ]

[ Ta Wiadomość była edytowana przez: berni dnia 2002-04-15 20:15 ]

On 2002-04-15 20:13, berni wrote:

A gdyby tak stosować go naprzemiennie z wełną, jedna warstwa wełny nad nią styropian i tak dalej.

Efekt oddychający mór za małe pieniądze.

Pytałem w hurtowni, sprzedawca wybałuszył oczy i przez piętnaście sekund tylko eeeee...., są tynki, które można stosować do jednego i drugiego.

Berni - bez obrazy ale sprzedawca zareagował OK. Taka ściana nie może oddychać prawidłowo, bo warstwa styropianu wg. wszelkich informacji o których wiem, nie przepuści pary wodnej dalej do wełny. Jeśli na dodatek pod daną warstwą wujdzie punkt Rosy to masz poważny problem.

Zdecydowanie polecam jeden materiał.