Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grzejniki

Recommended Posts

Kupilem Kermi.

wydaje mi sie ze grzejniki róznych firm niewiele sie róznia miedzy soba -> kwestia

tylko ile rabatu sie wywalczy :)

Fakt - niektóre tansze (np. krajowy Idmar) sa troche gorzej wykonczone ale raczej

watpie zeby byly róznice mocy grzejników przy tej samej wiekosci - fizyki nie da sie

oklamac :)

hej - Krzysiek

Ja też mam Kermi, i póki co nie mam powodów do narzekań. Instalatorzy jednak nie powiesili ich na oryginalnych hakach (zacięte rury) twierdząc, że w starych murach takie haki nie trzymają i przywieźli inne haki osadzane na 3 kołki. Grzejniki zdejmują się łatwo (panowie musili wymienić 4 - bo zmontowali wpierw za wysokie...).

Pozdrowienia

Ja mam Cosmonovę, 1 Korado okazyjnie kupione i jednego Brugmana kupionego właśnie ze względu na dużą moc. Jeśli chodzi o tego ostatniego to chciałbym przestrzec przed jednym - mocowanie tych grzejników to po prostu PORAŻKA!!! Aby trochę zaoszczędzić na produkcji grzejników "lewych" i "prawych", Brugman robi jeden grzejnik uniwersalny BEZ UCHWYTÓW, który wiesza się na lichych wieszaczkach. W porównaniu z innymi firmami - tandeta straszna.

Jeśli już zdecydowano jakie, to teraz : zasilanie dolne, czy boczne ? Jaka różnica w użytkowaniu, wyglądzie, czy jeszcze w czymś innym ???

Zdecydowanie dolne. Mam Brugmany z dolnym i bocznym zasilaniem. Od strony użytkowej nie ma różnicy ale z dolnym znacznie estetyczniej wyglądają. W obydwu przypadkach rurki wychodzą ze ściany.