Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Skoki narciarskie

Wowka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 95
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Ja też oglądam :D . Właściwie od dziecka. Kiedyś z tatą i bratem. Na turniej 4 skoczni zawsze czekałam z wypiekami. Nawet po imprezie sylwestrowej.

Teraz czasem oglądam sama, czasem z mężem.

Zawsze miałam swoich ulubionych skoczków innych nacji, oczywiście trudno było kibicować Polakom, którzy nie wychodzili z eliminacji :( .

I teraz kibicuję nie tylko naszym, choć jasne, że to im życzę najlepiej.

Na nartach nie skaczę, chyba, że podrzuca mnie na muldach :wink: .

Pozdrawiam serdecznie

Niestety, sobota i niedziela nie były zbyt udane sportowo..... chociaż organizatorzy sprowadzili za 250 000 euro snieg ze Szwajcarii.

A tak na marginesie to ciekawi mnie czy Niemcy (kraj unijny)sprowadzając na skocznie śnieg ze Szwajcarii (poza Unią) płacili na granicy Mehrwertsteuer (ichni VAT). I w jakiej wysokości :wink:

Co o tym sądzicie? :p

To pytanie zrodziło się pod wpływem dyskusji o podwyżsce stawki Vat na mat. bud z chwilą przystapienia do Unii :wink: :wink: :wink:

Oczywiście ja też trzymam kciuki za Adama... :p

Szanse na zdobycie czwartego z rzędu Pucharu :p ma o wiele większe niż na wygranie Turnieju czterech skoczni... :( już Niemcy coś wymyślą... :evil:

Krystin przesadasz, albo ktoś jest dobry i wygrywa, albo jest słaby i mówi, że wiatr nie ten, kostium nie pasuje, śnieg za śliski itp... :wink:

Adaś na pewno wygra i tym razem.

Czuję to przez skórę.

A jak on, taki skromny, "wyjmie" czwarty z kolei puchar to po raz czwarty się ze szczęścia chyba popłaczę. :oops:

Uwielbiam jak z nimi wszystkimi na koniec wygrywa i każdemu jeszcze po drodze do tej wygranej pogratuluje gorszego miejca.

A reszta niech w tym roku z progu spada jak najbliżej :evil:

Oczywiście ja też trzymam kciuki za Adama... :p

Szanse na zdobycie czwartego z rzędu Pucharu :p ma o wiele większe niż na wygranie Turnieju czterech skoczni... :( już Niemcy coś wymyślą... :evil:

Krystin przesadasz, albo ktoś jest dobry i wygrywa, albo jest słaby i mówi, że wiatr nie ten, kostium nie pasuje, śnieg za śliski itp... :wink:

Pogadamy po T.CZ.S. :-?

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...