Tyson 30.08.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Firma zajmuje sie sprzedaza i montazem drzwi, paneli, itpKto mial do czynienia z ta firma? Pan Czyż sprzedaje m.in przez Allegro: http://allegro.pl/item709242204_drzwi_dre_arte_60_rabat_do_30_cala_polska.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ortokobolt 27.01.2012 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Odradzam tą firmę. Zamówiłam u nich kasetę do drzwi, futryne i samo skrzydło. Mili tylko do momentu wpłacenia środków na konto. Efekt taki że terminu nie dotzrymuja a z 2 tygodni zrobiło się u nich 6. Kaseta do montażu nie zawierała wszystkich części, których mi nawet nie dosłano po reklamacji. Gdy domaga się swego BEZCZELNOŚĆ i CHAMSTWO wychodzi z włascicieli w rozmowie telefonicznej. !!!!!! Odradzam wszystkim !!!!! Nie warto być tak traktowanym za swoje pieniadze!!!!! warto poszukac innej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firmaszach 17.02.2012 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Ciepłe słowa od konkurencji zawsze miło usłyszeć która nie radzi sobie z terminami( logistyka,logistyka ..., Szanowny kliencie Ortokobolt ( szkoda że nie nasz ) chamskiej obsługi nie zaznasz chyba że chamstwo z Ciebie wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konrad001 02.03.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Również odracam te firme. Kultura obsługi ,kultura pracy poniżej krytyki. Standardy rodem z PRL-u. Zamówiłem drzwi wraz z osadzeniem, to co zaistalowano oraz jak to zrobiono poniżej krytyki.Sprawa ma swój ciąg dalszy w Sądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidiasz 07.03.2012 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Ja też nie mogę polecić firmy. Problem już na etapie przekazania zamówienia do producenta, gdzie firma unika odpowiedzialności za swoje niedopatrzenie. Bez zmrużenia oka wykorzystując nieścisłości prawne.Próby polubownego załatwienia sprawy - bezskuteczne. Mimo deklaracji, firma nie ma pojęcia co oznacza rzetelność w postępowaniu z klientem.Na podstawie doświadczeń handlowych. O wykonawstwie sie nie wypowiem - na szczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laszlo44 18.07.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 I ja tej firmy nie polecam, z tego co zauwazylem to juz jej nie ma w Elb, pewnie jeszcze sa w Sztutowie i Nowym Dw Elbgrzechy glowne:- nieterminowosc- niechlujny montaz- skandaliczne podejscie do klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wizard555 07.09.2012 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Potwierdzam wszelkie powyzsze zarzuty. Bardzo lekceważący stosunek do klienta. Coś takiego jak gwarancja nie istnieje w tej firmie. Od 3 tygodni walczę o wizytę gwarancyjną. Bez skutku. Jestem mamiony obietnicami telefonicznymi. Umawiają się na termin i po prostu się nie zjawiają. Zmarnowałem kilkanaście godzin w ciągu ostatnich 3 tygodni oczekując na umówioną wizytę. Nikt się nie zjawia. Słyszę od znajomych, że mieli podobne problemy z firmą SZACH. Nie dziwię się, że w Elblągu są spaleni. Odpuściłem kontakt z nimi. Moją sprawę zamierzam poruszyć w innej instytucji. Zastanówcie się głęboko zanim kupicie cokolwiek w tej firmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 07.09.2012 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Ile są warte opinie ludzi mających jeden post? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wizard555 07.09.2012 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Tak, jak najbardziej masz rację. Nie rejestrowałbym się na tym forum, gdybym nie miał problemów z firmą SZACH. Tylko i wyłącznie w tym celu się zarejestrowałem. Szukałem w internecie opinii innych ludzi o tej firmie i natknąłem się na ten wątek. Myślałem, że przesadzam sądząc. Przed oskarżeniem kogokolwiek o brak rzetelności wolałem się upewnić, że nie jestem jedynym pokrzywdzonym przez tą firmę. Nie chodzi mi o finansowe straty. Boli mnie bardziej lekceważący stosunek i jeśli mój post uchroni kogoś innego to tyle będzie wart. Jaka ta wartość będzie? Odpowiedz sobie sam/a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firmaszach 13.09.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Jest to mi przykro czytając negatywne opinie które są skierowane w naszą stronę , jednak klient utożsamia produkt z wykonawcą i sposoby załatwienia reklamacji a my niestety nie jesteśmy w stanie zaspokoić wszystkich roszczeń klientów, terminy realne z załatwieniem reklamcji w firmie GERDA to ok 3 miesiący , cieszy mnie fakt że opini na temat niezadowolenia z terminu oraz sposobu reklamacji produktów zakupionych w naszej jest niewile jak na ilość zamontowanych drzwi . Zapraszam Elbląg na zakupy do Gdańska. 18 lat w Elblągu i starczy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klientka Szach 14.07.2015 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Odradzam tą firmę. Zamówiłam u nich kasetę do drzwi, futryne i samo skrzydło. Mili tylko do momentu wpłacenia środków na konto. Efekt taki że terminu nie dotzrymuja a z 2 tygodni zrobiło się u nich 6. Kaseta do montażu nie zawierała wszystkich części, których mi nawet nie dosłano po reklamacji. Gdy domaga się swego BEZCZELNOŚĆ i CHAMSTWO wychodzi z włascicieli w rozmowie telefonicznej. !!!!!! Odradzam wszystkim !!!!! Nie warto być tak traktowanym za swoje pieniadze!!!!! warto poszukac innej firmy. Zgadzam się 100 procent prawdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elkaka 01.02.2016 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Firma Szach nie jest firmą godną polecenia, a wręcz przeciwnie, omijajcie ich z daleka. Są niekompetentni i niegrzeczni.Kupiłam u nich drzwi przesuwne w kasecie. Okazało się, że drzwi są innej szerokości, framuga innej i kaseta innej. Pan z firmy szach powiedział, że wystarczy sobie "dociąć" elementy i wszystko będzie w porządku. Za tą cenę jakiej żądają za drzwi, powinni kompletować drzwi, kasetę i framugę o tych samych wymiarach, bądź poinformować o tym, że tego nie potrafią, przed zakupem. Ponadto nie dołączają instrukcji montażu drzwi - widocznie jest za droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funny_pr 13.08.2016 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2016 Witam! Ja też kupiłem drzwi szklane w Firmie Szach, przez allegro. Jestem na etapie wykończania domu i szukaliśmy ładnych drzwi do naszego domu. W pobliskim salonie przez kilka godz. wybieraliśmy piękne drzwi drewniane, piękne wzorniki, różne kolory, ilości szyb, szprosy klamki itp. Już wiedzieliśmy co chcemy kupić i ile zapłacić. No i paniusia mówi: zapraszam za 3 tygodnie Ręce opadły nam bo kończy się*nam umowa wynajmu i drzwi potrzebne już. Znalazłem firmę Szach na allegro, zamówiłem zmodyfikowane drzwi których nie było na aukcji /mam wysokie otwory drzwiowe/, zapłaciłem nawet mniej niż za fornirowane drewniane i dosłownie za 48 h ciężarówka przywozi na budowę starannie zapakowane drzwi szklane z ościeżnicą anodowaną pod wymiar. Pełen obaw kazałem pracownikom sprawdzić czy nie ma w szybie uszkodzeń, /no bo ukruszony szlif kiepsko wygląda/ i szyba idealna, z jednej strony błysk z drugiej piękny trawiony matt, okucia pięknie grają z ościeżnicami /w których nie ma po montażu żadnych widocznych wkrętów, ościeżnica równa idealnie spasowana, i najważniejsze: moja Pani mówi że pasują świetnie i są o niebo lepsze niż "drewniane za 3 tygodnie" Następnego dnia domówiłem pozostałe 8 szt drzwi zapłaciłem /prawie 10 kzł/ i po 3 dniach powtórka: ciężarówka z paletą z szybami i ościeżnicami. Cena lepsza niż w zakupie jednostkowym, wszystkie szyby dokładnie zabezpieczone w transporcie - słowem: INNI POWINNI SIĘ od NICH uczyć. Z pełnym szacunkiem polecam firmę Szach z Elbląga. Grzegorz z Pruszkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof.Gdansk 19.03.2019 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2019 Niestety zanim zamówiłem w tej firmie drzwi nie sprawdziłem opinii o sprzedawcy, czego dziś żałuje. Pierwsze zamówienie jeszcze w miarę ok, mimo tego ze wykonawcy przez miesiąc nie mogli dowieźć właściwej uszczelki od klamki, a termin dokończenia prac odkładali kilka razy tłumacząc ze pracownicy się pochorowali i nie ma kto dokończyć . Jednak przy zakupie kolejnych drzwi z kaseta i futryna wyszedł cały profesjonalizm firmy. Znów kilkukrotne przekładanie terminu, a gdy doszło do montażu to wykonano cześć prac, a pracownicy nie dowieźli faktury choć żądali zapłaty za cała usługę. Gdy odmówiłem zapłaty 20% ceny do czasu dostarczenia faktury i dokończenia pracy zostałem przez właściela firmy zwymyslany. Dokończenie prac znów po kilkukrotnym przekładaniu terminu. Tym razem podczas montażu futryny usługa wykonana bardzo niestarannie, źle odcięte listwy nie złapane poziomy nierówno doklejone elementy jakby pozbierane z kilku różnych typów futryn. Mimo ze nadal nie dostałem faktury zona pod moja nieobecni zapłaciła za cała usługę. Gdy zobaczyłem jakosc wykonanej pracy zwróciłem się do firmy o usunięcie wad dzieła i dosłanien dokumentów sprzedażowych. Żadnego odzewu. Poprawki nie zostały wymiane, faktury nadal nie mam. Gdy dostali cała kwota zupełnie przestali się interesować tematem. Rozmowa z właścicielem poniżej krytyki. Odradzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazimierz11111 08.02.2020 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 Dzień Dobry Chciałbym bardzo polecić Firmę „Szach” ze Sztutowa produkującą drzwi szklane pod zabudowę.Jestem klientem bardzo wymagającym, przywiązuje wagę do szczegółów wykonania artykułu-przedmiotu jak i do obsługi przez sprzedającego. Drzwi, które zamówiłem pod zabudowę dostałem super zapakowane i wykonane, a w czasie montażu mogłem w każdej chwili zadzwonić do Pana Czyża i dostałem wszelkie porady jak montować, składać kasety pod zabudowę. Termin realizacji bardzo szybki od zamówienia. Pod wskazany adres na Dolnym Śląsku trwało to tylko trzy dni. Muszę przyznać, że już dawno nie spotkałem się z takim profesjonalizmem – dlatego napisałem tą opinie. Obsługa i porady wszystko jak w szwajcarskim zegarku a ten rynek dobrze znam. Naprawdę polecam. Pozdrawiam Bulkiewicz KazimierzDolnośląskie 05.02.2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 08.02.2020 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2020 łubudubu łubudubu niech nam żyje prezes naszego klubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michxxl 02.05.2022 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2022 Tragedia tylko tyle, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts