tryllu 30.08.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 Doradźcie mi drodzy forumowicze, Za domem mam 3 metrowej wysokości górę ziemi (wybrana z wykopu - była wymiana gruntu), pewnie ze 40m3. Zrobiona w zeszłym roku w lecie już obrosła metrowymi chwastami. Chciałbym teraz rozgarnąć, rozplantować tę ziemię i zastanawiam się jak to zrobić żeby było porządnie? Czy skosić zielsko na tej hałdzie, skosić zielsko wokół domu, ziemię rozplantować a chwasty spalić?Polać jakąś chemią i potem rozplantować?Nic z tym nie robić, rozplantować i niech sobie samo zgnije? Jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 30.08.2009 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 mam czy tez juz mialem ten sam problem bo jestem w trakcie przygotowywania podloza pod trawnik. taka kupe ziemi mialem od ponad roku, obrosnieta zielskiem, wszystko wyrwalem recznie z korzeniami. dzialke porosnieta skosilem wczesniej, nie dawalem chemi. przyjechal koles traktorkiem zorał, potem zbronowal lekko, teraz widze gdzie piach gdzie ziemia, ziemie zchałdowana rozwioze w te miejsca gdzie piach i doliny, nawet ten piach wybiore i wwioze ziemie ( to mnie czeka), potem zabronuje fleche zeby byla flauta , poczekam na chwasty, chemia zwalcze i zasieje. mam nadzieje ze sie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madwo 30.08.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 wiekszosc tych chwastów pewnie jednoroczne. Skosic zanim sie rozsieja. Szkoda chemi walic bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryllu 30.08.2009 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 myślę że moje już się rozsiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madwo 31.08.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 To skos to co sie rozsiało a potem skos to co wykiełkuje z rozsianego.Koszenie eliminuje chwasty jednoroczne i dwuletnie. Reszte trzeba wybierac albo chemia. Ale na takich nasypanych górach ziemi nawiecej jest jenorocznych chwastów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 02.09.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 ja rozplantowałam bez niczego. Nie było najgorzej. Rozsiały się niecierpki, ale nie są jakoś bardzoo dokuczliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madwo 03.09.2009 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 Anuleek:Roundup tp z grubej rury, jak armatą to zająca. Tez bierzesz antybiotyk jak zaczynasz miec katar?Efekt jest podobny. Irma: przeszedł mi bokiem i sie normalnie tak ciesze jak nie wiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 03.09.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 ja bym płakała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryllu 03.09.2009 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 tego round-up to bym musiał chyba beczkę kupić.ale już zaplanowałem - te co większe odpowiedni koledzy powyrywają, całość wygrabią ze śmieci, resztę skoszą i rozgarniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 03.09.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 tego round-up to bym musiał chyba beczkę kupić. ale już zaplanowałem - te co większe odpowiedni koledzy powyrywają, całość wygrabią ze śmieci, resztę skoszą i rozgarniam. chyba żartujesz 1l w normalnej proprcji wystarczy chyba na hektar , gość w hurtowni doradził , żeby jeszcze wymieszać to z hwastox-em czy jakoś tak bo obydwa załatwiają na cacy co potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryllu 03.09.2009 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 a potem poziomek nie będę mógł z krzaka jeść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 03.09.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 a potem poziomek nie będę mógł z krzaka jeść przestań te głupoty pisać myślisz , że rolnicy chodzą i pielą pola ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryllu 04.09.2009 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 wyluzuj się tam był taki znak. tzw. emikoton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 04.09.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 wyluzuj się tam był taki znak. tzw. emikoton no fakt myślałem , że jakiś nawiedzony ekolog się nawinął a rąbie wszystko z chemią z marketu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 12.09.2009 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 """potem zabronuje fleche zeby byla flauta """"- proszę na polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts