Kisiel 12.12.2003 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 Witam Radość mnie rozpiera - właśnie wczoraj, dokładnie 21 dni po złożeniu zawiadomienia o zakończeniu budowy, dostałem pisemko z PINB - dopełniłem obowiązki wynikające z prawa budowlanego i PINB nie wnosi sprzeciwu. Czyli - KONIEC BUDOWY!!! PINB - Grodzisk Mazowiecki. Nie było inspekcji. Od dziś mieszkam legalnie w moim domku! pozdrawiam! Kisiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 12.12.2003 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 Gratuluję http://home.wanadoo.nl/de.animaties/manbier.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prem 12.12.2003 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 Ja tez gratuluje... tym bardziej ze czeka mnie to samo.Ze zgloszeniem o zakonczeniu czekam jednak do przyszlego roku. Mam nadzieje ze u mnie tez pojdzie gladko... Jakie dokumenty musiales skladac?? Pozrawiam, PREM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kisiel 12.12.2003 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 Dzieki Prem - standardzik, czyli: - inwentaryzacja geodezyjna powykonawcza - dziennik budowy - oświadczenie kierownika + ksero jego wpisu do Izby Inż. Budownictwa - wszystkie protokoły odbiorcze instalacji (gaz, el., wod, kominiarz) - wypełniony druk zawiadomienia - ksero pozwolenia na budowę więcej grzechów nie pamiętam pozdr Kisiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 12.12.2003 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 Kisiel: szczerze gratulacje... kiedy ja będę na tym etapie??... pewnie jeszcze kilka latpozdrawiam i jeszcze raz gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 12.12.2003 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 Jak chciałbym być na twoim miejscu.!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzka 12.12.2003 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 Do wszystkich szczęśliwych "zasiedlonych"! Bardzo chciałabym zgłosić zakończenie budowy i mam wszystkie dokumenty (bądź mogę mieć) i jest tylko jeden problem - nie mam umowy z ZE na przyłącze docelowe, (mam tylko budowlane). I tego już nie załatwię - muszą robić przekop pod drogą i ze względu na mrozy.... Tak się zresztą spodziewałam - z ZE od samego początku nie mogę się dogadać i wszystkie opóźnienia (no większość) to z powodu tego "Królestwa kabli" (nawet wynajęcie pana energetyka do pośrednictwa w kontaktach z nimi nic nie pomogło) A teraz sobie czytam (z zazdrością, nie ukrywam ) jak się meldujecie i rzuciło mi się w oczy, że nikt nic nie pisze o Umowie z ZE (i wodociągami - ale tu chyba nie będzie problemów). Czy ktoś to sprawdza? Czy jest obowiązkowa taka umowa na przyłącze docelowe???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 12.12.2003 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2003 Gratuluje chcialabym byc juz w tym punkcie a przedemna jeszcze cala droga. Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 16.12.2003 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 Kisiel: GRAAAAAATUUUUULACJE !!!! A tak na marginesie: co Ty biedaku teraz będziesz robił. Przecież to tak jak przejście na emeryturę. I pewnie o Forum zapomnisz PS. szczerze Ci zazdroszę, ale i tak będę budował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kisiel 17.12.2003 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 Witam Wszystkim dziekuję za garatulacje. A swoją drogą jest co robić - oprócz domu, nie całkiem dokończonego, szczególnie w środku, jest jeszcze sporo roboty na zewnątrz - będę działkowcem Poza tym jest jeszcze hobby, nie związane z budownictwem. Dziś się zameldowałem pozdr Kisiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am 17.12.2003 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 .....A teraz sobie czytam (z zazdrością, nie ukrywam ) jak się meldujecie i rzuciło mi się w oczy, że nikt nic nie pisze o Umowie z ZE (i wodociągami - ale tu chyba nie będzie problemów). Czy ktoś to sprawdza? Czy jest obowiązkowa taka umowa na przyłącze docelowe???? U mnie wymagali protokołu podpisanego przez elektryka z uprawnieniami, że instalacja elektryczna w domu jest wykonana zgodnie z przepisami. O umowę z ZE nikt sie nie pytał am Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.12.2003 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 Kisiel, Gratulacje , zazdroszczę jak wszyscy. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 17.12.2003 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2003 zielenieję z zazdrości gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Athena7 26.12.2003 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2003 Nie będę oryginalny. Gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts