Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

I po budowie :)

Kisiel

Recommended Posts

Witam

Radość mnie rozpiera - właśnie wczoraj, dokładnie 21 dni po złożeniu zawiadomienia o zakończeniu budowy, dostałem pisemko z PINB - dopełniłem obowiązki wynikające z prawa budowlanego i PINB nie wnosi sprzeciwu. Czyli - KONIEC BUDOWY!!! :)

PINB - Grodzisk Mazowiecki. Nie było inspekcji.

Od dziś mieszkam legalnie w moim domku!

pozdrawiam!

Kisiel

Dzieki :)

Prem - standardzik, czyli:

- inwentaryzacja geodezyjna powykonawcza

- dziennik budowy

- oświadczenie kierownika + ksero jego wpisu do Izby Inż. Budownictwa

- wszystkie protokoły odbiorcze instalacji (gaz, el., wod, kominiarz)

- wypełniony druk zawiadomienia

- ksero pozwolenia na budowę

więcej grzechów nie pamiętam :)

pozdr

Kisiel

Do wszystkich szczęśliwych "zasiedlonych"!

Bardzo chciałabym zgłosić zakończenie budowy i mam wszystkie dokumenty (bądź mogę mieć) i jest tylko jeden problem - nie mam umowy z ZE na przyłącze docelowe, (mam tylko budowlane).

I tego już nie załatwię - muszą robić przekop pod drogą i ze względu na mrozy....

Tak się zresztą spodziewałam - z ZE od samego początku nie mogę się dogadać i wszystkie opóźnienia (no większość) to z powodu tego "Królestwa kabli" (nawet wynajęcie pana energetyka do pośrednictwa w kontaktach z nimi nic nie pomogło)

A teraz sobie czytam (z zazdrością, nie ukrywam :wink: ) jak się meldujecie i rzuciło mi się w oczy, że nikt nic nie pisze o Umowie z ZE (i wodociągami - ale tu chyba nie będzie problemów).

Czy ktoś to sprawdza?

Czy jest obowiązkowa taka umowa na przyłącze docelowe????

Witam

Wszystkim dziekuję za garatulacje.

A swoją drogą jest co robić - oprócz domu, nie całkiem dokończonego, szczególnie w środku, jest jeszcze sporo roboty na zewnątrz - będę działkowcem :)

Poza tym jest jeszcze hobby, nie związane z budownictwem.

Dziś się zameldowałem :)

pozdr

Kisiel

.....A teraz sobie czytam (z zazdrością, nie ukrywam :wink: ) jak się meldujecie i rzuciło mi się w oczy, że nikt nic nie pisze o Umowie z ZE (i wodociągami - ale tu chyba nie będzie problemów).

Czy ktoś to sprawdza?

Czy jest obowiązkowa taka umowa na przyłącze docelowe????

U mnie wymagali protokołu podpisanego przez elektryka z uprawnieniami, że instalacja elektryczna w domu jest wykonana zgodnie z przepisami. O umowę z ZE nikt sie nie pytał

am

• 2 weeks później...